Studňa

Studňa https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48490/bmid_studna-3Tk-48490.jpg 4 342 55

Jeden múdry človek, ale nebol to policajt, raz odhalil tajomstvo vraždy a z tajomstva sa razom stalo najstaršie kriminalistické pravidlo. Je jednoduché: vraždí sa buď pre peniaze, alebo kvôli ženám. Krauz a Fischer odrobili na oddelení vrážd pekných pár rokov a mohli iba prikývnuť, prax staré kriminalistické pravidlá poväčšinou potvrdzovala. Aj na jar roku 2003, keď našli zohavené telá mileneckej dvojice, vedeli už od začiatku, že motív dvojnásobnej vraždy bude buď v peňaženke mladého tiežpodnikateľa, alebo v nohavičkách jeho milenky. Aby sa dostali ďalej, museli rozplietať klbko udalostí spred roka, ale to im neprekážalo, lebo rozpletať klbká bola ich každodenná rutinná práca, len im nešlo do hlavy, čo za sviňu v ľudskej koži dokáže inému človeku prestreliť hlavu a potom aj telo... Nebol to pekný pohľad, keď ich našli, a smradu sa vyvalilo toľko, že aj požiarnici v maskách sa dusili a súdny lekár, uznávaný svetaskúsený rutinér, si po naozaj dlhej dobe úprimne vzdychol: ježišukriste. Ale inak to bol veľmi pekný a milý príbeh...... celý text

Přidat komentář

Rapeh
06.02.2024 4 z 5

Opět velmi zajímavý příběh od skvělé ho Dominika Dána.

Iki1
21.01.2024 4 z 5

V této knize autor předvedl trochu širší záběr (spojení podnikatelů s bezdomovci, k tomu Italové i s mafií), takže jsem měl trochu problém udržet pozornost a pořádně se začíst. Na druhou stranu to vyvážila partička vyšetřovatelů se svým parádním humorem. Takže za mě dost slušná detektivka s precizně zpracovaným rozuzlením, i když bylo dopředu jasné, jak to s oběma hledanými asi dopadne.


Kackac77
27.11.2023 3 z 5

Poprvé jsem sáhla po knížce od Dominika Dána, a omylem je si stáhla eknihu ve slovenštině. Kupodivu jsem i rychle zvykla a šlo to. Až teď jsem si všimla, že je to až 12. díl v sérii. Jako docela dobré, ale nevím čím to je, často mi u toho vypadávala pozornost, musela jsem se vracet.. některé části mě vysloveně nudily. Jinak celkově nakonec slušná detektivka..

Benny215
25.11.2023 3 z 5

Bylo to skvělé jako vždy, jen mi připadalo, že to autor na začátku rozjel dost ze široka a pak jako by se toho lekl.

harena
23.11.2023 5 z 5

Zpočátku trochu pomalejší, ale zřejmě jen proto, že jsem čekala, kdy se objeví naše partička detektivů. Ale spisovatel nás nejprve musel uvést do příběhu, o co vlastně půjde a pak už se objevili naši kriminalisté a už to šlo ráz na ráz. Pěkné, jako předešlé díly.

MaJa264
21.11.2023 5 z 5

Jako vždy skvělé počtení.

Klára90
06.11.2023 3 z 5

(SPOILER) Mě teda trosku vadilo, že anotace knihy vlastně prozradí, jak to s dvěmi hledanými dopadlo. Ale chválím precizní rozuzlení, ze začátku jsem též byla zvědavá, jak se to celé vyvrbí. Nicméně tento díl mě zatím zaujal nejméně ze všech, co jsem zatím četla, i když rozhodně není špatný

pavčape
05.11.2023 5 z 5

Já mám pro Dána prostě slabost... Každá jeho detektivka se čte dobře, má spád i humor, je autentická a pravdivá.
Případ s mrtvolou v močůvce byl opět na pět *

konicekbily
31.08.2023 4 z 5

Zpočátku mi to připadalo nějaké podivné: domácí podnikatel, italští zájemci, bezdomovci - a říkal jsem si, autore jak to vše poskládáš a co z toho bude? Podařilo se mu to dobře, má to hlavu, i patu, a pěkný popis prostředí - jak kriminálního tak kriminálky a hodně humoru. Možná bych se někde mohl dostat k originálu, abych si osvěžil slovenštinu.

