Navždycky

Navždycky https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449843/bmid_navzdycky-XIc-449843.jpg 3 782 256

Mei Bradleyová se pomalu smiřuje s tím, že dopis z Bradavic už nedorazí. Tuhle nespravedlnost naštěstí zmírňuje čokoláda, kterou fakt miluje! Když už jsme u toho, miluje i svého nejlepšího kámoše Travise, ale to mu nemůže říct, aby všechno nepokazila. U jejího úhlavního nepřítele Liama není co pokazit, protože s tím válčí už od třetí třídy. Přestane Liam někdy prudit? Uvidí Travis v Mei víc než jenom kamarádku? A dojde konečně i na vysněné rande?... celý text

Přidat komentář

MollyCornelia
17.03.2024 3 z 5

3*/5*
Čtivá, jednoduchá romantika ze střední.
Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, protože mi zlepšila náladu a bavily mě popkulturní narážky. Díky bezpatkovému písmu rychle ubíhala. Úžasná byla kapitola 30 :). Pustím se do dalších dílů.
Ubírám hvězdičky za několik věcí. Autorka se tam snažila dostat vážný prvek v podobě otce hrdinky, ale přišel mi na sílu. Také mě štvaly postavy ke konci knihy, kdy šlo vše vyřešit jednodušeji.
Zvažte, zda se do knihy pustit, ale milovníkům romanťáren Navždycky neuškodí :)

Ainyska
10.03.2024 3 z 5

Kniha je čtivá, ale nijak originální, takových knížek je kolem spousta a řekla bych i zábavnějších. Graficky je zpracovaná hezky, ale můžete mi někdo vysvětlit, jak tahle vazba mohla jít do prodeje? To opravdu tu knihu nikdo předtím nedržel, potažmo nečetl? Tuhle knihu jsem neodkládala kvůli ději, ale kvůli (doplňte sprosté slovo) vazbě, ze které mě šíleně bolely ruce a když jsem ji chtěla číst na stole, tak v momentě, kdy mi vyklouzla, tak málem vyvalila futra s jakým švihem odplula v dáli.

Co se týče shrnutí knihy, dva sousedi a spolužáci se nenávidí pomalu od porodnice, ona si myslí, že miluje nejlepšího kámoše a ono prd. Pak zjistí, že zase miluje někoho jiného a nastane "nečekaná" zápletka. The end.

Zkusím i další díl? Jo, je to příjemná oddechovka. Vrátím se k ní někdy? Nejspíš ne...
Edit: Další díl jsem zkusila, po pár stránkách odkládám, tohle se fakt nedá.


knizni.anonymka
10.03.2024 4 z 5

Mei miluje čokoládu, Harryho Pottera a Trevise-svého nejlepšího kamaráda. A co nesnáší? Liama, svého souseda, který nesnáší ji.
Že už jste tohle někde slyšeli? Nejspíš jo. Protože to je prostě klišé, ale dobře napsaný.
Je to prostě vtipný příběh o holce, která hledá svou první lásku a zažívá u toho lepší i horší chvíle. A kdyby spolu postavy mluvily, tak by knížka mohla být o polovinu kratší, ale to nejspíš nikdo nechceme, protože mě osobně tohle baví, i když vím, jak to nejspíš skončí, tak to pořád chci číst. Baví mě ten styl psaní, baví mě ta popkultura, které tam je tak akorát. A baví mě ty postavy, občas mě Mei lehce štvala svou nerozhodností a sebestředností, ale to všechno vynahrazuje Liam, Trevis a Ava, kteří jsou prostě úžasní a vtipní.


Jak jste si možná domysleli, tak tam je milostný trojúhelník. A já absolutně nevěděla komu mám fandit, protože jsem si zamilovala oba kluky, Ale možná, že Liam o trošinku vede.


Takže pokud si chcete odpočinout a jen se nechat unášet příběhem, tak vám mohu knížku s čistým svědomím doporučit

alnovka82
07.03.2024 5 z 5

Dlouho jsem se u knihy nezasmála, tak jako tady. Bylo to pubertální a předvídatelné, ale přesto se mi to strašně líbilo a miluju to. Z celé série se mi tenhle díl líbí nejvíc.

