Návrat do života

Návrat do života https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/20705/bmid_navrat-do-zivota-nwi-20705.jpg 4 79 16

Tato kniha vypovídá o skutečném životním osudu, o skutečném utrpení, lásce, naději, vůli a touze žít, vítězit nad nemocí, soupeři i nad nedůvěrou okolí. Je to otevřená výpověď muže, který poznal, jak tenká je hranice uctíváním slavných a ponížením smrtelně nemocných, jak pofidérní jsou hodnoty jako peníze či sportovní vavříny tváří v tvář smrti.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Triton
Originální název:

It’s not about the bike: my journey back to life , 1999


více info...

Přidat komentář

Buchtičkajani
18.04.2023 4 z 5

Knihu o jeho největší výhře v životě, vyhrál boj s rakovinou a znovu se postavil na start Tour de France a vyhrál ji.
Knihu jsem četla již dříve, teď znovu po delší době. V knize se staví, proti dopinku, to, že mu nakonec byl dopink prokázán, je už jiný příběh.

Vesina
16.07.2021 5 z 5

Výborná kniha !! Pro mě rozhodně jedna z nejlepších !! Přečetla jsem ji jedním dechem .... Obdivuji Lance, jak se dokázal se vším tak poprat a vrátit se zpět do sedla !! Sice se to potom všechno tak "nějak" podělalo, jedno vítězství mu nikdo nikdy ale nevezme !! A to to nejdůležitější !! Porazil rakovinu !!


GYROTOURBILLON
03.03.2021 5 z 5

Souhlasím s bookharmony , úžasná kniha si 5 * zaslouží.

jan7760
02.10.2020 5 z 5

Pevna vola a viera mu pomohla nielen vitazit v sportovom zapoleni, ale aj v boji s rakovinou. Je to na cloveku, ako sa k tomu postavi, ked vie, ako to dopadlo s dopingom, ku ktoremu sa vyjadroval s odmietavym postojom v knihe. Inak super...

misa_raw
19.12.2019

úžasná kniha, doporučuji přečíst, stojí za to!

šantal2233
09.06.2019 4 z 5

Trefné! Velice poučné, a současně varovný apel!

ZÓNA
04.11.2018 4 z 5

Fenomén mezi knihami se sportovní tématikou...
Pokažená představa o sportovci, který psal novodobé dějiny cyklistiky?
Z mého pohledu nikoliv. Armstrong byl nejlepší mezi cyklisty, kteří považovali doping za samozřejmost. Cyklistika je krutá a obzvlášť v třítýdenních závodech, kdy tělo dostává zabrat nad rámec představ obyčejného člověka.
Kniha je dobře napsaná, zřejmě je třeba poděkovat Sally Jenkins, protože sám pan Armstrong by zřejmě nic podobného nevytvořil... Ale nepodceňujme... )
Nedělám si žádné růžové představy o novodobých ikonách současné cyklistiky. Ať už se jedná o Frooma, či Sagana. Nehodnotím nikoho z nich jako člověka, ale jako sportovce.
A Armstrong byl, a určitě ještě je, sportovec par excellence. Jeho osud byl krutý, přesto dokázal povstat a porazit všechny okolo sebe.
Jen jednomu nerozumím... A to je otázka, která po přečtení na čtenáře dýchá zcela otevřeně... (Musíte tedy znát pravdu)
Nebál se Armstrong užívat doping v návaznosti na svoji onkologickou minulost? Šokuje mě jeho odvaha a touha být nejlepší... Za každou cenu...
O tomhle by měl vyprávět... Teď, po všech přiznáních...

Martin_Eli
04.03.2018 5 z 5

Výborná kniha, kterou jsem přečetl na jeden zátah. Lance v ní rozebírá zejména svůj boj s rakovinou, svůj život s rodinou a také pochopitelně závody. Z knížky vychází jako pěkně tvrdej parchant, kterej si jde vždy za svým, i když to znamená bejt na ostatní lidi arogantní. Vyjít s ním musí být obtížné, ale co, prostě dokázal vyhrát a určitě to nebylo snadný. Kniha končí prvním vítězstvím na Tour de France. Silný příběh o tom, jak to jeden kluk dotáhnul až na vrchol. Doping nehodnotím, ale ve světle následujících událostí je poměrně vtipné, jak se Armstrong v knize od dopingu distancuje.

Venda32
03.02.2018 5 z 5

Vynikající knížka. Motivující, inspirační. Někdo namítne, že je usvědčený z dopingu. No a? Kdo v té době nebyl, musel být nejlepší mezi "špinavými". Navíc, to nejpodstatnější - kniha není oslavou Armstrongových vítězství...

Karolínašarrry
17.01.2018 5 z 5

Skvělá kniha.Mám ji opravdu moc ráda.Doporučuji skvěle zpracovaný životopis.

werewolf88
07.12.2017 5 z 5

Nikdy nezapomenu když Lance závodil a vyhrával. To byla nejlepší TDF! A doping? Srát na to! Minimálně v první desítce byli všichni nadopovaný. Pro mě bude vždy vítěz. Výborná kniha.

petr3954
08.07.2017 5 z 5

Perfektní kniha? No, americký kýčovitý bestseller. Silný příběh, který jsem žral a věřil mu!!! A pak spadl tvrdě na zem.

Mali88
01.03.2017

Knihu jsem už dávno (to snad Lance ještě závodil) a nikdo o jeho dopingu nic nevěděl. Kniha je především o boji se zákeřnou nemocí. O tom, zda přežije nebo ne. Zda se vrátí k milovanému sportu. Zda bude moci zase vyhrávat.
A i když přišel o všechna vítězství na TdF přišel, jedno veliké vízěství má.
Výborná kniha.

bookharmony
17.06.2014 5 z 5

...otevřená osobní generální zpověď Lance, brilantně napsáno......chce-li průmysl jiného sportu přesunout spousty sponzorských peněz, napadne rybu od hlavy... ...vytvoří aféru gigantických rozměrů...jak jednoduché... Lance Armstrong... ...Tiger Woods a mnoho dalších...

mpb1913
12.06.2014 4 z 5

Ať si o jeho zobání myslí každý co chce, ale Lance je ( po tom čím vším si prošel) stejně velkej frajer.

bedy
24.10.2011 4 z 5

Název knihy jasně vystihuje obsah. Obdivuji Amstronga jak se s životem a s nemocí dokázal srovnat. Doporučuji knihu všem co se zajímají nejen o cyklistiku, ale i o příhěm toho jedinečného cyklisty.

Štítky knihy

sport rakovina, nádory cyklistika

Autoři knihy

Lance Armstrong
americká, 1971
Sally Jenkins
americká, 1960

Kniha Návrat do života je v

Právě čtených1x
Přečtených122x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených11x
Knihotéce50x
Chystám se číst16x
Chci si koupit5x