Simon Lewis – Príbehy z Tieňoloveckej akadémie

Simon Lewis – Príbehy z Tieňoloveckej akadémie https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306280/bmid_simon-lewis-pribehy-z-tienoloveckej-G2K-306280.jpg 4 104 13

Nová extra kniha k Tieňoloveckej ságe! Simon Lewis bol kedysi obyčajný smrteľník, potom sa z neho stal upír. A teraz sa pripravuje na vstup do najnovšej etapy svojho života – stáva sa z neho Tieňolovec! Nedajte si ujsť exkluzívnu zbierku poviedok, ktorá približuje život jednej z najobľúbenejších postáv Tieňoloveckej ságy po konci šesťdielnej série Nástroje smrteľníkov.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky , Pro děti a mládež

Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Tales from the Shadowhunter Academy , 2016


více info...

Přidat komentář

Lutzinka
02.04.2024 4 z 5

Super návrat k milovaný lovcům stínů. Simon byl a je skvělá postava, a tyhle povídky jsou takové milé rozšíření příběhu.
Díky a chci další.

mskamila
12.12.2023 4 z 5

Simona jsem měla ráda uz v nastrojich smrti proto jsem cekala ze tato kniha bude dobra. Priznam se ze jsem ji cetla dele nez jsem cekala dej neni zas tak zavratny ikdyz je zajimavy. Puvodne jsem chtela dat 3 hvezdicly ale ten komec me uplne dostal az jsem malem brecela. Pribehy me dost nenapadne a necekane spojili is vedlejsimi postavami az jsem byla prekvapena jak moc emotivni pro me konec knihy byl.


Ivka14
04.09.2023 4 z 5

Tato kniha povídek byla opravdu, opravdu, opravdu úžasná! Upřímně jsem nečekala, že se mi to bude tak líbit, protože v Nástrojích smrti jsem neměla Simona moc ráda, ale tato kniha mi ukázala Simona z jiného pohledu a dokonce jsem ho měla nyní ráda jako postavu.

Každému příběhu bych dal 5 hvězdiček (příběhu, kde Aleka, Magnuse a malého čaroděje bych dala i 10 hvězdiček, milovala jsem ten příběh), protože jsem milovala každý z nich. Všechny příběhy působily spíše jako ucelená kniha než 10 samostatných příběhů, což u této knihy kupodivu fungovalo. Tato kniha byla opravdu částečně zaměřena na Isabelle a Simona a jejich vztah, který jsem zbožňovala. Postavy byly vážně úžasné a dobře napsané a děj v každém z příběhů mě držel celou dobu ve střehu a byl super zajímavý. Abych to shrnula, tato kniha se mi hodně líbila a mrzí mě, že jsem si ji nepřečetla po přečtení série Nástrojů smrti a před sérií Temné lsti, protože objasňuje spoustu věcí a poskytuje užitečné další informace.

luculi
18.08.2023 4 z 5

Tentokrát jsem se přesunula k poslednímu restu a to k povídkám se Simonem. Deset příběhůz doby, kdy studoval na akademii. Příběhy jsou ozvláštněné i nějakými návraty do minulosti nebo vyprávěním dalších postav. Moc se mi líbilo, jak je všechno provázané. Dokonce tu byla zmínka o Kodexu lovců stínů, což je další kniha do tohoto universa.

Čtení jako takové bylo fajn, příjemné. Trochu tomu chybělo něco, co člověka vtáhne, tak jako u klasického příběhu, který se vleče celou knihou. Tím, že je to rozkouskované, tak to prostě působí jinak. Určitě doporučuji před každým čtením kontrolovat pořadí knih, protože jsem si některé věci, které se tu dějí, vyspoilerovala jinými sériemi, tudíž jsem někdy měla o překvapení méně...

Ale bylo to fajn čtení. Často i docela humorné. Navíc z pohledu Simona, kdy jako civil, vidí svět jinak než mnohdy až fanatičtí lovci stínů. Našel zde nové přátele a budoucí spojence, posunul svůj život dál a mě moc bavilo, že autorka opět přenesla dění k někomu dalšímu. Jen občas některé části působily trošku zmateně, ale to je možná tím, že tyto povídky nepsala sama, ale s dalšími lidmi... Jinak spokojenost.

Janiss_89
06.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Simon není zrovna má oblíbená postava, přesto mě jeho osud dost zajímal. Až během čtení mi došlo, že si z Nástrojů smrti pamatuji jen sem tam nějaký záblesk. Což je škoda, protože tu sérii jsem měla ráda, ale už je to tak dávno co jsem ji četla. Kniha je tvořena povídkami z minulosti Lovců stínu a přítomnosti Simona a jeho dvou let na Akademii. Některé povídky mě bavily víc některé míň. Hodně jsem byla ráda za Magnusovu a za povídku s Valentýnem.

andrysek158
26.05.2023 5 z 5

Jako všechny knížky od Cassandry i tahle je úžasná. Nicméně byl tam rušivý faktor opakování děje v každé nové kapitole.

