NBA: Historie a současnost

NBA: Historie a současnost https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194471/bmid_nba-historie-a-soucasnost-kXB-194471.jpg 5 7 2

V publikaci lze nalézt medailony jednotlivých mužstev i hráčských osobností a obsáhlou statistickou přílohu s výsledky zápasů play-off jednotlivých soutěžních ročníků, přehledy nejlepších hráčů, konečné tabulky apod. Jde o první u nás vydanou publikaci, zabývající se touto tematikou.

Přidat komentář

PospecBrno
27.01.2020 5 z 5

Bohužel, ani po 22 letech není další na trhu. Hned na první stránce za deskami je Kobe...už 98 roce, bylo jasno, škoda ho..

ThomasRuhe
01.01.2016 5 z 5

Tohle je vynikající kniha pro všechny fandy NBA.Když jsem si jí kdysi koupil,tak jsem z ní byl opravdu nadšený.
Pánové Petera a Kolář odvedli dobrou práci. V knize postupně představí historii NBA, nejslavnější hráče i jednotlivé kluby. Kniha má kvalitní křídový papír, spoustu perfektních fotek od oficiálních amerických fotografů.
V první části je textový souhrn jednotlivých sezon.Druhá pak představuje asi 25 legendárních hráčů. (např.Abdul-Jabbar, Jordan, Bird, Magic Johnson, Malone)
Třetí část představuje týmy. Vznik, historii, největší úspěchy. Závěr je věnován statistikám.Jen těžko se hledá nějaké negativum.Kniha se hodí jak pro fandy,kteří už mají o NBA nějaké vědomosti,tak i pro ty,kteří se s ligou chtějí teprve seznámit.
Výtisk samozřejmě není aktuální,protože končí rokem 1998.


Štítky knihy

sport basketbal, košíková NBA - Národní basketbalová asociace

Autoři knihy

Pavel Petera
česká, 1942 - 2013
Petr Kolář
česká, 1957

Kniha NBA: Historie a současnost je v

Přečtených8x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x