Návrat mladého prince

Návrat mladého prince https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126258/bmid_navrat-mladeho-prince-cHR-126258.jpg 3 38 11

Malý princ se tentokrát vrací na Zem jako náctiletý chlapec, aby se tu setkal se svým přítelem, letcem. Nesmělého mladíka v pusté krajině argentinské Patagonie však objeví jiný muž, kterého by ani ve snu nenapadlo, že se jedná o postavu ze slavné knihy Antoina Saint-Exupéryho. Při cestě automobilem opuštěnou krajinou se pomalu dozvídá důvody, které mladíka přivedly zpátky na Zem, a snaží se mu odpovídat na jeho opět nevyzpytatelné, nevinné dotazy. Kniha Návrat mladého prince je o lásce, pochopení, lidských hodnotách, o tom, jak je těžké si při dospívání uchovat dětskou nevinnost. Autor se snaží oslovit nejen mladou generaci, ale i dospělé, kteří již zapomněli, v čem se ukrývá to pravé štěstí.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Garamond
Originální název:

El regreso del joven Príncipe , 2000


více info...

Přidat komentář

barunka66
11.10.2020 2 z 5

Asi jsem čekala víc. Snaha předat spoustu pěkných a hlubokých myšlenek mladým, zakomponování do příběhu na mne působilo trochu násilně, pro mladé dost neuchopitelně. Exupery je Exupery.

barynka15
16.12.2017 3 z 5

Nelze srovnávat s Malým princem. Pro autora inspirace a někdy ne moc dobře uchopeno. Ale některé názory stojí za přemýšlení...


LadyKet
25.09.2017 3 z 5

Na Malého prince to nemá. Nečetlo se to špatně, ale nějak mě to nenadchlo. Ta moudra mi spíš přišla jako nedokonalé poučování od někoho, kdo jen slepě papouškuje nějaké pravdy o životě, aniž by v nich viděl hlubší smysl. Dvě hvězdičky z těch tří udělených jsou za ilustrace, ty jsou velmi povedené.

maja-mik
15.01.2017 5 z 5

Pokud milujete Malého prince a budete tuto knihu číst s očekáváním, že jde skutečně o pokračování, budete zklamaní. Mě však kniha uchvátila stejně (avšak zcela jinak) jako princ od Exupéryho. Kniha obsahuje krásná moudra a zamyšlení do každodenního života nás všech.
Mladého prince všem milovníkům této postavy doporučuji s radou, aby nechali mladému princi "čistý štít" a nečetli tuto knihu s přehnaným předurčením či očekáváním.

nickym
07.01.2015 5 z 5

Na Malého prince to zdaleka nemá a i přes to, že si autor vypůjčil osobu Malého Prince, tak se mi líbily životní moudra, které si člověk může znovu připomínat stále dokola. :)

pol.pet
05.03.2013

Malého Prince přímo miluju, je mi pomyslným bohem a průvodcem života, což nenásilně vštěpuji i do svých dětí. Měla jsem velkou radost, že se někdo pokusil o jakési pokračování, proto jsem sáhla po "Návratu malého prince" a "Návratu mladého prince". Návrat malého prince jsem ani nedočetla, nebyla jsem schopna se ponořit do děje a hodně mě kniha zklamala a dá se říct, že mě i naštvalo, jak někdo může snad až využít Malého prince a přiživit se na něm.
Návrat MLADÉHO prince se mi četl už líp, ale Malý princ to prostě není. Ač je tam hodně hlubokých větiček k zamyšlení...Utěšuju se jen tím, že ještě někdo tolik žil Malým princem a snažil se o jeho návrat, protože se stejně jako já nedokázal smířit s jeho odchodem...Ale tak to právě v životě je. Když někoho milujeme, nedovedeme se nikdy smířit s jeho odchodem tam nahoru a zůstává nám jen naděje, že tam někde jako pomyslná hvězda ten dotyčný je a jednou se sním zase setkáme, až přijde čas...

Tyyynab
14.01.2013 1 z 5

Kniha se bohužel své předloze nemůže rovnat, a to z jednoho prostého důvodu - A. de Saint-Exupéry dokázal velké myšlenky vystihnout jednoduchými alegoriemi, zatímco pan Roemmers háže jednu myšlenku za druhou, ale píše o nich přímo, čímž se kniha, ač to říkám nerada, stává neuvěřitelně kýčovitou. Shrnout všechny křesťanské myšlenky do takovéto knížečky a vypravět je jako pohádku na dobrou noc mi nepřipadá jako dobrý podnět k filosofování. Omlouvám se všem, kterým se kniha líbila, ale těmto pocitům jsem se skutečně nemohla ubránit...

Petrstik
27.12.2012 5 z 5

Knižka se mi na začátku zdála nějak nesrozumitelná, ale pak jsem se začetl a nelitoval, ikdyž přiznávám, že je hodně vzdálená poetice i samotné postavě Malého prince.

Peace
29.11.2012 2 z 5

Kniha na mě působila divně, místy až nesympaticky, což vzhledem k tématu není zrovna úplně dobře..

veronique
14.11.2012 2 z 5

Ach jo... Další kniha plná "hlubokomyslných životních pravd". Obdivuji odvahu (aroganci? nekritičnost?) autora navázat na tak kultovní dílo jakým Malý princ je...Tam kde Malý princ klade roztomile prosté leč zásadní filozofické otázky, tam Mladý princ baští bagety a působí jako ... idiot... A nelíbí se mi, když mně kniha chce nepokrytě vychovávat. Je to otravné. Knihu jistě ocení sluníčkoví hledači životních návodů, vyznavači vesmírného tajemství a milovníci Coelhových "mouder skrytých (chi) mezi řádky".

JelizaRose
24.09.2012 4 z 5

Mladý princ...nemůže být stejný jako Malý princ, ale něco tam přece jenom je ;)

Štítky knihy

Argentina Malý princ Patagonie argentinská literatura hispanoamerická literatura

Autorovy knížky

2012  60%Návrat mladého prince

Kniha Návrat mladého prince je v

Právě čtených1x
Přečtených60x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených5x
Knihotéce23x
Chystám se číst16x
Chci si koupit5x