Navzdory mým blízkým

Navzdory mým blízkým https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/163222/navzdory-mym-blizkym-163222.jpg 3 14 5

S Beauty se život moc nemazlil. Rodina ji ve čtrnácti letech odvezla z Anglie do Bangladéše a provdala za pětačtyřicetilého mulláha. Beauty však projevila na svůj věk i původ nezvyklou odvahu a tvrdohlavost – během šesti let v roli mulláhovy „manželky“ svému muži předstíranými záchvaty šílenství znemožnila, aby se jí fyzicky dotkl, a ten ji po letech znechuceně vrátil rodině jako bezcennou a bláznivou. Když tak Beauty, která není Kráska jen podle jména, dosáhla svého prvního cíle, soustředí se na ten další. Jejím životním snem je získat zaměstnání, aby si mohla sama vydělávat peníze a odstěhovat se od rodiny, která ji zneužívá a týrá. Po ostrém konfliktu s nejstarším bratrem se odhodlá utéct z domova. Beauty je vyděšená a navíc si je jistá, že se ji muži z rodiny budou snažit najít. V jejich komunitě se podobný prohřešek ženy trestá smrtí nebo doživotním zohavením…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Beauty , 2009


více info...

Přidat komentář

i.stefany
07.02.2019 2 z 5

Tahle knížka se mi teda fakt nelíbila. Odradil mě vulgárnější styl psaní, bylo znát, že knihu napsal muž. Tak nějak jsem byla zmatená, jak to vlastně bylo od začátku s hlavní hrdinkou, musela jsem se vrátit k přebalu knihy, abych se o tom ujistila. Ani samotný příběh a vztahy mezi členy rodiny mě neupoutaly tak, jak jsem očekávala. Celkově nevěrohodné a přespříliš roztahané.

justify
31.01.2016

Bohužel, jsem knihu po pár stránkách odložila. Byla dost nudná a i když obvykle dávám knize šanci tak 50 stránek, tady jsem se neprokousala ani začátkem.


jindrusa
27.01.2016 4 z 5

Jsou věci, který asi nikdy nepochopím. Nicméně kniha je napsána čtivě.

bai.Cerna
16.01.2015 4 z 5

Kniha dává nahlédnout do vztahů muslimské rodiny, částečně seznamuje s některými aspekty muslimského náboženství, postavením ženy v rodině.... Prolínají se taky krátce příběhy dalších postav, zejména mužů bez muslimského vyznání, s nimiž se hlavní hrdinka setkává. Styl psaní mi vyhovoval, kniha je „čtivá“, nenáročná.

orinka3
06.03.2014 3 z 5

Abych pravdu řekla, jsem na rozpacích. Není ani vynikající ani špatná. Každopádně za přečtení stojí. Není to příliš veselá četba. Vzbuzuje hodně otázek. Jestli tohle má být reprezentativní vzorek muslimské rodiny, pak nás pánbůh ochraňuj! 21. století - a ženy stále v postavení nevolnic. Vztahy v rodině jsou strašné, dcera je odsouzena dělat rodině služku, na nic nemá právo. Chápu rozhodnutí hrdinky knihy od takové rodiny odejít. Nerozumím ovšem jejímu návratu zpět! Nepochopitelného je mi v knize víc, ale ten návrat je podivný nejvíc. Vysvětluju si to tak, že když poznala svět "venku", nezdál se jí natolik přitažlivý, aby opustila to, na co byla zvyklá. Protože zvyk je přece železná košile.

Autorovy knížky

Raphael Selbourne
anglická, 1968
2012  63%Navzdory mým blízkým

Kniha Navzdory mým blízkým je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst13x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x