Návrat z minulosti

Návrat z minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384782/bmid_navrat-z-minulosti-Xzp-384782.jpg 5 8 7

Barvitá fantazie začíná odjezdem rodičů třináctiletého Michala do Indie. Michal proto musí strávit několik měsíců u babičky na venkově. Náhodně objeví záhadnou planinu v lese, na které ho svírají nevysvětlitelné pocity strachu. Vypátrá, že na tomto tajuplném místě před 100 lety , v době 1. světové války, záhadně zmizela talentovaná desetiletá dívka s rozštěpem. Michal se svojí kamarádkou Pájou planinu prozkoumávají a náhodně zjistí, že se tamními abnormálními jevy bezúspěšně zabývali i vědci. Podaří se Michalovi a Páje rozluštit záhadu tohoto místa a otevřít dveře času?... celý text

Přidat komentář

MartinaF
30.12.2019 4 z 5

Knihu už mám rok doma a teprve teď jsem se k ní dostala. Titul je úžasný a kdo má rád příběhy o dětech s trochou fantasy, určitě bude nadšený. Čtení jsem si užívala a bojovala jsem s tím, abych se nepodívala na závěr knihy. Dětem jsem moc fandila. Doporučuji ke čtení malým i dospělým čtenářům.

martina.culik
22.03.2019 4 z 5

Kniha je určena mládeži, takže úplně jiné věkové skupině, než jsem já.
Knihu jsem si původně koupila pouze, abych podpořila autorku v její tvorbě a hlavně záměru vydat knihu, která pomůže dětem s rozštěpem.
Nelituji ovšem této koupě a jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst. Námět je velmi zajímavý a dobře propracovaný. Dětští hrdinové jsou normální a jejich chování uvěřitelné (i když jejich znalosti by se mi hodily). Nádech fantasy i historie mám v příbězích ráda, takže se mi autorka trefila do vkusu.
Za zmínku určitě stojí i velmi hezké ilustrace, které vyprávění doplňují.


kubakubikula
17.01.2019 5 z 5

Jednoduchý a krásný příběh, snadno se čte, určitě doporučuji

Eliška12
13.01.2019 4 z 5

Úžasná kniha , ale víc by se mi líbila , kdybych byla menší asi o dva roky. Knihy s fantasy tématikou a nádechem historie mám prostě ráda , ale bohužel , už moje radost není taková jako v ranějším dětství .
Myslím si , že se kniha stane velmi oblíbenou a doufám , že všichni jednou ocení práci autorky a hlavně úžasné obraázky nadané ilustrátorky . Kniha se mi líbila , ale hodnocena je z pohledu mémo mladšího já .

lucie7479
16.08.2018 5 z 5

Po celou dobu čtení jsem bojovala sama se sebou, abych se nepodívala na konec jak příběh dopadne. I když je kniha určena starším dětem, myslím si, že se bude líbit i dospělým. Mně osobně se tedy líbila moc a na konci mi i slza ukápla :-) Určitě neprohloupíte když si knihu koupíte. Kromě příjemného čtení totiž uděláte i dobrý skutek, podpoříte děti narozené s rozštěpovou vadou obličeje.

stanislava2482
15.08.2018

Jakmile se do knihy začtete, chcete vědět jak to skončí. Navíc kniha může v někom vzbudit i zvědavost, jak se žilo za války a co naši předci? V knize se dovíte něco, co Vám učitelé ve škole neřeknou a přitom to naše prababičky a pradědové prožili.

Přeji Vám krásné chvíle s knihou. Já, díky knize měla krásné odpoledne, plné odpočinku a vzpomínek na prababičku a na její vyprávění. Ona se s Andulkou mohla potkat, narodila se v roce 1912 a zemřela ve svých 98 letech.
A co Vaše prababička nebo praděda?
Mohli Andulku potkat?

Děkuji autorce za tuto knihu

jana6095
10.08.2018 5 z 5

Koupila jsem si tuhle tu knížku přímo u paní spisovatelky a musím říci že ta knížka je opravdu super poukazuje na dívku která touhle kosmetickou vadou trpěla před 100 lety a jak se k ní lidé chovali až do té chvíle než se jednoho zimního dne ztratila. O s 100 let později čili v dnešní době už lékaři dokáží tuhle kosmetickou vadu zpravit prý už kdy ještě miminko není na světě a má zjištěnou tuhle kosmetickou vadu.
Knížku doporučuji hlavně dětem ale i rodičům kteří mají dítko s touhle kosmetickou vadou aby si jim nebo sobě přečetli. Knížka se čte opravdu sama a je i ilustrovaná :-)
Opravdu se mi ta knížka líbí a snad paní spisovatelka napíše i druhý díl :-)

Autorovy další knížky

Martina Kolísková
česká, 1969
2018  93%Návrat z minulosti
2018  0%Můj svět s kamarády

Kniha Návrat z minulosti je v

Právě čtených1x
Přečtených11x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst9x
Chci si koupit2x