Návrat

Návrat https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73477/navrat-73477.jpg 4 13 6

z válečného zajetí zpět do kněžské služby Hlavním hrdinou příběhu, odehrávajícího se po druhé světové válce v Německu, je kněz - Thomas Volkner. Deset let po skončení války se vrací z ruského zajetí. Ten, který v zajateckém táboře sám choval jako hrdina a mnoho lidí zachránil, potřebuje nyní pomoc blízkých a přátel, aby se mohl opět v plné síle vrátit do kněžské služby.... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , Náboženství

Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Das Gloria von Wylposowa , 1997


více info...

Přidat komentář

jasminecka
02.08.2022 3 z 5

Knizky teto autorky mam moc rada, ale tahle kniha me moc nezaujala. Mozna, ze jsou mi psychicke pochody postav z 50. let 20. stoleti dost cizi, nebo je stavba vnitrniho sveta udelana neverohodne. Nebo moc srovnavam s knihou S Bohem v Rusku, ktera je proste neskutecne podrobnejsi a pro me uveritelnejsi vypovedi o nitru kneze, ktery byl veznem v Rusku.
Kazdopadne pohled na povalecne Nemecko pro me byl velmi zajimavy...

ut.la
24.02.2022 3 z 5

Nečekala jsem od knížky moc a mile mě překvapila. Jazyk mi nepřišel nijak výrazný nebo květnatý, spíš poměrně jednoduchý, strohý, popisný - ale ve výsledku odvíjí zajímavý příběh, který mě několikrát donutil se zamyslet.


Magdalena5
09.04.2017 5 z 5

Knihu jsem objevila před mnoha lety skrzevá čtení na pokračování na Radiu Proglas a moc se mi líbila. I její pokračování Nový začátek. Díky tomuto čtení jsem pochopila i velikost německého kancléře Konrada Adenauera. Díky sestro Marie!

lidunka1
22.08.2016 5 z 5

Knížka mi v mnohém otevřela oči. Začala jsem se víc zajímat o další část poválečné historie - Němce ve vyhnanství. Při čtení jsem si uvědomila, jak obtížné může být zůstat věrný Bohu. A Thomas je prostě sympaťák.

Shardlake
10.07.2016 3 z 5

POZOR SPOILER:

O německém knězi Thomasi Volknerovi, který se prostř. přátel dostane v r. 1955 ze Sibiře, kde byl v ruském zajetí, zpět do Německa a s jejich pomocí se vrátí opět ke kněžství. Autorka vychází ze skutečné události.

honajz
30.01.2012 5 z 5

Úžasná kniha. Příběh se soustředí na návrat kněze z ruského zajetí na Sibiři. Muž netuší, jak moc se změnilo Německo za tu dobu, kdy byl zajat, a s proměnou se těžko sžívá. Jeho přátelé se mu snaží pomoci, ale tu nejtěžší bitvu v sobě si musí vybojovat sám. V podstatě psychologický román s křesťanským vyzněním (proč ne?) a plastickým popisem Německa raných 50. let.