Naše rostliny v lékařství

Naše rostliny v lékařství https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/310202/mid_nase-rostliny-v-lekarstvi-37Y-310202.jpg 5 38 9

Přidat komentář

boxas
01.02.2022 5 z 5

Úžasná knížka!
Snad všechno, co jsem chtěla kdy vědět o té které rostlině, jsem zde našla.

Kontryhelka
26.01.2022 5 z 5

Krásné zpracování a opravdu pěkný popisek o všech bylinkách. Já tyto staré knížky o bylinkách a různé herbáře miluji a ráda si v nich listuji a stále nasávám stará dobrá moudra. Sbírání léčivých rostlin bylo povinné a díky tomu jsme se naučily jako děti znát různé druhy a co se z které bylinky sbírá a jak se která část suší. Poučné.


moniquee
15.08.2021 5 z 5

Vse uz bylo níže řečeno. Kniha je velmi prehledna, dobre popisna a ma prekrasne ilustrace. Mam ji stale pri ruce...a stale se z ní učím.

Jordanka9
29.04.2021 5 z 5

Souhlasím s Ithakou, tato kniha autorů Jaroslava Korbelaře a Zdeňka Endrise je i po 50 letech od vydání naprostá stálice.
Přehledná, praktická s krásnými ilustracemi Jindřicha Krejči. A ty jsou nejen krásné, ale i velice přesné se smyslem pro detail. A to většina knih o bylinkaření vydaných v posledních 2-3 dekádách se spoustou barevných fotografií nesplňuje. Přesnost výpovědi ilustrace je důležitá zejména pro laika, na fotografiích rostlin je spousta rušivých prvků a je zápotřebí i několika snímků různých částí rostliny pro přesnou identifikaci. A to nabízí pouze některé z těch novodobých
líbivých příruček.
V knize je kromě speciální části s jednotlivými druhy léčivých rostlin abecedně řazených dle lidových názvů ( samozřejmě, že nechybí i oboje botanické) uvedena spousta zajímavých informací, např. o třídění drog podle převládajícího účinku, o chemické povaze drog , složení hromadně vyráběných čajovych směsí, řada se již sice nevyrábí, některé si můžeme koupit v lékárně i dnes. Nechybí terminologický slovníček, použité zdroje, rejstřík...
Zub času se v tomto případě na atraktivitě knihy nepodepsal.

Ithaka
14.01.2021 5 z 5

Stará a dobrá klasika. Děda mě podle ní učil před více jak třiceti lety nejdříve poznávat a posléze i sbírat léčivé rostliny. Vždycky když si jí beru z knihovny, vzpomenu si na naše cesty na Zebín a do Šárovcovy Lhoty za řepíkem, na mateřídoušku v Hrachovci a pupavy bezlodyžné pod hořickými Chlumy. Od devadesátých let vyšlo hodně knih zaměřených na bylinkaření, tahle je pro mne však naprostá stálice. Přehledná, praktická a s krásnými ilustracemi. Zapátrejte v antikvariátech, stojí za to!

Jájinka
04.12.2019 5 z 5

Přehled rostlin - kresba, užívaná část, výskyt, popis, na co užívat, jakým způsobem užívat, kdy sbírat, účinné látky.

Kuldík
20.02.2016

Chtěl bych tuto skvělou knihu sehnat v elektronické podobě. Víte někdo kde? Děkuji za typ. Rád si ji koupím i jako vázaný výtisk.

Hanina61
12.10.2015 5 z 5

S knížkami o bylinkách a alternativním léčení se v poslední době roztrhl pytel, pokud možno v nich nesmí chybět barevné fotografie na luxusním křídovém papíře. Tahle knížka je ale klasika, kterou jsem objevila se svými prvním bylinkářskými pokusy někdy před třiceti lety a od té doby na ni nedám dopustit, vracím se k ní a hodněkrát mi pomohla s různými zdravotními problémy. Moc hezky zpracovaná, informativní, s překrásnými ilustracemi pana Jindřicha Krejči. :-)

Luccy78
01.05.2015 5 z 5

Úžasný rádce a pomocník pro ty, kdo mají rádi bylinky a nebojí se využívat jejich sílu pro zdraví své, i svých milovaných..