Ani nepípni

Ani nepípni https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396298/bmid_ani-nepipni-sY6-396298.jpg 4 522 190

Nathan Cody série

3. díl

Zoznámte sa s Bensonovcami. Je to príjemný, milý manželský pár. Nikomu sa nepletú do života, občas prehodia so susedmi pár slov. A majú krásne dievčatko Daisy. Niečo však nesedí. Dcérka žije v podkrovnej izbe bez okien, za zamknutými dverami. Vždy keď jej donesú jedlo či zaželajú dobrú noc, dievčatko stŕpne a radšej váži každé slovo. Daisy nie je ich. Uniesli ju. Prednedávnom ju donútili oslavovať desiate narodeniny. Keď naposledy videla pravých rodičov, mala sedem. Teraz sa Bensonovci rozhodli pre súrodenca... Detektív seržant Nathan Cody sa čoskoro stretne s najtemnejším a najstrašnejším prípadom vo svojej kariére.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Don’t Make a Sound , 2018


více info...

Přidat komentář

romika
24.03.2024 4 z 5

Mě se kniha líbila,přirovnala bych k sérii Angely Marsons...dokonce mi přišlo,zda její Kim někde nezmiňuje seržanta Codyho z mercijskeho oddělení,ale možná už těch detektivek čtu moc. Každopádně velká škoda,že nejdřív nevyšly předchozí díly a nejspíš ani nevyjdou....nechápu tento krok nakladatelů,vydat 3.dil,byť by pozvolně navazující,ta hluchá místa mi tam vadila.

Janík511
04.08.2023

Zatím odkládam, nějak mě to nebaví. Třeba se k ní někdy vrátím.


Aymira
02.07.2023 4 z 5

Zhruba od půlky, kdy se do toho připletl Cody, začal být příběh přitažený za vlasy. A víc neprozradím...

KnihoSny
28.06.2023 4 z 5

Musím říct že mi dívek bylo líto o tom žádná...taky jsem dost nadávala na Malcolma a Harriet ale pak sem je začla i chapat jen by se dali takové věci řešit jinak doporučuji :)

Januli
17.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Kdybych dopředu věděla, že je kniha již třetí díl, určuje bych ji nečetla..což by byla škoda. Kniha byla čtivá, dej zajímavý a odsejpa. Zaver moc utnuty, chybí mi nějaký dovětek. Tolik zvracenych lidí kolem malých dětí. Někdy mi nesedlo jednání postav. No jak se již zmiňuje . Ne vše černobílé...

PepkazDepka
31.05.2023 4 z 5

Dlho som knihu odkladala, lebo som nechcela zacat tretim dielom serie, vyzera to vsak, ze sa prvy dvoch nedockam, tak som sa do nej pustila. Napinave, pacilo sa mi, ze sa v kapitolach striedal pohlad postavy, ktora hovori. Tak ako ostatnym, aj mne troska vadilo to vysvetlenie nacpane do dvoch stran..

Adriena838772
27.02.2023 5 z 5

Ta anotace mě hodně za ujala a bylo to hodně napínavé.Hodne dobrá knížka

lihate
26.01.2023 4 z 5

Nooo, tak vám nevím. Příběh to byl hustý, drsný, občas trochu nechutný. Byla jsem zvědavá, co se pod tím podnázvem knihy skrývá... Občas mi přijde fajn, proložit romantiku něčím jiným a thrillery mám ráda. A že tenhle byl napínavý od začátku do konce. Až vůbec nechápu, že tak rychle utekl.

Daisy je už tři roky vězněna dvěma lidmi, kteří ji unesli. Nyní se rozhodli, že Daisy pořídí sestřičku. A samozřejmě jak jinak, než také únosem. Co s holkama bude, kolik unesených lidí bude nakonec a co všechno se musí stát, aby se ukázalo, co jsou věznitelé doopravdy zač? To všechno se dozvíte v téhle šílené jízdě. Prozradím vám jen jedno, nic není černobílé a tak, jak se může na první pohled zdát. Ovšem ta forma, ta forma jak to vše provést, ta v pořádku rozhodně není.

Pěkná, silná kniha, která ovšem podle mě nemá šťastný konec, ačkoliv se to tak může tvářit. Prostě už se není kam vracet a všichni, kteří měli chránit, zklamali.

klokan.1905
27.12.2022 4 z 5

Ani muk...
David Jackson nám napsal sérii pojmenovanou Nathan Cody... Knihu Ani muk z této série jsem měl doma více než rok, stále jsem její četbu odkládal... Ptáte se proč? Jedná se totiž o třetí díl série... Stále jsem doufal, že se objeví přeložené do češtiny i předchozí dva díly... Bohužel, doposud nic... Nevím, proč nakladatelství Kalibr sáhlo rovnou po třetím pokračování série... V knize bylo pár míst, kde mi chyběly části z předchozích dílů (pracovní a osobní vztahy, různá zranění)... Kniha Ani muk má zde na Databázi knih velice slušná červená čísla a přečetlo si ji poměrně dost čtenářů... Od vydání knihy však uplynuly více než tři roky, takže se pokračování série asi nedočkáme...
Jinak samotná kniha je označena jako detektivka, já bych ji ještě označil i jako psychologický thriller... ;-) Dění knihy se dotýká únosů a věznění dětí, takže pokud jste citlivější povahy, tak byste se jí měli velikým obloukem vyhnout...
Kdybych měl knihu ohodnotit procenty, bylo by to u mě 90 procent, takže bych to měl zaokrouhlit nahoru na pět hvězdiček... Vzhledem k tomu, že mi však chybělo nějaké to předchozí dění, tak si dovolím dát hodnocení nižší... Není to však vina autora, ale nakladatelství Kalibr... ;-)

