Naši nejlepší fotbaloví trenéři

Naši nejlepší fotbaloví trenéři https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385826/bmid_nasi-nejlepsi-fotbalovi-treneri-8X3-385826.jpg 5 6 3

Portréty nejslavnějších a nejúspěšnějších českých a československých fotbalových trenérů, kteří se nesmazatelně zapsali do historie nejen československého fotbalu, ale úspěšně působili i v zahraničí. Víte, kdo byl první opravdu profesionální trenér v československé lize? Kdo stál za největšími úspěchy našich reprezentačních týmů či kdo se prosadil v nejlepších zahraničních ligách? Kniha je doprovázena vizitkami a fotografiemi.... celý text

Přidat komentář

Venda32
27.02.2022 5 z 5

Napsané čtivou formou, zajímavé medailonky československých trenérů. Někomu bude někdo chybět, někdo přebývat. Podle chuti.

Kakho-Oto
27.07.2020 5 z 5

Čtivé portréty více než 30 významných trenérů československého a českého fotbalu. První se věnuje již legendární postavě "dědka" Maddena, který trénoval 25 let Slavii Praha. Kromě něho je největší pozornost věnována nejúspěšnějším trenérům: Vytlačilovi, Ježkovi, Venglošovi, Uhrinovi staršímu, Brücknerovi (a celkem překvapivě i Chovancovi). Některé portréty jsou dost krátké, např. ten věnovaný Petru Packertovi, či Jozefu Markovi. Překvapilo mě, že autor do knihy nezařadil Františka Cipra, který získal se Slavií titul 49 let od předchozího titulu sešívaných (1947). Osobně bych některá jména vynechal na úkor jiných, ale to asi i druzí, včetně jiných sportovních novinářů (tj. Feltových kolegů). Celkově lze knihu označit za velmi dobrou a záslužnou. Čtenář si uvědomí, že náš fotbal zaznamenal v historii podstatně více úspěchů, než tušil (zejména vzhledem k mnoha výsledkům našich a slovenských klubů v evropských pohárech, úspěchy reprezentace jsou podstatně známější).


Richard Hrob
29.12.2018 5 z 5

Za mě 5*. Karel Felt je prostě novinář, který má neskutečný přehled. Tuhle knihu jsem přečetl během dvou večerů a musím říct, že mě bavila. Kniha je dost čtivá a přináší velké množství informací, které jsem ani já, a to fotbal sleduji poměrně dost, netušil. Prostě super, jen mi v ní někteří trenéři scházi. Třeba bude pokračování.