Naši Němci díl 1.

Naši Němci díl 1. https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429703/bmid_nasi-nemci-dIV-429703.jpg 5 7 4

Naši Němci série

1. díl >

První díl knižní trilogie "Naši" Němci obsahuje seznamy vysoce vyznamenaných vojáků Wehrmachtu narozených na území bývalého prvorepublikového Československa a Rakouska-Uherska. V tomto díle jsou na 280 stranách dokumentárně zaznamenány životopisy a vojenské kariéry všech nositelů Rytířského kříže, abecedně od A po K. Knihu doplňují velmi raritní obrázky a fotografie, přičemž mnohé nebyly dosud nikde zveřejněny.... celý text

Přidat komentář

Jochen77
07.12.2022 odpad!

Lidé, co psali komentáře přede mnou, nemohou být příčetní nebo o této problematice, z hlediska faktografe, faleristiky a obsahu, prostě nic nevědí. Kniha má vynikající fotografický materiál, ale to je všechno. Je zpracována na úrovni žáka prvního stupně, tolik hrubek, špatně zvolených malých a velkých písmen, chybějících liter, blbého skloňování a slov, jsem ještě nikde neviděl. Korektura prostě a jednoduše neproběhla, ostatně můžeme se dočíst, že jí dělala nějaká paní s Bc titulem..zřejmě ze zemědělské univerzity.
Popisky k fotkám taky velmi slabé, dost často s mylným hodnostním označením nebo špatným názvem vyznamenání.
Autor oslavuje vše německé a pochopitelně sudetské. Odsun byl špatný, oni si jej nezasloužili, velmi trpěli a zcela jistě z těchto lidí nikdo Hitlera nevolil u SS a v koncentráku taky nesloužil. Ne, od tohohle ruce pryč. Ukázka jednoznačně promarněného potenciálu. Do druhého dílu už nejdu!!!

Ovar
11.05.2022 5 z 5

Neskutečná mravenčí práce pana autora!


Lucina88
02.10.2021 5 z 5

Je mi ctí, že tuhle knihu mohu vlastnit, jelikož byla vydána ve velmi málem počtu.

O hrdinech se v historii mluví, ale jen o některých...
Díky!

JulesTuri
02.09.2020 5 z 5

Zaujímavo napísaná kniha o "hrdinoch", ktorí bojovali na nesprávnej strane. Je doplnená množstvom fotografií, ktoré boli zverejnené prvý raz zo súkromných zbierok. Autori vynaložili množstvo detektívnej práce pri skladaní informácií jednotlivých životopisov. Potešili i zverejnené zážitky a spomienky niektorých účastníkov. Vyšla len v malom počte a preto si myslím že bude veľmi vyhľadávaným artiklom nielen pre bádateľov. Po prečítaní tejto publikácie sa človek zamyslí nad tým, ako by prebiehal boj o ČSR, keby takých bojovníkov mala československá armáda na svojej strane a neprijala mníchovský diktát. Ale "keby" v histórii neplatí. Teším sa na ďalšie pokračovania.