Navždy

Navždy https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140538/navzdy-140538.jpg 4 58 15

Navždy série

1. díl >

Když Lily poprvé potkala Alexe, nevěděla, koho má před sebou. Netušila, že ten, kdo jí zdánlivě nezištně pomáhá, má své vlastní, temné důvody. I když se tomu brání, učaroval jí. Nesmrtelný Alex se rozhodl, že mu bude Lily patřit, ale zdá se, že jenom jeho rozhodnutí nestačí. Přestože se křehká dívka zdá tak bezbranná, má silnou vůli. Váhá mezi tím, co získá, a tím, co by mohla ztratit. Alexovi nepřátelé ale nespí a Lily se nevědomky stává figurkou na šachovnici dávné pomsty. Je láska, která se mezi ní a Alexem rozhořela, dost silná, aby společně překonali všechna nedorozumění a nebezpečí? Mají ti dva nějakou naději na společný život navždy, nebo se jejich cesty pouze osudově protnou v jediném, prvním a zároveň posledním společném okamžiku?... celý text

Přidat komentář

lucie2952
17.04.2018 3 z 5

První polovina knihy byla úžasná. Nemohla jsem přestat číst, ale druhá polovina knihy mě naprosto zklamala! Jak Alex odjel, tak mě kniha moc nebavila a nakonec jsem knihu odložila. Nedokázala jsem knihu dočíst, protože Lily mi začala lézt na nervy, když se z ní stala upíra. Za mě velké zklamání.

kendllajf
10.06.2017 3 z 5

Nemám ráda upíry, ale tohle bylo docela úžo. Ze začátku mi připadala Lily jako ohýbatelná hmota v rukou ho. Ne připadala, ona taková byla. postupně ho začala milovat, pak zase ztratila lásku k němu, pak zase našla, pochybovala a všichni víme, jak to dopadlo. příběh byl celkem o ničem, až na to s Vladanem, ale aspoň romantiku to neztratilo.


Jananaj
07.10.2016 3 z 5

Doporučím spíš mladším ročníkům, za mě takové naivnější oddechové čtení. Uvítala bych víc vybrousit dialogy :-)

luckomar
10.09.2016 5 z 5

Knížku jsem přečetla zejména proto, že autorka je moje bývalá učitelka na právo. Knížka mě zaujala a především asi proto, že jsem nečetla žádné Stmívání a podobné žánry, a proto to bylo pro mě něco nového. Líbil se mi popis prostředí, do kterého byly hlavní postavy zasazeny a člověk si mohl jen krásně přestavovat. :)
Za mě 5 hvězd, protože autorka je plně vytížená žena, která si splnila svůj sen a podpořila českou tvorbu. ;)

olinkaAB
19.08.2016

Dnes jsem začala číst Kelta a tohle jsem přečetla už předtím. Nemůžu s pomoct, ale autorka opakuje stále stejné motivy, které si načetla ve Stmívání. Je to škoda. Proč jsou pořád všude cáry mlhy a strach a vše, co už jsme někde viděli? Co takhle něco originálního a zapojit fantazii.

CHESS
14.06.2016 4 z 5

Očekávala jsem podobnou slátaninu, jako upíří deníky. Možná se to trochu v něčem podobalo, ale jinak se mi děj líbil a autorka to pojala velice dobře. Opět jsme u té holčičí naivity a předvídatelnosti, ale vynahrazoval mi to nekompromisní a drsný Alex. Takže, u mě dobrý :) A mám k tomu i takový malý bonus: Autorka je učitelka a náhodou chodíme ke stejné kadeřnici a když jsme si takle jednou povídaly, zmínila jsem se, že jsem upíří knihomol a ona na to: Jo ke mě chodí jedna profesorka a ta píše podobný věci... a už to bylo. Přinesla jsem si knihu a zpátky jsem jí dostala s podpisem a milým věnováním :)

Beni
28.02.2015 2 z 5

Nevím, opravdu nevím, jak mám hodnotit.

OBSAHUJE SPOILER!!!
Kniha byla stále o jednom a tom samém - Alex odešel pro mé dobro, abych se rozhodla, stýská se mi po něm. Alex je tu, já se ho však bojím a nechci, prostě nechci být upír. Ani už jsem nepočítala, kolikrát se toto stalo. Zbytečné natahování příběhu - nějaká ta zápletka mohla přijít už tak o 100 stran dříve.
KONEC SPOILERU

Další věc, co mě na knize rozčiluje, je ta snaha o napodobení Stmívání (pro mne, jako milovníka Stmívání, se to však moc nepovedlo).

Z mého pohledu je to zatím tak na 2 hvězdičky, škoda - knihy o upírech vážně jinak můžu....

