Venuša zo zátoky (limitovaná edícia)

Venuša zo zátoky (limitovaná edícia) https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396933/bmid_venusa-zo-zatoky-limitovane-vydanie-BPT-396933.jpg 4 492 128

Limitované číslované a podpísané vydanie vo väčšom formáte s obálkou ilustrovanou Jozefom Gertlim Danglárom. Pohodovú prázdninovú atmosféru leta v roku 2009 naruší hrôzostrašný nález dievčenského tela bez hlavy a rúk. Torzo pláva v ramene rieky neďaleko lodenice, mladí športovci zažijú na tréningu ozajstný šok. O dva dni sa na opačnom konci mesta v zátoke rieky nájde odseknutá hlava. Prípad sa začne nepríjemne a hlavne nepredvídateľne zamotávať. Extrémne horúce leto komplikuje vyšetrovanie nielen milovníkom snehu a dažďa, akým je detektív Richard Krauz, ale aj odolnejším kolegom. Do života oddelenia vrážd v Našom Meste zasiahnu okrem rozsekaného dievčaťa aj iné tragické udalosti. Prvý raz od založenia samostatného oddelenia špecializujúceho sa na najzávažnejšie trestné činy zažijeme tragédiu priamo v radoch detektívov. Od tohto pamätného leta v roku 2009 vraždárska partia už nikdy nebude kompletná, ale úľavy im žiadny nadriadený funkcionár nepovolí. Realita býva občas krutá ‒ so stratami sa ráta na každom vojnovom poli, no boj treba doviesť do úspešného konca, nech sa osud vzpína, ako chce.... celý text

hana1039
hana1039
22.02.2024 5 z 5

Audiokniha:
Uff, tento díl byl pro mě jeden z nejlepších a taky zároveň jeden z nejtragičtějších... bohužel, se nám stará parta pomalu začíná zmenšovat,taky už máme rok 2009, takže nám stárnou i naši vraždári...

ErikaKej
ErikaKej
22.01.2024 4 z 5

Update- druhy krát prečitaná a dej ma tento krat chytil. Takze môj prvy dojem bol naozaj na základe dost slabého prednesu Martina Mnahončáka Knihu odporúčam ale nie v audioverzii.

Original recenzia:
Za mňa tento krát slabšie- ani jeden dej ma nechytil za srdce, dokonca som mala pocit akéhosi umelého vyhrotenia situácie.. Mne táto kniha až tak nesadla, môže to byť spôsobené aj tým že som ju počula ako audioknihu od pána Mňahončáka. Počkám si na českú verziu, kedže pán Geišberg žial už nič nenačita..


medlovice
medlovice
14.01.2024 5 z 5

Venuše patři na nejvyšší příčku v dánovkách pro mě . Co do čtivosti , kombinaci zápletek, jak to do sebe pak zapadlo a strach o kolegy, kteří se stali i mými kolegy, no Venuše je hodně vysoko.A pak jsem četla Hřích náš každodenní a Reminiscenci a ty se dělí o horní příčky . Ted jsem si Venuši přečetla podruhé a je ještě lepší , dočetla v neděli o půl páté ráno a chtěla utíkat i v noční košili do knihovny pro Pohřbeni za živa.
Některé knížky jsou ještě lepší , když je čtu podruhé.

Marhulka14
Marhulka14
29.11.2023 5 z 5

Dominik Dán nikdy nezklame. Jeho knihy jsou sázka na jistotu. Můj oblíbený autor.....a to detektivky nerada.

Kami33
Kami33
26.11.2023 5 z 5

Další napínavý příběh (spíše příběhy), které se točí kolem hlavy bez těla a těla bez hlavy. Nakonec se vše rozplete a vás čeká další příjemná Dánovka.

Pechule
Pechule
08.10.2023 5 z 5

Za mě další super kniha od D. Dána. Tuto jsem poslouchala načtenou a bylo to napínavé, děsivé, zamotané, zkrátka zasloužený plný počet hvězd.

mazlak
mazlak
08.10.2023 4 z 5

Velmi překvapivá česká detektivka. Ze začátku jsem si sice připadal, jako kdyby nás podceňoval a nebo si dělal srandu ze svých vyšetřovatelů. Některé věci, si vysvětlují a nebo popisují, jako by byli z pomocné školy a o kriminalistice nic nevědí. Ale nakonec toto přešlo ve velice zajímavý, byť dosti krvavý příběh.

Klára90
Klára90
26.09.2023 4 z 5

Děj plný zvratů a překvapení, téměř do poslední stránky netušíte, jak to vlastně dopadne. Hodně propletené, hodně drsné (spadla mi až brada při představě, že se něco takového může někomu líbit), ale je tam i smutnější linka týkající se přímo mordparty

kačenka80
kačenka80
18.08.2023 5 z 5

To bylo teda něco. Dánovka se četla jedním dechem. Drogy, sex a alkohol potečou proudem. Nějaká mrtvola a detektivové co mají na mále. Bohužel dojde k nemocem a tragédiím i mezi policisty.