Imaginárium
13.02.2024 4 z 5

Úplné feel good ňuňu čítanie, ktoré som potrebovala po poslednej, náročnej knihe. Jednohubka z prostredia strednej školy o Mei a jej najlepšom kamarátovi Travisovi. Ako všetci teens toho majú kopu k riešeniu a je z toho vždy nejaká dilema, ale to k tomu veku proste patrí.

Všetky chceme frajera, ktorý sa k nám správa ako Travis k Mei. Bavilo ma čítať, ako spolu komunikujú a forma chatu bola super, zachytilo to celkový vibe. Plus farebné spracovnie je úplne vymazlené. Je nám jasné, že reálne takýto chalani na strednej rozhodne nie sú, ale všetky si moc prajeme, aby aspoň na chvíľu boli. Bolo to moc príjemné a nostalgické spomínanie na prvé lásky a pripomienka, že sme neboli lepší.

zamilov.do.knih
19.01.2024 4 z 5

Jako jo, je to místy praštěný, nesmyslný, slovo čokoláda čtete na každé stránce a postavy se občas chovají nelogicky, ale mně se tahle slaďárna líbila. Skvěle mi sedla na začátek prázdnin a zalíbil se mi Olin styl psaní, který mi připomínal styl Kasie West nebo Jenny Han, jenom s více vtípky a Harry Potter narážek. A k mému překvapení mi ten humor fakt sedl, nějaké hlášky mě i pobavily. Messangerové konverzace byly taky super ozvláštnění. Zkrátka pokud hledáte nějakou oddechovku na léto, Navždycky vám můžu doporučit, ale nečekejte nějaký velký zázrak, musíte do toho jít čistě jen jako do zlepšováku nálady.

Domieeele
01.01.2024 2 z 5

Kdybychom hráli hru, dej si panáka pokaždé, když se v knize objeví slovo čokoláda, byli bychom úplně mimo po první kapitole...
Od stránky 150 už mě to začalo víc bavit a nebyl už to takový cringe. Končím touto nic moc knihou, nic moc rok 2023 a nový rok si budu pečlivěji vybírat knihy co čtu, jelikož čas je drahocenný. :)
Hvězdičku navíc dávám za grafiku, font, výběr gramáže a kvality papíru, díky tomu to čtení bylo o něco snesitelnější.

katerina1237
12.11.2023 4 z 5

Lehká oddechová knížka, u které proste vypnete a jen čtete, nic světoborného, ale za přečtení asi stojí.
Když jsem četla tak jsem měla neustale na něco chuť, támhle byla zmíněna čokoláda, támhle zas sušenky, lívance,
Jsem zvědavá na další díly a na to, jak a jestli se autorcina tvorba zlepšila.
Zprávy jsou úžasné a vlastně i cele to grafické zpracování, to cením.
Nevim jestli bych to zařadila do YA ale kniha je to pěkná, plna klišé atd. Docela jsem se nad hrdinkou vztekala, ale Ava a její bláznivé nápady to zachraňovali ;)
Tot ode mě vše, není to pro každého, věc názoru

Knižní_Molka
31.10.2023 3 z 5

3*
mei byla misty dost protivna, ale bavilo me to

Jajinka713
23.10.2023 4 z 5

Taková oddechová knížka, kterou máte rychle přečtenou. Obálka je super a ty zprávy prostě miluju.

stelka_knihomol
12.10.2023 3 z 5

Taková pěkná pohodová knížka, nic extra. Za mě i průměrný, ačkoli určitě čtivý, styl psaní. Krásná obálka a grafika textu.

Knihomolka_176
05.10.2023 3 z 5

Útlá knížka plná krásně ilustrovaných konverzací na messengeru - to jsem od této knížky čekala a vlastně i dostala. Titul je řazen do YA, což kvůli věku hlavní hrdinky, které má být (tuším) 17, sedí.
Začátek příběhu byl skvělý. Bavila jsem se u každé stránky, snažila se přehlédnout, že se hlavní hrdinové chovají příliš dětinsky na to, že už jsou skoro dospělí, a fakt jsem si myslela, že v podobném duchu se bude ubírat příběh i dál.
Což on se vlastně i ubíral, ale všichni tři hlavní hrdinové se chovali tak dětinsky, až to občas nešlo vydržet. Od druhé poloviny už jsem se do čtení nutila.
Některé momenty byly krásné, knížka je fakt úžasně a originálně zpracovaná a před pár lety bych se do ní zajisté zamilovala, ale asi už jsem na tenhle žánr moc stará.
Pokud je vám ale kolem patnácti let, toužíte po té kouzelné první lásce a milujete čokoládu, bude Vás to bavit.

