Naučte mě zabít draka

Naučte mě zabít draka https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/368566/bmid_naucte-me-zabit-draka-uJH-368566.jpg 5 159 25

Sedmý smysl série

< 10. díl

Vítek utíká z domova a chce se stát rytířem. Hanka se Sváťou chlapce hledají, aby ho přemluvili k nástupu do magické školy. Jeho magické nadání je mimořádné. Jenže situace se komplikuje. Rytířský řád má tajemství, po němž usilovně pátrají ochránci. Hanka se Sváťou přijmou službu u mladého rytíře, aby odhalili, proč se draci tak ochotně účastní turnajů. Nikdo netuší, jak velkému nebezpečí budou nakonec vystaveni…... celý text

Přidat komentář

Nathally
08.11.2023 4 z 5

Předešlé díly byly celou dobu napínavé, ale tady to vypadalo, že si to chce autorka co nejrychleji odbýt a konec se nějak nepovedl. Žádné emoce, nic. Tento díl se mi zdál celkem zbytečný, protože to celkově nebylo nijak extra zajímavé.

Plativa
05.11.2023 4 z 5

Krásný konec série, škoda, že další díly autorky nebudou, přitom se dá příběh rozvíjet do nekonečna. Z celé knižní série to není můj nejoblíbenější díl, ale i tak zde nechybělo napětí i nové zajímavé postavy. Bubla mě jako postava vůbec nesedl, vadil mi celou dobu a ještě víc mi vadilo, že mu hlavní hrdinové stále pomáhají, i když je to totální trotl. Na konci knihy jsem málem brečela, naštěstí jsem ráda, že autorka má smysl pro happy end. Doporučuji všem přečíst i přes zjev young adult books (sama jsem si knihy půjčovala v dětském oddělení v knihovně) velmi potěší a nadchne i dospělého čtenáře.


Abukšákul
09.10.2023 5 z 5

Perfektní, co víc k této sérii dodat. Ti co se dočetli až sem vědí, takže nějakého rozsáhlého komentáře není třeba. Autorka by asi dokázala zajímavě psát dalších deset knih a bylo by to stále napínavé a čtivé. Smekám a děkuji za tuto skvělou sérii

Hoblinka
26.08.2023 5 z 5

Ač nejsem cílová skupina, přečetla jsem jedním dechem. Ve scéně s Demitem jsem bulila jako želva. Určitě budu doporučovat žákům.

ElikaS
04.05.2023 5 z 5

I poslední díl série jsem si moc užila. A je mi trochu líto, že už celá série skončila. Hanku, Rafana i Sváťu jsem si oblíbila a každé jejich dobrodružství mě moc bavilo.
Poslední díl měl snad všechno - napětí, dobrodružství, zase nový svět, zase nové tvory, byl dojemný a něžný. Prostě paráda!
Už teď se těším, až budeme číst se synem :-)

nai.ivka
01.01.2023 5 z 5

Cože, konec? Klidně by paní mohla psát o další generaci, o dětech dětí, když už nakousla rytíře a gryfy ... Skvělá série s holčičí hrdinkou. Koupila jsem si audioknihy, pořídím si tištěné.

Marie893
08.02.2022 5 z 5

Celá série je naprosto výborná. Akorát mě trochu zaskočilo u Otrocké krásy jak prostě hledali odpovědi tak dlouho a pak se zjistilo že zabijí knížete, ačkoli jsem byla překvapená ta knížka byla skvělá. Ale k desátému dílu. COŽE!!!!!! Ten začátek, no proboha. Tohle jsem fakt nečekala ale nádhernej konec což to vyrovnává. I když hodně takovej makovej a neurčitej.

