Naučte se říkat ne

Naučte se říkat ne https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204417/bmid_naucte-se-rikat-ne-lxd-204417.jpg 4 16 3

Často se vám stává, že potřeby ostatních lidí upřednostňujete před těmi svými? Obáváte se, abyste ostatní nezklamali? Pokud ano, zřejmě trpíte tím, co psycholožka Jacqui Marson označuje za „prokletí milých lidí“. Být považován za hodného člověka je jistě lákavé, zároveň se to ale může stát skutečným prokletím. Na vaše vztahy, zdraví, štěstí i kariéru může mít zhoubný dopad vědomé či podvědomé přesvědčení, že abyste dosáhli lásky, oblíbenosti či ocenění, potřebujete k tomu uznání druhých.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The curse of lovely , 2013


více info...

Aneleh
Aneleh
27.06.2016 5 z 5

Velmi poučná kniha i s praktickými cvičeními, která jsem využila i sama pro sebe. My ženy skutečně máme tendenci na sebe myslet až v posledním případě. Jakmile se nám narodí děti, jdou naše potřeby a zájmy stranou. Máma přece musí všechno vydržet a všechno ustát. Ale to je jen jedna z mnoha stránek tak zvaného prokletí milých lidí, kterým trpí i ti, co děti nemají a dokonce i někteří muži. Můžeme najít souvislost s knihou "Čeho před smrtí nejvíce litujeme". Bývá to totiž to, že jsme nežili podle svých představ, a to právě proto, že jsme se nenaučili říkat vlídné "ne".

Petratra
Petratra
22.06.2016 4 z 5

Náhodou jsem tu knížku viděla na pultu mezi doporučenými od knihovnic a zaujala mě její obálka :) Není to marný čtení, docela praktický.


Bytost na cestě
Bytost na cestě
08.06.2016 5 z 5

Úžasná kniha, která mi toho hodně dala :-)

Štítky knihy

rozvoj osobnosti, osobní rozvoj

Autorovy knížky

2013  79%Naučte se říkat ne

Kniha Naučte se říkat ne je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst19x
Chci si koupit7x