Péťa1950
Péťa1950
04.07.2023 4 z 5

Je to pátá kniha, kterou jsem od autora četla. Parta vyšetřovatelů už je klidnější, i když zůstává alkohol, cigarety, chlapské vtípky a další. Každý má v partě už své místo, projevují se kamarádské vztahy a soudržnost. Horké léto a v něm neobvyklá vražda Druhá linka, drogová mafie, party na sídlištích, sociální rozdíly mezi mladými. A absolutně nepochopitelná brutalita psychopatických vrahů. Doporučuji.

Naďa2411
Naďa2411
23.06.2023 5 z 5

Detektivní příběh v aknize, který nemá doslova "hlavu ani patu". Dobrá práce detektivů, stopy odhalí drogy, porno - jak se baví děti boháčů. Napínavé, určitě se nudit nebudete. Překvapilo mne, jaké úchylky mohou mít některé lidi. Silný příběh, autor umí čtenáře udržet v napětí.

martina.culik
martina.culik
17.05.2023 4 z 5

Odposlechnuto jako četba na pokračování na Českém Rozhlasu - četl Petr Stach.
Vzhledem k tomu, že jsem dosud žádné knihy od autora nečetla, chvíli mi trvalo zorientovat se v postavách, u nichž se předpokládá, že jsou známé z předchozích dílů.
Samotný příběh byl zajímavý a líbil se mi styl, při kterém se postupně proplétaly jednotlivé linky, jež spolu na první pohled vůbec nesouvisely.

Evaho73
Evaho73
01.05.2023 5 z 5

Toto stretnutie s kanceláriou č. 141, kde nechýba svojský humor a typický nadhľad nad vecou, som si zatiaľ užila asi najviac.
Opäť musím pochváliť autora, ako dokáže okoreniť svoje zdanlivo obyčajné príbehy možno práve aj dobre vyprofilovanou skupinou postáv z radu vyšetrovateľov, ktorých praktiky sú nám čitateľom akési povedomé a možno aj blízke z pohľadu našej mentality. Tento prípad poznačil aj samotných detektívov a som zvedavá aký dopad to bude mať na ich ďalšie vyšetrovacie praktiky.

radimch
radimch
22.04.2023

Velmi spletité, drsné, zajímavé.

ZuzanaK.
ZuzanaK.
13.04.2023 4 z 5

Mé první setkání s tímto autorem a to velmi příjemné. Děj má spád, příběh je uvěřitelný, zajímavý a pestrý.
Kladně hodnotím i audiozpracování na ČRo v podání Petra Stacha.

L.Helena
L.Helena
04.04.2023 4 z 5

Audiokniha. ČRo2
Zatím mě knihy tohoto autora míjely, díky poslechu na Českém rozhlasu jsem tak měla možnost ho poznat. Dobrá detektivka, zajímavá zápletka, adekvátní popisy zločinů, sympatický vyšetřovací tým... Asi zkusím něco přečíst i očima.

Aligator805
Aligator805
03.04.2023 4 z 5

Posloucháno jako audiokniha. První část knihy s dvojčaty a průkopníky byla parádní. Druhá část už mi přišla taková uspěchaná, rychlá. Členové mordoparty byli sympaťáci. Vzhledem k tomu že to bylo moje první setkání s autorem, tak určitě sáhnu po další knize.

zdenaR
zdenaR
29.03.2023 3 z 5

Moje první kniha od autora poslouchaná jako audiokniha.
Drsné, trochu překombinované. Další knihu zatím asi číst nebudu.

Pine
Pine
23.03.2023 4 z 5

Hlava sem, trup tam,... mě to nijak neuráží. Začátek bezva. Hned jsem byla vtažená do děje. Jsme zvyklí, že příběhy postupně gradují, Venuše však není tento případ... napětí kolísalo, víc se mi líbila dějová linka s kluky-dvojčaty a jako povedené hodnotím první 2/3 knihy, závěr jaksi pokulhával.
Nicméně mordparta mi byla sympatická natolik, že hodlám sáhnout po další Dánovce. Líbily se mi dialogy - díky vtipu působily reálně. Nemůžu si stěžovat na hluchá místa, naopak knížka je napsaná až úderně. K mému pozitivnímu hodnocení přispívá i zasazení příběhu do našich končin. Pěkná detektivka...

IHT
IHT
23.03.2023 4 z 5

atmosfera zajimava, poutava, vysetrovani docela verohodne, ale souvislost mezi dvema tely byla hoooodne, opravdu hooooodne nepravdepodobna. Ze prekupnik zapomene na party DVD, ktere koupi za tezke prachy pro dalsiho kupce...?