Návrat psa baskervillského

Návrat psa baskervillského https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494473/bmid_navrat-psa-baskervillskeho-NwH-494473.jpg 3 10 6

Nejslavnější případ Sherlocka Holmese pokračuje. Představte si, že Jack Stapleton neutonul na blatech. Můžete zcela vyloučit možnost, že přece jen nalezl za noci a mlhy cestu ven? Nikoli. Právě proto se několik týdnů po baskervillských událostech Sherlock Holmes s doktorem Watsonem opět vydávají na místo činu. Jak je jejich dobrým zvykem, ani tentokrát se nevyhnou řešení celé řady zapeklitých záležitostí. A dartmoorská krajina plná záhad se ukáže být ještě záludnější, než se původně zdálo…... celý text

Žánr:
Horory , Literatura česká

Vydáno: , XYZ (ČR)
více info...

Přidat komentář

BARBARRKA
17.01.2023 2 z 5

Dnes zakoupeno a už začínám litovat. Nebudu vynášet předčasné soudy, jen mě okamžitě popudila "inovace" bratra paní Barrymorové, který přece zahynul na blatech místo sira Henryho a navíc to nebyl žádný proslulý vrah, ale člověk spíše mdlého rozumu, který měl smůlu. Takže uvidíme, nečekáme přece žádný vrcholný umělecký zážitek, a "navazování" na příběh se očekává, dějotvorné zásahy do původních postav nikoliv. Nakonec jsem onu lítost přehodnotila a knihu jsem dočetla celkově spojená, neb mám ráda páně Mackův styl a zejména dobrou češtinu. Paradoxně mě nejvíc potěšil závěr věnovaný C. Doylovi.

jerrymungo
08.10.2022

Stejně jako je Saturnin jen jeden, ten Jirotkův, je i Pes baskervillský jedinečný. Knihu jsem přečetl spíš jen pro to, abych se přesvědčil, že panu Mackovi tohle nejde. Třetina knihy je opsána z originálu, napínavého tam není vůbec nic a už vůbec ne horrorová atmosféra původní knihy. O Psu, zloduchu Stapletonovi skoro ani slovo, spíš jen takové posedávání s dýmkou a hlubokomyslné debaty. A zápletka s jakýmsi tajným grafem a zločincem Seldenem, tak to už bylo moc. Pan Doyle se musí v hrobě obracet. A ještě vyzdvihuji mimořádně odporné amatérské ilustrace. o to víc se skláním před Ludvíkem Součkem a jeho vtipné parafrázi Případ Baskervillského psa.


Mikik
24.06.2022 2 z 5

No, horor to opravdu není a žádné poutavé pokračování bohužel taky ne. Tady opravdu autor nenavázal vůbec na nic. Sice se snažil, ale výsledný efekt nikde. Příběh možná plynul, ale taky tam skoro žádný nebyl. Zápletka mizivá, konec strohý a naprosto zřejmý a zmínka o Stapletonovi na konci, to jako bylo vše? Bohužel ilustrace se mi také nelíbily.

Modrina
20.06.2022 2 z 5

No... Byla jsem zvědavá. Tak má dušička pokoj. Třetina knihy je převyprávěný (nechci napsat opsaný) původní příběh, zbytek tak nějak divně pokulhává. Ale dočetla jsem to, aniž jsem se vzteky přeskočila, takže tu ty dvě hvězdy nechám. Ovšem i nadále nechápu, proč autor - když už chce psát - musí napsat "pokračování bestselleru", proč nenapíše něco svého.

encyklopedie
19.06.2022

za prve kniha - Mrázík se tedy v kresbě vyznamenal .... hnus
za druhé Macek jako spisovatel ...opět a zase nic moc
Nápad s prodlouženým psem možná by byl dobrý ...ale tohle bylo strohé, nic napínavého, kecy o blatech, utnutý konec .....
nehodnotím ....ještě, že jsem to nekoupil
...řekl bych že rá/th/d fackuje, to mu jde lepší než psaní....

Jaruš7
15.06.2022 4 z 5

Sherlock Holmes v rozverné formě svého kreativního myšlení.
Překvapovat logickými závěry bylo vždy jeho krédo.
Případ "Návratu" je riskem (do stejné řeky...), který v konečném výsledku celkem překvapil, takže jiný pohled na Baskervillskou psí mstu.
Pocta siru A.C.Doylovi a jeho hrdinovi je v knize zřejmá. Její rozsah má studijní, fanouškový charakter.

Vydavatelství si dalo záležet, ale ilustrátor se moc neznažil.
Jako vždy od autora zajímavý počin.