Naštvaná vdova

Naštvaná vdova https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409234/bmid_nastvana-vdova-H1n-409234.jpg 3 18 7

Ulla Rita žila spořádaný život. Vedla soukromou stomatologickou ordinaci, vychovala dvě děti a více něž desetiletí se svědomitě starala o manžela upoutaného na lůžko. Když její cholerický muž se sklony k alkoholismu zemře, pomyslí si 74letá Ulla jediné: Konečně! S nadšením a elánem vyhledá a obnoví stará přátelství a začne si užívat každý den tak, jako by byl ten poslední. Navštěvuje jazykovou školu, jógu pro seniory a objevuje bary v Helsinkách. Nesplňuje tak představy svých dospělých dětí, které čekaly, že se z matky stane životem zkoušená vdova čekající na vlastní smrt, a tak se její nově nabytou chuť do života snaží všemožně krotit. To ale ještě netuší, že ta největší změna je teprve čeká. Naštvaná vdova je neskutečně zábavný a místy dojemný příběh o tom, jak se milostný život a přátelství s přibývajícími roky proměňují. S hřejivým vtipem a ostrým sarkasmem Lindgrenová zkoumá, co přináší sedmdesátý rok života ve světě, kde kolonky dotazníků končí kategorií 65+.... celý text

Literatura světová Humor Romány
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Vihainen leski , 2018


více info...

Přidat komentář

Aneleh
23.05.2021 4 z 5

Humor, který mi byl blízký. I o vážných věcech se dá psát s nadhledem a vtipně. A samozřejmě, jak se v knize objeví kočka, hned mě zaujme a zde kočičí přítelkyně zcela neomylně vycítila i usnadnila odchod ze života. Hrdinka až ve svém stáří zažívá to, o co byla ochuzena v životě s alkoholikem. V tom jediném jsem jí nechápala, proč tak dlouho setrvávala ve vztahu, kde byla tak nešťastná. Smutné bylo, že musela bojovat i proti svým dětem, které jí chtěly šoupnout do pečovatelského domu, ač ve svých letech byla zdravotně v pořádku. Měla opravdu důvod k pořádné naštvanosti. Co mi trochu vadilo, že po celou dobu čtení jsem si nemohla zvyknout na neobvyklá jména jednotlivých osob.

emmik
14.11.2020 4 z 5

Po knize jsem sáhla neb je o starší ženě. Potěšila mě a to tak že velmi. Hlavní postava vidí s velkým nadhledem
svůj ukoptěný život , což mě asi nadchlo nejvíc. Neboť kdo z nás co máme " před poslední zatáčkou " nemáme něco podobného za sebou ? Příběh je napsán svěže , s humorem . Pro mě určitě nebyl depresivní, naopak. Určitě doporučuji, pravda asi pro stejnou věkovou kategorii.


Mergirus
17.07.2020 2 z 5

Kniha nebyla tak špatná, jak jsem čekala dle recenzí. Jen se nehodí do depresivního období.

Heli20
15.01.2020 1 z 5

Nalákala mne anotace knihy,ale byla jsem zklamaná.čekala jsem mnohem více humoru a nadhledu,kniha je spíš depresivní.Nedočetla jsem,bohužel.

Gabika9
28.10.2019 4 z 5

Zaslouží tak 3 a půl hvězdičky. Zajímavý úhel pohledu na život 74 leté ženy. Chvílemi trochu nadsázka, možná i sarkastické, chvílemi dost depresivní až kruté a také smutné. Ale závěr příjemně milý. Svým způsobem i poučná kniha, jednou holt zestárneme všichni...

alnahu
20.10.2019 1 z 5

I já jsem z této knihy zklamaná-čekala jsem zábavný příběh,ale kniha mě nudila- s obtížemi jsem ni dočetla .
I když jak se uvádí v knize -život seniora je skvělý.
"Nemusí pracovat,ale na účet mu chodí peníze,má kde bydlet,nemá stanoveno do kdy musí být doma a nemusí se bát,že otěhotní.Jak dokonalé!"

majík1
26.05.2019 odpad!

Tak u této knihy jsem se vyloženě nudila.Čekala jsem humor.Děj byl složitý a těžko pochopitelný.Hvězdičku dávám snad jen za konec jinak nezáživná kniha.

Štítky knihy

Finsko sarkasmus vdovy

Autorovy další knížky

Minna Lindgren
finská, 1963
2016  60%Babičky: Na útěku
2016  66%Babičky: Den zkázy
2017  56%Babičky: Smrť vo večernom háji
2019  58%Naštvaná vdova
2016  80%Babičky - BOX

Kniha Naštvaná vdova je v

Právě čtených1x
Přečtených23x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce74x
Chystám se číst18x
Chci si koupit4x