ZuKo
09.09.2021 5 z 5

Jak je možné. že mi tahle série tak dlouho unikala. Jsem daleko za slovem pro děti a mládež. Celá série byla skvěla. Byly tam úseky, které byly slabší ale celkově. Smekám před paní spisovatelkou. Nepamatuji, že bych někdy dala 5* všem knihám v jedné sérii.

soupik2012
15.08.2021 5 z 5

Měla jsem velkou obavu a také z tohoto důvodu jsem si dala s poslední knihou tak na čas, že to bude jenom nastavovaná kaše. V minulé knize se celá série uzavřela a nezůstala nezodpovězená jediná otázka. Ale paní Ilka Pacovská, dokázala vykouzlit další tajuplný příběh, který patří mezi ty méně pohádkové, což jsem uvítala s velkou radostí. Příběh rytířů, draků a nového druhu gryfů je napsán opět velice poutavým způsobem a teď mě spíš mrzí, že již žádná další kniha napsána nebyla. Akorát ten závěr se stromem se moc nepovedl. Ale do pohádky to patří. Celá série patří mezi to nejlepší, co se v oblasti fantasy dá najít. A pro děti vůbec ta nejlepší kterou znám. Tuto audioknihu, stejně tak jako celou sérii, načetla paní Margit Vinklárková. Dost možná, že bych nebyla z příběhu tolik nadšená, kdyby mi ho přečetl někdo jiný.

TaLu
11.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Poslední dílek příběhu zapadl do celkového obrazu jako puzzle. Tentokráte nás autorka pozvala mezi rytíře a opět je to skvěle zpracované prostředí, kde čtenář téměř slyší řinčení mečů a ržání koní. Jak má v tomto prostředí obstát sestra draka, když rytířům jde právě o jejich zabití ? Myslím, že nikoho nepřekvapí, že Hance i jejím blízkým lehko nebude. Překvapením je uvedení gryfů na scénu. Se "starými" známými postavami jsem se potkala velmi ráda, uvedení Vítka do děje, nemělo chybu. Ona vlastně všechny mláďata byla skvělá. Romantické linky jsem se naučila neřešit, protiváhou je jim jinak bezchybný dobrodružný příběh. Závěrečná bitva s kouzlem obětování by opět vypadala nádherně na velkém plátně kina. Škoda, že toho se zřejmě nedočkáme, to bychom museli být v Anglii nebo Americe. Přesto jsem hrdá, že paní autorka je "naše" .
Klidně bych si dovedla představit další návraty do stvořeného světa, například s pomocí Vítka nebo Terezky. S mladšími hrdiny to paní spisovatelka zvládá na výbornou. Děkuji za výjimečný čtenářský zážitek !!
A nesmím zapomenout poděkovat za krásné ilustrace, které celou sérii provázejí, těšila jsem se na každý ztvárněný obraz. Nejvíce na draky a gryfy.

JAnD
18.03.2021 4 z 5

Žít se dá i bez magie - a jste-li rytíř, vlastně ji ani nepotřebujete.
Je lepší být rytířem nebo mágem?

Díl je poznamenán smrtí některých zásadních postav.

Ale je opravdu poslední?

Verča@
15.01.2021 4 z 5

Skvělé zakončení série. Rozhodně se zařadila mezi mé oblíbené.
Bude mi chybět Hančin magnet na maléry, Sváťův apetit k jídlu a Rafanovy sarkastické vtipy...
Moc děkuji autorce za tuto sérii.

DK197
28.08.2020 5 z 5

E-KNIHA: Hned na začátku mě poslední díl zaskočil. Přijde mi, že zápletka Sváťa-Hanka je uměle vytvořená, aby bylo na konci z čeho psát happyend. Jednoduše na mě chování Hanky nepůsobilo věrohodně. Když už jsem u těch záporů... Právě kvůli této zápletce a také hlavnímu ději s Vítkem dostaly strašně málo prostoru jiné postavy. Jejich osudy se nikam neposunuly, dělaly v podstatě jen křoví, což je škoda. A Sváťa se jako jediný nedozvěděl, že má skutečného bratra. Není to škoda na pohádku?