I když se mi do knížky ze začátku moc nechtělo (Simon není můj oblíbenec) strašně rychle jsem se začetla a vůbec se mi nechtělo od knihy odtrhnout

Mishak
24.05.2023 3 z 5

Je tomu už hodně dávno, co jsem přečetla kompletní sérii Nástrojů smrti a už si z ní opravdu vybavuji jen určité střípky, takže jsem si Simonovu minulost vlastně nepamatovala (až na přeměnu v krysu :D). Cítila jsem se prakticky úplně jako on.

Simon s Georgem měli mezi sebou tak parádní chemii. Jejich rozhovory jsem si opravdu užívala a vždy mi vykouzlily úsměv na tváři. Ale ten konec? Naštval mě!!! Ale na druhou stranu jsem vlastně ráda, protože vše konečně jednou nekončilo úplně růžově, jako v knihách Cassandry bývá zvykem a často mě to u nich dost štve.

Kniha má hezký vizuál, ten opravdu chválím, ale jako celek mi moc nesedla. Příběhy z minulosti podávány jako přednášky ve škole působily hodně rušivě. Myslím, že lepší volbou by byla kniha čistě povídková, kde by každá byla v určitém časovém období, pak by to za mě bylo rozhodně lepší. Výběr příběhů byl ale super! Vždy se tam něco stalo a zrovna sérii Temné lsti si dost vybavuji, takže mi povídky krásně vyplnily mezery, což je super a od těchhle dodatkových knih něco takového přímo očekávám.

Luigi1
22.05.2023 5 z 5

Tak tohle bylo super čtení opravdu jsem si to užil

Peťulka3
29.04.2023 5 z 5

Miluju svět Lovců stínů, takže tohle jsem si zase parádně užila. Doufám, že ještě nějaký ten příběh dostaneme.

martisek21
18.01.2023 5 z 5

Já asi nikdy na světě Lovců stínů nenajdu nic, co by mě nebavilo... jako vždy dávám 5 hvězdiček a těším se na další díla

MíšaS.
08.01.2023 4 z 5

Jak píše LexiS, je fajn vrátit se po delší době ke Cassie a lovcům. Bylo fajn potkat staré známé a přečíst si příběhy, které doplňují knihy. Škoda jen, že to vychází na přeskáčku.

kalinkacz
26.12.2022 3 z 5

Tak se mi konečně povedlo zase pohnout s Cassandrou Clare! Přečetla jsem povídky Příběhy z Akademie lovců stínů (čtu knihy ze světa lovců stínů v pořadí podle ofiko stránky autorky).
Jako takhle, ráda jsem se znovu potkala se starými známými, ale ty povídky mají jedna třeba 60 stran a celá kniha stran 600 a to je na mě prostě moc. Já jsem poctivka a mám strach, že když ty sbírky povídek vynechám, tak mi něco uteče, ale s každou další se ujišťuju, že číst je nutné není.
Ale i tak, prostě ten svět miluju️

LexiS
04.12.2022 4 z 5

Jak já se ráda vracím do světa Lovců stínů!Škoda, že kniha vyšla tak pozdě, jelikož slouží jako úvod pro Temné lsti. Na druhou stranu bylo příjemné si ujasnit všechno, co v nich nedávalo smysl.
Ale teď už ke knize samotné. Jedná se o deset povídek, takže to nemá tak komplexní děj jako ostatní autorčiny knihy. Navíc Simon nikdy nepatřil k mým oblíbeným postavám, takže jsem nečekala zrovna pecku. Ale ona to pecka byla, Simon si mě získal, navíc z každé povídky si čtenář může něco odnést. Vedlejší postavy sice nebyly tak propracované, ale každý měl důvod se chovat, tak jak se choval.
Musím vyzdvihnout i zajímavé grafické zpracování, které v jiných knihách autorky není.
Dále jazyk! Kdo už knihy od Cassie četl, tak ví jakým stylem píše a já to mám tak moc ráda! Navíc super překlad a po *sakra* dlouhé době kniha bez chyb a překlepů.
Za mě obrovská spokojenost.
Cassie je pořád jedna z mých nejoblíbenějších autorek vůbec a já mám chuť si dát rereading všech jejich knih (kéž by na to byl čas, že jo.) Naštěstí na mě ještě čekají Nejstarší kletby a Poslední hodina, na které se teď o to víc těším.