Navigátor

Navigátor https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25328/bmid_navigator-gwa-25328.jpg 4 46 7

Akta NUMA série

< 7. díl >

Před řadou let byla z Bagdádského muzea ukradena stará fénická socha známá jako Navigátor. Dodnes však existují lidé, kteří by byli schopni čehokoliv, jen aby tu sochu dostali do rukou. První obětí se stává nepoctivý obchodník s antikvitami, který je chladnokrevně zavražděn. Druhou obětí se mohl velice snadno stát vyšetřovatel Spojených národů, který, nebýt včasné pomoci Austina a Zavaly, by se ocitl na mořském dně. Co je na této soše zvláštního, je pro Austina záhadou. Pátrání po odpovědi zavede tým agentury NUMA na úžasnou odyseu místy i časem. Jednotlivé zastávky na této pouti představují ztracené poklady krále Šalamouna, záhadný balíček dokumentů, jež zakódoval osobně Thomas Jefferson, a konečně přísně tajný projekt, jenž může navždy změnit svět. A to vše ještě předtím, než doopravdy začnou překvapení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Navigator , 2007


více info...

Přidat komentář

Stanas513
04.03.2024 5 z 5

Dobrodružné romány pana Cusslera mě moc baví, je to dobrá oddychová literatura. Pan Cussler opět nezapomněl vložit své jméno do románu (už se to pro mě stalo výzvou k hledání a byla bych zklamaná, kdyby se tam neobjevilo...:-) ) Je to hezké čtení.

Luigi1
16.09.2023 4 z 5

Místy moc utahané ale jinak to šlo


hana4834
07.09.2021 4 z 5

Jako vždy skvělá kniha jen místy natahla

Jaruš7
29.12.2019 5 z 5

Když se dají dohromady dva fantastové, pak je to jak na eskamotérském rauši.
No, síla, síla ve všem, pestrost všeho čeho se příběh dotkne má sílu magnetu, Féničané a jejich námořní umění, poklady a šifry, památky a jejich tajemství, zločiny v zájmu zachování kréda...
Záměr krále Š... v moudrém předpokladu, že lepší nezveřejnit a zakopat, než nechat na očích a na vybranou, - prastarý kodex - nejvzácnější..-, je to, to úžasné šalamounské moudro, co mi tato kniha dala.
D.B. dal impuls a varianty jak čtivě objevovat a pohlížet na historii, jsou lavinou, která je fenoménem pro literární tvorbu. V dnešní době digitalizace, by tak mohly být dějiny vystaveny světu, bez zkázy zubu času, paráda.
Perlička šotka :" Žádám o povolení vstoupit na palbu Lovely Lady." ..."Povoluje se." ( Přežil. )
Líbila se mi, v mých F.

hanjarda
22.09.2019 5 z 5

Opravdu zajímavá knih a, která přínáší dobroudružství, prožité pracovníky podmořské agentury NUMA .

lampernaqui
02.09.2015 3 z 5

Dvě třetiny se nesly ve stejném duchu jako předchozí román, byly čtivé, zábavné... poslední třetina to všechno (alespoň pro mě) stáhla dolů. Myslím, že rytířské souboje a podobné by neuspěly ani ve filmovém zpracování. Dávám si další krátkou pauzu od Cusslera, zdá se, že mnoho knih najednou se asi nemá dávat.

čef
19.08.2013 5 z 5

Standardní dobrodružný román, který nikoho nijak zvlášť nepřekvapí, snad maličko poučí o době amerického prezidenta Jefferssona a výbojích Féničanů. Tradiční postupy tohoto žánru jsou naplno využity, čtenář se v zásadě nenudí a o to asi jde autorům především. Pro přátele hororů oddychovka.

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Paul Kemprecos
americká, 1939

Kniha Navigátor je v

Právě čtených2x
Přečtených84x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených4x
Knihotéce108x
Chystám se číst13x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x