Naučte se číst!

Naučte se číst! https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32065/naucte-se-cist-32065.jpg 3 4 2

Kniha má tři základní části. První část vám podá informace o teorii efektivních způsobů čtení s vazbami na souvislosti. Zároveň vám poskytne několik testů na rychlost čtení a zjištění míry chápavosti čteného textu. Druhá část je zaměřena na praktický nácvik a je vlastně zásobníkem praktických cvičení, zejména drilových, bez kterých se neobejdete. Třetí část vám poskytne literaturu, která vás může nasměrovat k dalšímu studiu rychlého čtení, protože není možné a ani není účelem vše sdělit do nejmenších podrobností.... celý text

Přidat komentář

Cybermud
28.02.2013 3 z 5

Zajímavá kniha s návodem jak zrychlit a zefektivnit proces čtení. Poplatně době, ve které vznikla je tam podle mého příliš omáčky o výzkumných úspěších profesorů, jejichž jména mi někdy zbytečně zůstala v hlavě. Každopádně zvýšením rychlosti čtení člověk může jen získat.V knize je i mnoho praktických cvičení :)

A krátká reakce na spolukomentátorku: Nehodlám trávit dny čtením technických textů a učebnic, kde je potřeba informace doslova nasát, a to co nejrychleji. Autoři v knize několikrát zmiňují, že ke čtení "krásné literatury" je škoda metodu rychlého čtení používat a ochudit se tak o prožitek a požitek.

Márinka
24.07.2011 2 z 5

2 z pěti jen kvůli relevantním zmínkám o koncentraci a paměti. Jinak "rychločtení" odsuzuji. Kam pořád spěcháme?