Jinak ale na příběhu samotném nevidím žádné díry. Příběh drží, pěkně plyne... Plnohodnotný návrat do Sedmého smyslu. A kdo ví, třeba někdy bude i pokračování... Na druhou stranu, v nejlepším se má přestat, ne? Už toto byl neplánovaný díl, naštěstí se povedl. Ale kdoví, jak by to bylo dál. Nerada bych, aby se zkazila tak dobrá série. Doporučuji.

KajkaSamkova
12.03.2020 5 z 5

Četla jsem všechny díly, dostala jsem se k němu náhodou když jsem byla nemocná.
Milé autorce vzkazuji aby pozdravovala paní Merhautovou. :')

Sirpredátor
14.02.2020 5 z 5

Přečteno za jedno odpoledne

Hani77
02.01.2019 5 z 5

Je to velice čtivá kniha, stejně jako byla celá série. Škoda, že už nejspíš nebude pokračování (i když "nikdy neříkej nikdy"). Série byla koupena pro 12letou dceru, ale zaujme i dospěláka. Moc se mi líbí krátké kapitoly-člověk si řekne, že ještě jednu stihne-a najednou je na konci. Závěr se mi zdál trochu přitažený za vlasy, ale happy-end přeci musí být :-). Hanka, Sváťa, Rafan, ale i Plam a tulíci mi budou moc chybět.

vrana55
08.09.2018 5 z 5

prostě wau,dojemné,napinavé,okouzlujcí,vyborna knížka

Mabie
06.08.2018 3 z 5

Miluji Ilku Pacovskou a její Sedmý smysl, moc jsem se na závěrečný díl těšila, ale nakonec to za mě byl propadák. Vždycky všude říkám, že tato série je lepší než Harry Potter, ale tento díl ne. Je to spíš románek pro náctileté jak od Lenky Lanczové než závěrečný díl fantasy série.
Obdivuji nápady a invenci paní Pacovské, ale tady mi chyběl jak obvyklý rozsah knihy, aby byl prostor trochu více se rozepsat, tak trochu více toho fantastična (ať už jednorožci, Plam, kouzla). Hlavně jsem ale postrádala "esprit", který měly předchozí díly.
Za mě je počet hvězdiček stěží 3/5.

Jass
04.07.2018 4 z 5

Tahle knížka mě naplnila neuvěřitelnou směsí protichůdných pocitů, protože ta love story byla vážně tak klišojdní. Už z předchozích dílů je patrné, že jinak talentovaná autorka má problém s psaním romantiky, ale v tomhle díle je to daleko víc viditelné (logicky). Celé to působilo trochu křečovitě, ale asi jsem zmlsaná z předchozích dokonalých dílů. Ono je to pochopitelné, je to přece jen kniha pro děti, ale zároveň si nemyslím, že tohle bylo nejlepší řešení... Tolik ke kritice, kterou jsem považovala za nutnou vzhledem k ostatním oslavným komentářům. Návrat do tohoto světa byl úžasný, obdivuji autorčinu fantasii, užila jsem si to o to víc, že už jsem skoro všechno zapomněla. Přece jen od četby předchozích dílů uběhlo už hodně času.

Aniday
29.05.2018 5 z 5

opět krásné, milé, napínavé, dojemné... paní Pacovská je prostě čarodějka 8)

Štítky knihy

draci česká fantasy fantasy pro děti fantasy

Autorovy další knížky

Ilka Pacovská
česká, 1954
2012  89%Ostrov zasvěcení
2013  93%Únosce draků
2012  93%Smrt kouzelného džina
2014  94%Otrocká krása
2018  91%Naučte mě zabít draka

Kniha Naučte mě zabít draka je v

Právě čtených3x
Přečtených236x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených20x
Knihotéce113x
Chystám se číst58x
Chci si koupit33x
dalších seznamech3x