DariDerek
02.11.2014 5 z 5

Tak ja jsem s knihou spokojena, i kdyz hooodne podobne stmivani, tak klobouk dolu pred ceskou tvorbou :) alex mel stejnou povahu jako ja a lily je muj pritel povahove :D takze supr trupr :D

Ivy
26.09.2014 1 z 5

Mohl to být dobrý příběh, jenže všechno, co jsem na knize viděla bylo až moc stejných situací a vlastností se Stmíváním. Nechápu jak to někdo mohl vydat. Takhle přesně vypadá novodobá česká literatura, chabé napodobování, které vychází jen protože je tohle téma v kurzu.

angelbooks
09.06.2014 5 z 5

Tak ted nevím jestli mám mít kladné nebo záporné pocity z této knihy.
Dočetla jem ji docela rychle... Vlastně bych mohla říct, že jsem tu knihy doslova prolétla. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Docela se mi líbilo, když Alex četl pocity, a myšlnky, Lilly :D. A pak mě možná trochu Lilly svým chováním štvala.
Jako další kld bych mohla napsat že se mi líilo to střídání LILLY a ON ( občas jsem se motala hlaně ze začátku ), ale bylo dbré že jem věděla co si myslí každý z nich v určité situaci.
Mám jeden zápor, ikdyž opravdu jenom jeden. A to že mi děj trochu připomínal stmívání ( no... ale viděla jsem jen film tak nevím jestli to posuzuju správně ).
Původně jsem málem dala 4*, ale nakonec díky děju, který mě zaujal a tak trochu i obálky A HLAVNĚ DĚJE! jsem dala 5* :)
Knihu doporučuju :).

JajaAP
08.08.2013 3 z 5

Nemůžu si pomoct, ale nejsem moc nadšená. Rozhodně jsem od knihy čekala víc. (Může obsahovat SPOILERY) Už jsem četla více knih, kde se střídá vyprávění z pohledu obou hrdinů a vždycky mi to přišlo zajímavé, ale v téhle knize to bylo hlavně ze začátku nudné. Příběh vyprávěla Lily a pak to po ní ve zkrácené verzy opakoval Alex. Příšlo mi to zbytečné a zdlouhavé, protože jeho verze nic moc nezdělovala ani nedoplňovala do příběhu. Od půlky knihy, když už spolu nebyli začal konečně každý vyprávět něco jiného, ale i tak mi celý děj připadl takový nesouvislý a vážně jsem nechápala tu lásku na první pohled a majetnické sklony. Lily se zamilovala hned jak ho uviděla a přitom s ní pořád nebyl a navíc se ho skoro celou knihu jen bála. To fakt nechápu. Navíc mi po přeměně připadala jako malý dítě. Kniha se sice dala přečíst a rozhodně to nebyla nejhorší, co jsem kdy četla, ale taky mě nenadchla tak, abych se k ní ještě někdy vracela.

RosMeggie
06.07.2013 5 z 5

Kniha je úžasná... Alexe jsem sice moc nechápala, protože byl furt naštvaný, ale jinak super a obálka je nádherná takže 5hvězd... :)

NikinkaFantasy
29.06.2013 4 z 5

Kniha se mi velmi zalíbila. Po celé čtení jsem nadávala na upíra Alexe a jeho špatná rozhodnutí ohledně Lily. Nevím jestli to byl záměr autorky, ale líbilo se mi, jak situace chápala Lily, dávala svou pozornost každému slovu a činu v určitých situacích, zatímco upír Alex to bral nezaujatě a rychle, tedy jako většina upírů v knihách. Knihu bych mohla jen doporučit.

m_myska
06.03.2013 5 z 5

Kniha mě velmi zaujala. Líbilo se mi pojetí knihy, kdy příběh je nejprve vyprávěn z pohledu Lily a následně z pohledu Alexe. Kniha je psaná svižně- nejsou tam zbytečné zdlouhavé pasáže, což hodnotím velmi pozitivně. Knihu můžu doporučit a doufám, že autorka brzy vydá další zajímavá dílka.

ciniminisek
14.01.2013 5 z 5

Pěkná kniha s dobrým obsahem. Zatím jsem si oblíbila jen jednoho českého autora na toto téma a L. Jánská je další na řadě. Líbil se mi obsah, příběh i styl psaní, obálka a tvrdá vazba. Knihu mohu určitě doporučit. Sladce naivní a přitom neprotivná Lily a úžasný přitom pěkně šmejdský Alex :-D výborná kombinace. Rozhodovala jsem se mezi 4 a 5 hvězdičkami ale za tu krásnou obálku dávám bodů určitě nejvíc. Pokud bude někdy další pokračování, určitě jdu do něj, tak jako do knih této spisovatelky.

Autorovy další knížky

Lada Jánská
česká, 1962
2012  74%Navždy
2014  64%Kelt
2014  65%Setkání
2016  90%Dryáda

Kniha Navždy je v

Přečtených76x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených8x
Knihotéce67x
Chystám se číst35x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x