Kto druhému hrob kope

Kto druhému hrob kope https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492955/bmid_kto-druhemu-hrob-kope-PdO-492955.jpeg 4 30 3

Napínavé finále slávneho podcastu o zločinoch! Pip sa chystá na univerzitu, ale stále sa nevie spamätať z toho, ako sa skončilo jej posledné vyšetrovanie. Jej podcast o skutočnom zločine sa stal virálny, a tak je celkom zvyknutá na vyhrážky smrťou, ktoré dostáva online. No aj na ňu pôsobí nezvyčajne jeden anonym, ktorý jej neustále kladie rovnakú otázku: Kto bude hľadať teba, keď zmizneš ty? Vyhrážky sa stupňujú a Pip si uvedomí, že niekto ju sleduje aj v skutočnom živote. Jej stalker a miestny sériový vrah, ktorého chytili pred šiestimi rokmi, majú toho veľa spoločného a Pip začne premýšľať, či sa za mrežami neocitol nesprávny človek. Polícia odmieta konať, a tak Pip ostáva jediné: nájsť podozrivého sama. Smrteľná hra sa rozohráva a Pip zistí, že všetko záhadné dianie v jej rodnom mestečku ju vracia na úplný začiatok... a ak nenájde odpovede, tentoraz to bude ona, kto sa stane ďalšou obeťou.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

As Good As Dead , 2021


více info...

Přidat komentář

Lexie321
31.12.2023 3 z 5

Nemyslím si, bola tak sklamaná z finále série od čias Legacy od Elle Kennedy. Prvá a druhá kniha boli úžasné a bola som si istá, že si ich kúpim aj do zbierky, ale už nie. Kniha mohla byť asi o 100 strán kratšia. Dej ma ani trochu neprehovoril a koniec bol proste hrozný. Pippa a Ravi si zaslúžili oveľa viac. Skratka sklamanie.

Ivka14
11.09.2023 3 z 5

Jsem tak zklamaná. První dvě knihy této série se mi moc líbily, ale z této poslední jsem opravdu zklamaná!

Tato kniha začala skvěle. Ráda jsem viděla následky prvních dvou knih, které ovlivnily Pip. Líbilo se mi to pronásledování. Bylo to velmi zajímavé, ale najednou byla kniha SMĚŠNÁ. Postava Pip se po událostech z poslední knihy velmi drasticky změní, což dává smysl vzhledem k traumatu, které zažívá, ale je to skoro, jako by se její postava změnila příliš, až to bylo k neuvěření.

Celá druhá část mi přišla přetažená za vlasy. A ten konec mě opravdu zklamal.

Nemyslím si, že je to špatné finále série, ale mohlo to být mnohem lepší.


TVer
21.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Dost jsem váhala mezi 3 a 4*. Rozhodla jsem se ale dát 3, protože víc věcí mi už v knize připadalo...až moc.
Nelíbilo se mi, co se stalo z Pip, jaký se z ní stal člověk. Rozumím jejímu skepticizmu ohledně policie a spravedlnosti, to ano, ale.... Zároveň jsou zde určité meze.
Nemůže nic nechat být, i když ví, že tím uvádí nejenom sebe, ale i všechny své blízké do nebezpečí. Tady mi už trochu chyběl ten předchozí styl knih, kde byly rozhovory, obrázky. Tato kniha už byla pouze o ní, a to je ok, ale nelíbilo se mi to tak, jak ty první dvě.

Když ji Jason unesl, myslela jsem si, že je to na knihu moc brzo, nebylo to ani polovina knihy, ale pak ta další polovina byla o tom, jak se to snažila zakrýt. Už jen to, že místo toho, aby šla na policii, se rozhodla vrátit a zabít jej. Neříkám, že si to nezasloužil, ale na druhou stranu nikdo nestojí za to, aby se člověk stal vrahem, podle mě.

Kdyby šla na policii, v první řadě, měla modřiny na kotnících a zápěstích od lepící pásky a v druhé řadě měla červenou a oteklou tvář, vytrhané obočí, plešinu ve vlasech. Pokud by v takovém stavu šla na policii, není možné, že by ji řekli, že si to vymyslela. Zvlášť jelikož její DNA a otisky prstů byli po celém kufru Jasonova auta a zároveň se dotkla téměř všeho ve skladu.
Další věc je, že už to jak opisovala fotku diáře Andie, kdy ve velkém záběru byl vidět jemně fialový kartáč hned vedle, a když kolem ní prošla Dawn Bellová, tkerá si hrála s přívěškem, bylo jasné, že Jason je DT Killer. A když si pak přečetla email od Andie, nechápu jak si to mohla pořád interpretovat jako Dana de Silvu. Podezírala ho už potřetí, ale přitom věděla, že Andie žila se svým otcem (logicky), že její otec měl pověst, že byl hrubý, možná i násilnícky, že křičel na svou ženu i dcery..... Dan de Silva byl akorát záletník a na to, že v předešlých 2 knihách přišla na vše co tam bylo, tak mi toto přišlo jako velice nepravděpodobné, že by se zmýlila tak moc. Pokud by se jednalo o Dana, předpokládám, že by to Andie mohla říct alespoň někomu, ale když to je její otec... no...

To jsem ale ještě byla ochotná skousnout, kdo se někdy nemýlí. Ale pak, když se rozhodla Jasona zabít, pretoože policie by ji nevěřila, tak se mi kniha líbila čím dál tím míň. I pokud by jí nevěřila policie tam u nich, mohla by se vždy obrátit na svého otce, který je vlivný a určitě by měl nějaké konexe, takže by Jason nakonec dostali.
A samozřejmě, že by důkazy našli, doteď prostě jenom neměli důvod prohledávat dům Bellových, ale minimálně by našli určitě trofeje, které si vzal od svých obětí.

V neposlední řadě..ten konec.. Ten konec byl, děsný. Pip ze sebe udělal úplného martýra, rozhodla se od všech odtrhnout, s nikým se nebavit. I pokud by měl detektiv nějaké podezření, že Jasona zabila on, neměl absolutně žádný důkaz. Vůbec žádný, takže i kdyby to on věděl, tak to před soudem nikdy nedokáže. A to Pip musela vědět. Zároveň to povídání, že policie musí mít vraha...kdyby to tak bylo, tak by neexistovaly neuzavřené případy.

Každopádně první asi polovina knihy se mi líbila, jak Pip objevovala, že má stalkera a začala po něm pátrat (i když, úplně na začátku Josh zmínil, že jejich dům pozoruje nějaký muž, proč nikoho nenapadlo zeptat se jej na to později? Když už Pip věděla, že má stalkera?? Když si dokáže vybavit kopu věcí spřed 2 let, ale nedokáže si vybavit tuto zvláštní poznámku spřed týdne?? Ok...) a jak se to pak spojilo s pátráním po DT vrahovi... Druhá polovina se mi ale moc nelíbila, nelíbilo se mi, kým se Pip stala, nelíbilo se mi, jak se to na konci rozhodla řešit.....