mariinrájknih
27.08.2023 3 z 5

Pokud hledáte knihu, kterou přečtete za odpoledne, tak toto je přesně ona. Příběhově mi knihy od Oly připomínají romcomy ze začátku milénia, na kterých jsem vyrůstala. Moc se mi na knize líbili popkulturní narážky a odkazy na filmy. Velmi povedený vzhled ať už svou barvovností či zprávami nebo fotkami mezi postavami. Z postav jsem si zamilovala hned Avu a Liama. S Mei jsem měla malinko problém v průběhu knihy, ale ytále si našla cestu k mému srdci. A Travis mi připomíná mého kamaráda, takže tam byl automaticky od první zmíňky.

Knihu doporučuji všem, kdo chtějí začít číst a nevědí, s čím začít či potřebují číst něco do školy. I těm, co potřebují na chvíli žít v romantické komedii.

Vjeerus
16.08.2023 2 z 5

Tohle je asi první kniha, kdy mě hlavní postava vytáčela s každou stranou víc a víc. Většinou mívám jen nějakou část příběhu, kdy ji nemůžu vystát, ale nakonec jí i většinou fandím, ať dojde k tomu svému štěstí. Ale tady? Ne, ne, ne, tisíckrát ne.
Hlavní hrdinka se nedá jednoduše popsat ani definovat. Protože dost často popírá to, co jí má definovat. Nesnáší tajemství, potřebuje všechno hned vědět, ale o odstavec dál mávne nad něčím rukou s tím, že "kdo se moc ptá, moc se dozví". Stejně tak její přístup k lhaní. To ona přece nedělá a neumí to. Až na to, že celá kniha je o tom, jak někomu lže a zatajuje věci. Do třetice bych zmínila to, že v první třetině knihy se vzdá po prvním nezdaru, ale v poslední třetině je přece hrdinka, co se nikdy nevzdává.
To, že kniha obsahuje snad všechna klišé a stereotypy středoškolských filmů vydaných kolem roku 2005 jsem ochotná skousnout, stejně jako zjevnou inspiraci z videoklipu jedné písničky od Taylor Swift. Co mě ale už vadí je ta údajná Hate-To-Love romantická linka. Ano, vidíte správně, údajná, protože jsem se za celou knihu nedozvěděla důvod té ultrasilné nenávisti, takže jsem spíš měla pocit umělého dramatu.
Za mě nejpodařenější části knihy jsou ty chatové konverzace a nebýt toho, že kniha je psaná tak pro třináctky (i když je postavám zhruba 17!, na což se vůbec nechovají) a díky tomu se snadno čte, tak by aspirovala na jednu z nejhorších knih roku.

lucie5019
14.08.2023 4 z 5

To byla bozii knizka:) Takova roztomila, zabavna celou dobu, čtivá. Mei byla skvela, vic nez dost jsem se s ní mohla ztotoznit:) Libilo se mi, ze tam byly detaily, hlasky, atd. z Harryho Pottera. Cokoladova linka v knizce byla tak navykova, ze jsem si hned jednu horkou musela uvarit:) Romanticka linka byla fajn, ale asi uz jsem cetla i lepsi. Ale knizka jako takova rozhodne stoji za precteni (s cokoladou haha)

isabokmal
09.08.2023 4 z 5

Už je to pár měsíců, co jsem tak nějak začala registrovat knihy od Oly. Stále jsem jimi listovala, dívala se na styl, kterým jsou psané a přemýšlela, že si je časem možná koupím. Jenže poté se ke mne začaly dostávat ne moc kladné recenze a názory těch nejrůznějších lidí a to mne od série Navždycky celkem odradilo.
Fakt ale byl že jsem na knihy stále myslela. Takže přišlo rozhodnutí, že si udělám vlastní názor a knihy si postupně přečtu. Hned u první jsem byla příjemně překvapená.

Kniha Navždycky se opravdu skvěle četla. Vtáhla mne a po několika anglických knihách, které jsem naposledy četla, jsem byla ráda za tento "oraz". Bylo to jednoduché čtení, žádné zapeklitosti a složitosti, což mi vůbec nevadilo, ba naopak. Líbilo se po všech těch fantasy knihách (které vážně miluju), jen sledovat, jak někdo žije a řeší strasti svého teen života.