Dandy1
14.06.2023 5 z 5

Začátek byl takový nijaký. Ale pak to začalo mít grády a vydrželo to až do konce. Líbí se mi odlehčení děje vsuvkami z kanceláře. I když tentokrát to v kanclu pokaždé moc humorné nebylo. Spíš naopak.

mataj
29.03.2023 4 z 5

Opět výborné čtení. Po objevení mrtvoly v nádrží s močůvkou se rozjede pátraní po její totožnosti. Do toho se připlete nezvěstná mladá slečna a podivné machinace s nemovitostmi a další zajímavý příběh je na světě.

Prateri
09.02.2023 5 z 5

To bylo zase prima. Sice nejedu sérii za sebou, ale nějak mi to vůbec nevadí. Parta kriminalistů skvělá, sršící vtipem. V této knize zločin pořádně zavání a chudák každý, kdo se v tom musí hrabat.

Dejvos95
02.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Chce se mi říct "klasický Dán", a přece to tak úplně není. Na Dánovi oceňuji jeho schopnost psát zábavné, svižné a autentické dialogy. Nechybí ani v tomto díle a je opravdu radost číst. Každopádně do příběhu se mi nedařilo úplně začíst. Vše vlastně začne v jednom dnu, kdy poté případ na dlouhou dobu umře, aby z ničeho opět povstal z popela a na můj vkus byl až moc rychle vyřešen. Nicméně se opět jedná o skvělou detektivku, která je o poctivé detektivní práci a nedějí se žádné zázraky jako v televizních seriálech, což je největší devizou Dominika Dána :)

tittanie
28.01.2023

Tohle je poslední kniha od Dominika Dána, která mi chyběla, abych měla přečtenou celou sérii. Musím říct, že bylo zvláštní, že jsem knihu četla a neměla jako audioknihu, protože většinu série jsem poslouchala.
Tento díl měl velice pomalý rozjezd. A přišlo mi, že kniha byla napsaná, aby vyplnila prostor. Ale musím říct, že partu z oddělení vražd mám strašně ráda. Ať už je to žravý Váňa nebo pěstitel Kuky. Tak mě napadlo, jestli ty květiny nevraždí právě proto, že je z oddělení vražd.
Těším se, že autor napíše nějakou další knihu.

alnahu
12.12.2022 5 z 5

Ze začátku mi připadal příběh zdlouhavý,ale pak se rozjel a nemohla jsem se odtrhnout.Tentokrát se opět detektivové Krauz a Chosé vydají po stopách pachatele,který svou oběť vhodil do septiku a oni musí rozplést případ,který sahá až do daleké minulosti. Vedle všeho pátrání nahlédneme i do soukromého života Richarda Krauze,který je šťastně ženatý. To Chosé je pravý opak ,ten hledá stále tu pravou.Tyto dva skvěle doplňuje jejich kolegyně Petra a jejich černý humor,který mě baví.

Ivana11
06.12.2022 5 z 5

Super, za tento díl bych přidala ještě jednu hvězdu navíc.

Lamanai
10.11.2022 4 z 5

Chtěl jsem dát 3 hvězdy, protože samotný detektivní příběh je spíš vyprávění než detektivka. Tahle knížka je hodně o vztazích na oddělení vražd, atmosférou něco jako novodobé Četnické historky, s nadsázkou, samozřejmě. Jenže přidávám ještě jednu frčku za lidský rozměr - poklona hasičům, empatie k lidem bez domova, silný příběh Hanzela a pro Dána dost netypický, až poetický závěr.

kačenka80
05.11.2022 5 z 5

Dánovka jako vždy nezklamala. Zamotaný příběh kde se hoši z kriminálky zapotí. Nejen u mrtvol ale problémy mají i v osobních životech.

Swissman
02.11.2022 5 z 5

Další Dánovka s dobrým případem a tentokrát i fungujícími slovními přestřelkami.

MichalHoráček
13.10.2022 5 z 5

Zase příjemně strávené dva dny s kolektivem detektivů z Našeho Města.
Na knihách D.D. se mi asi nejvíc líbí to napětí proložené černým humorem.