Naše příroda

Naše příroda https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46241/nase-priroda-46241.jpg 5 17 7

Atlas k určování rostlin a zvířat popisuje kolem 1400 přírodníh druhů vyskytujících se ve střední Evropě.

Žánr:
Literatura naučná , Příroda, zvířata , Encyklopedie

Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Wegweiser durch die Natur , 1997


více info...

Přidat komentář

Snoopi
05.11.2022 5 z 5

Tahle příručka tak dlouho okupovala naši knihovnu, zastrčená kdesi v ústraní... Až když jsme v létě začali během našich sezení u kávy na lodžii trochu víc pozorovat ptáky, napadlo mne ji vytáhnout na světlo... a podívat se na zoubek nejen létajícím akrobatům, ale i spoustě dalších zajímavostí naší přírody. A tak jsme vesele listovali a bádali, brebentili i mlčeli, dohadovali se i přeli a navzájem si vyvraceli svá nezvratná přesvědčení o tom, co přesně kolem nás běhá, lítá, skáče či poletuje, co se chvěje ve větru či píská, či co se před našimi zraky převážně ukrývá... A že bylo co objevovat! Jsem ráda, že se nám na nějakou dobu stala příjemným společníkem i zdrojem informací, které jsme už kdysi znali a mohli si je oživit, nebo trochu rozšířit o nové. Je v ní popsáno a vyobrazeno kolem 1400 přírodních druhů, které doprovázejí malby přímo úchvatné... Aby nám autoři ulehčili určování některých druhů, tematicky vedle sebe soustředili ty navzájem podobné, takže tu najdeme např. utřídění rostlin podle barvy květů, listnatých stromů podle tvarů listů, ryb podle jedné či dvou hřbetních ploutví apod. Kniha je jinak rozdělena na sedm kapitol: Plané rostliny, Stromy a keře, Nekvetoucí rostliny, Hmyz a další malí živočichové, Ptáci, Savci, obojživelníci a plazi, Život ve vodě. A protože jde o publikaci, zabývající se biotopem střední Evropy, najdeme zde i druhy, výskytem vázané na slanou vodu.
Je radost knihou jen tak listovat - je to jako v nějaké dobrodružné expedici, která se odvíjí před našima očima. A pokud si nejsme jisti, hledání usnadní i závěrečný rejstřík. Celá se však nedá jen tak "sbalit do kapsy", inu - informace něco váží :-) Těším se, až si k ní zase sednu a užiji si krásné "objevné chvíle" v jedné "objemné" příručce :-)

Edward52
17.11.2020 5 z 5

Kniha mi pomohla vnoučatům ukázat některé rostliny a živočišné druhy, které by jinak neměly možnost poznat, a velice pomohla, když jsem s nimi vyrazil na vandr, tak se lépe orientovali v přírodfě


inachisio
18.08.2020 5 z 5

Krásná informační knížka, ve které jsem našla snad vše kromě otakárka.

meluzena
08.07.2018 4 z 5

Základní informace o živočichách a rostlinách střední Evropy - u každého obrázek a kratičký popisek (do kterého se někdy bohužel nevešly důležité detaily).
Pro základní orientaci naprosto ideální, pro větší zahloubání se je třeba sáhnout po podrobnějších publikacích.

gwineth
18.03.2016 5 z 5

Skvělá knížka pro každého, koho zajímá, co žije v tom krásném zeleném světě kolem nás. Podle povedených ilustrací a popisů snadno rozpoznáte ptáky i rostliny v živé přírodě.

Military
08.04.2015 5 z 5

Žijeme na vesnici a tato kniha nám již posloužila mnohokráte...Vřele doporučuji.

valča marsi
03.04.2012 4 z 5

Moc mi pomohla určit ptáky, které jsem pozorovala v krmítku.