WaN635
22.12.2022 4 z 5

Knihu jsem dostala od kamarádky a nevím proč, jsem ji pořád odkládala. Jeden z důvodů byl zřejmě i ten, že jsem zjistila, že se jedná o 3 dílo v sérii (teď po přečtení jsem si chtěla vyhledat další knihy ze série, ovšem nenašla jsem).
Příběh byl zajímavý, četl se mi velmi dobře. Nathan i Megan jsou sympatičtí, příjemná ústřední dvojice.
Samotný případ únosu holčiček byl děsivý, ovšem konečný motiv, proč zrovna ony, byl ještě děsivější. Jinak Malcom i Harriet byli oba vyšinutí.
Velká výhoda knihy je stupňující se napětí a také mám ráda v knihách krátké kapitoly.
Jedinou výtku mám k tomu, že děvčata byla na 6 let a 10 let poměrně intelektuálně na výši - jejich chování by lépe pasovalo k mnohem starším dětem.

Diggitty
24.11.2022 3 z 5

Čtivé, ale poměrně ploché. Hezká myšlenka o tom, že svět není černobílý, ale čeho je moc... :)
nicméně, díky krátkým kapitolám knížka rychle odsejpala.

Littlemonday
19.11.2022 5 z 5

Ani muk - David Jackson

Kniha, ke které jsem se dostala díky knižní štafetě. ️

Anotace:

Malcolm a Harriet Bensonovi vypadají jako zcela obyčejní, usedlí padesátníci… až na to, že doma vězní desetiletou Daisy. A nyní se Bensonovi rozhodli do svého domova „přivést“ novou dceru. Když pak malá Poppy zmizí, je to nejen začátek strašné noční můry pro její rodiče, ale i jednoho z emocionálně nejvíce vyčerpávajících případů detektiva Nathana Codyho a jeho kolegyně Megan Webleyové.

Recenze:

Po delší době jsem se dostala ke knížce, kterou nešlo odložit a já hltala každou kapitolu. Neexistovala “hluchá místa”, u kterých bych se nudila. Všechny postavy byly perfektně vykreslené a při čtení jsem byla plná emocí.
Samozřejmě přispívá fakt, že jde v knize o děti, to jsou často smutné a silné příběhy, ale sejmul mě i příběh Codyho, jeho nadřízené, jeho parťačky...
Opravdu jsem toho plná. Jako zlatý hřeb přichází překvapivý a šokující konec, takže ze slz jsem přecházela do údivu a hned potom jsem byla zklamaná, že už nemám další stránky, které bych mohla otáčet. Moc doporučuju, jedna z nejlepších knih, které jsem letos četla!

5/5⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na IG: little.monday a FB: LittleMonday - Rádi čteme ️️️

Zunka616
30.10.2022

Četla jsem recenze tak jsem si ji koupila přečetla ale šla dal do světa uz se k ní nevrátím ale jinak se dala

Emma27
29.10.2022 3 z 5

Celkem dobra kniha, napínavá ,zavěr dobry.

Annyshga
03.09.2022 5 z 5

V červnu jsem četla samé skvělé knihy a Ani muk k nim rozhodně patří. Opět mě zlákala pouze samotná obálka, za což jsem vážně ráda. Byla to totiž pěkná jízda! Od první strany mě děj pohltil a při mrazivém popisu únosu Poppy jsem se šla sama podívat, jestli je mé dítě vážně v posteli . Příběh je čtivý a krátké kapitoly tomu jen napomáhají. Střídání pohledů detektivů, psychopatických starousedlíků a malé Daisy při vyprávění bylo skvělé. Obdivuju Daisy, za to jak se dokázala přizpůsobit a celkově rychle dospět vzhledem k její situaci. I když popravdě jsem párkrát pochybovala, že by 10ti leté dítě přemýšlelo zrovna tak jako ona. Od začátku mi vrtalo hlavou, proč si Malcolm s Harriet vybrali zrovna tyto dívenky a mrzelo mě, že v závěru to bylo vysvětlené pouze tak aby se neřeklo což je škoda. Po přečtení knihy jsem úplnou náhodu zjistila, že jde už o 3 díl ze série s detektivem Nathanem Codym. Ničemu to nevadilo, přestože se častokrat zmiňovala minulost. Detektivní dvojci Nathana a Megan jsem si oblíbila a ráda bych si přečetla jejich předchozí případy. Snad se dočkáme českého překladu.

janina66
02.09.2022 2 z 5

Nesdílím takové nadšení s většinou kladných komentářů. Knihu jsem vyslechla audio. Je depresivní, bez žádných velkých emocí. A to vysvětlení, proč je Malcolm unášel, to bylo už moc.

MirkaProk
31.07.2022 4 z 5

Celkem slušná detektivka. Ale ten konec, no nevím. Závěrečné vysvětlení, proč byl vlastně spáchán zločin, tak to bylo už přitažené za vlasy.

Fzuzik
06.07.2022 3 z 5

Velmi neočekávané zakončení, jen trochu strohé.

lenka.plaszova
24.05.2022 5 z 5

Knížka se mi velmi dobře četla, ke konci jsem se už nechtěla odtrhnout. Závěr byl možná až šokující, nicméně možná trochu odbytý - ocenila bych více "informací" k tomu, proč a jak tomu tak bylo.

Youn@n
29.03.2022 1 z 5

Příběh se táhl... Nuda. Na konci vlastně byl starý pár za hrdiny. Prostě pohádka.. nedoporučuji.