Následníci - Ostrov ztracených

Následníci - Ostrov ztracených https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269986/bmid_naslednici-ostrov-ztracenych-qn0-269986.jpg 4 56 16

Před dvaceti lety byli všichni lotři a padouši vyhnáni z království Auradonu na ostrov Ztracených – temné strašidelné místo chráněné magickou klenbou, ze kterého není úniku. Nejhorší zločinci teď žijí bok po boku v naprosté izolaci, zbaveni magických schopností a zapomenuti světem. Ale kdesi v útrobách Zakázané pevnosti je skryto Dračí oko – klíč k dokonalému zlu a jediná naděje všech lotrů na vysvobození z tohoto ukrutného zajetí. Kouzelnou hůlku dokáže najít jen ten nejchytřejší, nejpodlejší a nejzákeřnější padouch… kdo se jím stane? Na výpravě za Dračím okem se čtveřice neohrožených studentů stane důkazem, že i když pocházíte ze zlého rodu, udělat dobrý skutek není někdy úplně k zahození.... celý text

Přidat komentář

Nathally
06.11.2023 5 z 5

Strašně se mi líbily oba dva filmy Následníků a když jsem objevila tuto knížku, nemohla jsem se dočkat, až si ji přečtu. Děj mě nezklamal a líbilo se mi, že to bylo vyprávěno ještě předtím, než byl děj filmu. Vřele doporučuji!

maja8148
25.03.2022 3 z 5

Rozhodně nejsem cílovou skupinou této knihy. Vlastně jsem ani nebyla cílovou skupinou filmu, když jsem jej objevila, ale nějak mě zaujal a i mě dost bavil. Natolik, že jsem zkoukla všechny tři. A pak jsem zjistila, že k tomu existuje i kniha. A já se rozhodla, že se do ní pustím.

Před přečtením jsem netušila, jestli je kniha předchůdcem filmu a Disney z ní volně vychází (což občas dělá) nebo jestli kniha nějak provází film. No nyní po přečtení mohu říct, že je jasné, že kniha je takový doprovodný materiál k filmu. A vlastně mi to ani nevadí. Příběh se odehrává před filmem a je vsazen do jeho kulis a využívá jeho postav. Co je škoda (ale je to celkem pochopitelné) tak spousta mezer, co je ve filmu je i zde ovšem v té knize jsou ještě viditelnější. Ano je mi jasné, že kdybych to četla ve svých třinácti - čtrnácti tak se mi to asi líbí víc a tyto mezery v logice prostě přeskočím (ovšem v té době bych to nečetla, protože už jen z principu nebudu koukat na nějakou televizní hloupost od Disneyho, natož abych k ní četla knihu - jo v tý době jsem byla co se čtení týká trochu snob).

Ovšem jako doplnění filmů je to zajímavé a postavy jsou svým filmovým dvojníkům věrné i když hloubka postav je propracovaná asi tak stejně jak v seriálu. Jediné co mi asi na knize opravdu nesedělo byla Benova dějová linka. Proč tam sakra byla? Proč tam těch pár jeho kapitol dávali? Jako jasně chceme se věnovat všem postavám co byly v knize, ale toto byla naprostá zbytečnost už jen proto, že vlastně byla o ničem a neměla vůbec nic společného s dějovou linkou padouščat (která vlastně byla taky taková nemastná neslaná, ale alespoň byla o něčem!).

A ano je to pro děvčata školou povinná, ale i tak to mohlo být trochu chytřejší a náročnější, vždyť spousta těchto dětí čte HP! Ale odpustím-li od svého pohledu holčičky mnohem starší, tak i přes ty mouchy musím uznat, že čitelné to bylo a místy i zajímavé a zábavné.


Týna24
05.08.2021 5 z 5

Následníci filmy jsem viděla všechny, miluju je tak stejně jsem se zamilovala do této knížky, moc hezká kniha, zajímalo mě jak se čtveřice seznámila a tady vše bylo, opravdu moc krásné,

Veruu95
12.09.2019 5 z 5

Krásné počtení :)
Jakožto veliký fanoušek Disney pohádek jsem si příběh moc užila, byl to super nápad, pro jednou se soustředit na padouchy.

Nelíísek
10.04.2019 5 z 5

Opravdu mám ráda následníky a pauzu mezi čekám na 3 díl jsem vyplnila touto knihou, doporučuji.