Strašně moc mne bavilo přátelství Mei a Travise. Byl to přesně takový ten vztah mezi holkou a klukem, který miluju. To opravdu pravé přátelství.
Ava.. ta Ava, to je prostě expertka. Upřímně bych chtěla vidět ty její myšlenkové pochody, jelikož to, co jí kolikrát napadne je naprosto šílený. V tom dobrým slova smyslu samozřejmě.
A Liam, ten byl skvělý. To popichování mezi jím a Mei, jak starostlivý byl ke svým sestrám. Takovej ten ňuňu kluk.. ach.

Co, mne moc bavilo, byly střípky z našeho světa, jako byl Harry Potter, Star Wars, Ledové království atd. Člověku je ta kniha totiž hned taková bližší.

Víte, čekala jsem kvalitu této knihy podobnou wattpad příběhům, což mi chvilkami opravdu přišlo, ale celé se to tak vyvrbilo, že z toho vylezla příjemně oddechová kniha.
Takže si říkám, že když do toho čtenář půjde s očekáváním, že si odpočine a že nenajde žádné zázraky jako například u Sarah J. Maas, tak si knihu užije.

Já jsem ráda, že jsem se nakonec odhodlala k jejímu přečtení a rozhodně toho nelituji. Bavila mne, byla jsem zvědavá, jak to s Mei nakonec dopadne a opravdu se mi líbila ta rozmanitost postav, i ty vztahy, které mezi sebou měly.

adela.hol
21.07.2023 5 z 5

Kniha je určena spíše pro mladší, ale protože ve svém povolání jsem stejnou věkovou kategorií stále obklopena, mám k nim tak nějak pořád blízko a nedělá mi problém si přečíst i knihu z jejich ranku. Právě naopak to beru jako příjemné zpestření. A tady mi to maximálně sedlo.

Hlavní hrdinkou je středoškolačka Mei, která je obrovskou fanynkou Harryho Pottera, je zamilovaná do svého nejlepšího kamaráda Travise a nejen skrz okno svého domu si vyměňuje nenávistné vzkazy se svým sousedem Liamem. Jenže víte jak to je, co se škádlívá ...

Víc asi k ději netřeba říkat, protože je to oddechovka, u které vypnete, nepřemýšlíte a jen si ji užijete. Aspoň já jsem to tak měla. Miluju Harryho Pottera. Miluju Ledové království. Kniha byla plná narážek nejen na tyto dva filmy a to mě prostě bavilo. Chatové konverzace, které příběh doplňovaly, byly výborným doplňkem.

Autorčin humor a ironie mi sedly jak (znáte to přirovnání s hrncem a zadní částí těla) a já si tak knihu opravdu užila. Ano, mohla bych poznamenat, že Mei byla v poslední části na facku, když se zamotávala do svých lží, ale kdo z nás v tomhle věku nedělal chyby? Všichni jsme hned věděli, jak dospěle se máme chovat?

Hodnotím v rámci daného žánru a za sebe nemám co vytknout. Se stejným nadšením, jako když Dobby dostal od pána ponožku, se postupně pustím do dalších dílů.

roman9276
07.07.2023 3 z 5

V první řadě nejsem cílovka, tudíž mentalita hlavních postav je mi už trochu vzdálenější. Co musim vyzdvihnout je "geekovské" zpracování, různé odkazy na filmy, seriály atd., to mě docela těšilo, protože většinu věcí jsem znal. Jinak je to naprosto průměrný příběh s průměrnými postavami. V podstatě od začátku je jasný, jak to dopadne, nic světobornýho se tady nekoná, je to vcelku rychlej a jednoduchej výplach, když si chcete opočnout od náročnější literatury.

KnihoSny
02.07.2023 5 z 5

Začnu postavami Mei byla typická puberťačka dělala dost chyb a taky mě občas dost štvala...Ava byla skvělá kámoška přála bych ji víc prostoru coš doufám bude druhá kniha Trevis byl za mě moc přeslazený a hlavně letitý kamarád....A Liema jsem prostě milovala hned celkové knihu doporučuji je to boží

Byebyeova1
04.06.2023 5 z 5

Musíme všichni přiznat, že si tato kniha zaslouží mnohem více než 66%. Bylo to takové krásné pohodové čtení, uznávám, ale pod 70% by to klesnout nemělo. 4/5 Anyways všechny postavy miluju