*Může obsahovat spoilery*

Nečekejte nic světoborného, spíše probuďte své dětské já z tisíci-letého spánku a logiku nechejte stranou, jinak si knihu prostě neužijete. Děj se odehrává ještě před filmem a před tím než se všichni tak dobře "kamarádili",dalo se říct že, poslední kapitola knihy, navazuje hned na první scénu filmu. Ten kdo vyrůstal na disneyovkách si přejde na své a také možná změní a začne fandit padouchům. V originále je těchto knih už napsaných 4 a každá má lepší a lepší hodnocení, ráda bych v to doufala ale nemyslím si že by vyšli v češtině, byla bych za to ráda ale nedají se sehnat už ani v knihkupectví, úplně náhodou jsem na knihu narazila na brněnském nádraží, takže si myslím že osud této série je bohužel zpečetěn.

5* protože filmy jsou moje srdcovka a písničky z filmu mi hrají jako brouk v hlavě (jsou opravdu chytlavé)

Hoshi
27.10.2018 4 z 5

Chtěla jsem příběh, který nebude náročný, odpočinu si u něj a přečtu si, co se událo ještě před tím, že se čtveřice následníků zloduchů dostala do Auradonu ... A přesně tohle jsem od knihy dostala. Mrzí mě, že u nás nevyšly další díly a že asi budu muset sáhnout po originálech. Škoda ...

Tess911
20.08.2018 5 z 5

Hezky napsaná jednoduchá knížka opravdu plná pohádkových postav. Co bych knize vytkla je,že si měla lépe určit cílovou skupinu. Zdá se jako pro mladší, ale v některých částech zase tolik ne. Také má 300 stran, což není moc třeba pro YA, ale na dětskou knížku poměrně jo. Za mě to nevadí, protože jsem chtěla oddychovou četbu na víkend a přesně to kniha splnila. Hned po dočtení jsem s mladší sestrou znovu zhlédla film a musím opravdu ocenit, že film navazuje úplně přesně na knihu (tím myslím, že první scéna filmu je pokračováním poslední scény v knize). A to mi přijde velmi zajímavé a nenutí to člověka přemýšlet, co se stalo mezitím. Chtěla bych přečíst i další díly, které jsou a zřejmě budou jen v angličtině. No a nakonec musím souhlasit s hlavní hrdinkou Mal, že fialová by měla být brána jako nová generace černé. :-)

torin
19.09.2017

Nevíte jestli budou v češtině i ostatní dílý téhle série ?

LusSyNDA
11.09.2017 3 z 5

Pohodová kniha pro mladší čtenáře, neurazí ani nijak extra nenadchne. Vynechala bych kapitoly o princi Benovi, dál z mého pohledu byl začátek knihy moc dlouhý oproti části samotné výpravy za dračím okem.

ja17
07.06.2017 4 z 5

První kniha, co jsem kdy přečetla v originále. Angličtina mi nikdy moc nešla, ale když knížka není k dispozici česky, musí se nějak improvizovat.
Popravdě. Původně jsem myslela, že film je natočen podle knihy a ta tedy bude obsáhlejší součást stejného příběhu. Opak byl pravdou. Kniha končí tam nd film začíná a druhý díl na film navazuje. Trochu mě to mrzí jelikož já právě chtěla vidět originální příběh z jiné perspektivy. Místo toho jsem dostala odpovědi na spoustu otázek a jednu zajímavou zkušenost.
Není nikdy na škodu přečíst si občas i knihu pro jinou věkovou kategorii. XD

Slugterra
30.05.2017 5 z 5

Tato knížka se mi opravdu hodně líbila. Zajímavý příběh a dobře se četla.

luciefeix
28.02.2017 1 z 5

Bylo hezké vidět pohádkové bytosti jinák ale nemělo to ten šmrnc co jsem myslela že kniha bude mít . Bylo to psané hodně pro malé čtenáře a v ději se moc nic nedělo a táhlo se to . Za mě zklamání které mě ani nebavilo dočítat .

sheylka
16.02.2017 2 z 5

Dočetla jsem jen stěží a s ironickým úšklebkem, ale to je nejspíš způsobeno tím, že nejsem vyloženě "věkovka" pro tohle dílo. Důvod ke čtení byl pouze díky mé zvědavosti - při posílání nastřádaných knih do azylových domů.

LilianaFalcon
08.03.2016

Nedočteno. Už první pasáž mě ničím nezaujala. Bohužel snaha o originalitu nevyšla.

warca
13.02.2016 3 z 5

možná pro trochu mladší čtenáře tak pod 15 let. Jinak to bylo pěkné čtení a připomenutí pohádkových postav.

stepka3765
04.12.2015 5 z 5

nejdřív jsem viděla film, ale knížka se mi moc líbila! :)

Autorovy další knížky

Melissa de la Cruz
americká, 1971
2011  74%Modrá krev
2013  83%Podvedený anděl
2011  79%Krvavý karneval
2012  80%Odhalení
2012  71%Čarodějky z East Endu

Kniha Následníci - Ostrov ztracených je v

Přečtených68x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených7x
Knihotéce24x
Chystám se číst15x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x