Noc plná lží
Případy Richarda Krauze série
Případy detektiva Richarda Krauze. Je pátek odpoledne před koncem pracovní doby a před kriminalisty Richardem Krauzem a jeho parťákem Chosém je vidina příjemného víkendu. Zničehonic je povolá na poradu policejní ředitel a pověří je neodkladným případem: vraždou prostitutky, jíž má být zkompromitován syn prezidenta republiky. Je těsně před novými prezidentskými volbami a sebemenší skandál, natož takovýto, je nežádoucí. Krauz a Chosé mají na vyřešení tohoto superchoulostivého případu pouhých 24 hodin a jsou ke své práci vyděračsky přinuceni prezidentskou ochrankou, která jim nadiktuje, jak mají postupovat. Dvojice detektivů má ovšem na tuto kauzu jiný názor a řeší jej po svém a s pomocí nečekaných spojenců z místního podsvětí. A náhodná vražda se změní v dramatický souboj jejich důvtipu se silnou politickou mocí, jež chce gangstersky zvrátit řízení státu.... celý text
Komentáře knihy Noc plná lží
Kdyby jen jedna noc lží. Nejen na Slovensku je okolo politiky lží plný kopec a roků. Stojí to potom také spoustu životů nevinných a nezúčastněných. Pěknou spikleneckou teorii nám tady pan Dán vyhotovil. Skoro bych jí i věřil, tak pěkně, uvěřitelně a napínavě nám jí tady vysmahl. Tentokráte je zde i více akčních scén - vtipů a duchaplností asi tak stejně jako v celé sérii, což kvituji s povděkem.
přečetla jsem jedním dechem.Kniha má sice 300 stran ale když se rychle prolistuje je tam spousta bílého místa.Takže se musejí stále obracet stránky.Nešvar.K obsahu:tentokrát to bylo jako šachová partie.Vždy byla na tahu jedna nebo druhá strana.Odkrývání temných stránek podsvětí a zapojení státních bílých límečků do nejodpornějšího zločinu.A stále platí,v knize uvedené v úvodu ,římské přísloví :Kdo má moc,nebojí se práva.Ohromilo mě, jak moc je to pravdivé .A v tom duchu je vlastně celý příběh.Odkrývání svinstva ve vysoké politice.kdy sem za svými zvrhlými "libůstkami " dojížděli pohlaváři z okolních států.A i z Východu.A protože to taky bylo vysoce utajené,je to jen o Krausovi a Chosém......
Trochu jiné téma než jsem do teď četla. Jedná se o politiku a o tom kdo má moc a kdo ne,ale také o podsvětí. Příběh byl zajímaví,ale chybělo mi tam to jejich popichování v tý jejich kanceláři nebylo to pravé ořechové jako ty předešlé díly.
Příběh z března 2009 na téma: Kdo má moc, ten může všechno...I pomocí vraždy ovlivnit politické klání. Šlo sice o politiku, ale příběh to byl napínavý a samozřejmě čtivý.
(SPOILER) Opět jsem pokročil v sérii a opět jsem velmi spokojen, nicméně... Na rovinu, ten start je dobrej, pak se to parádně rozjede do vyšších a vyšších otáček, ještě kousek před koncem jsem byl skálopevně přesvědčen, že tomu dám tentokrát konečně zase plnej počet. Skvěle vystavěná a mistrně gradovaná zápletka, časový pres, detektivové v izolaci a v zádech s tajnejma, tajnosti a finty, linie s kvalitním hitmanem, prostě to mělo vynikající drajv. Jenže možná tam toho humoru bylo už až příliš, Kamil jim šel naprosto na ruku, na některý fakta přišli až moc snadno, ale hlavně - všechno bylo mistrně vymyšlený, do sebe zapadalo, všem zúčastněným hlavy šrotovaly, aby si kryli záda a získali nad soupeřema výhodu a ve finále hlavní záporák padne tím, že udělá ne jednu, ale rovnou dvě totálně triviální začátečnický boty. To jako fakt? Ten konec by měl jít na pár let do chládku, páč zabil bravurní dílo, osobně bych pro něj žádal trest smrti. Zase tak blízko plnýmu bodování, a přece... ale já vytrvám a časem to dá i tu pátou, aspoň jedna z těch zbývajících třiceti mi přece do vkusu ideálně padnout musí.
V hlavní roli především Richard a Chozé. A hodně vysoká politika. A trochu hlavní mafián Kamil. Doplňuje třípromilová Petra. Velmi svižný příběh. Tentokrát mi ani ta politika tolik nevadila. Nebyl čas. ;-)
Opět skvělé, ve chvíli, kdy se začtete, nejde přestat. Tu jednu hvězdu ubírám za podle mne zbytečné vulgarismy ( a to nejsem žádný puritán).
Další vydařená kniha. Opět skvěle vymyšlený příběh, kde nic nedrhne ani nekulhá. Pokud máte rádi antihrdiny a věříte tomu, že i záporné postavy se mohou občas zachovat kladně, tak tady si přijdete na své. Za mě jeden z nejlepších dílů.
Až jsem se cítil méněcenně. Tedy..ne že bych se chtěl dostat do potíží stejných jako hrdinové a podezřelí z tohohle románu, ale říkal jsem si, proč já....bílý hodný chudý heterosexuál s nadváhou se nikdy nedostanu alespoň na chvilku do podobné společnosti :-) No jeden nebo dva večery v měsíci bych to určitě zvládl a bral. No ale ke knize.....i když...co vlastně o ní napsat?? Jako vždy...dokonalost. Uvěřitelnost postav, napětí, popichování ( ve více smyslech), pláč a bolest...to vše se Vám dostane v míře vrchovaté. Tahle série je jedna z těch, u které děkuji všemu pozemskému a nadpozemskému, že jsem se k ní kdy dostal.
Další dobrý díl slovenské detektivní série.
Je to tak hezky vymyslené i napsané, že se to čte samo.
Naprostý skvost a jedn z nejlepších dánoviek. Krauz a Chosé riešia asi jeden z najťažčích prípadov kariéry, veľké sprisahanie, kde ovečky nie sú až také ovečky a svine nie sú zas až také svine ako si mysleli.
Velmi pěkné počtení. Tentokrát se vše točí pouze kolem Krauze a Chosého. Ostatní z party tentokrát moc prostoru nedostávají. Ale i tak to bylo opět perfektní. Napětí, humor. Prostě zase další skvělá dánovka. A popis Kukyho pěstitelských a chovatelských úspěchů neměl chybu. Hlavně teda křeček co dostával mentolové tiktaky, aby mu nesmrděla h...a.
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Dominik Dán také napsal(a)
| 2016 | Smrť na druhom brehu |
| 2007 | Cela číslo 17 |
| 2005 | Popol všetkých zarovná |
| 2012 | Uzol |
| 2013 | Básnik |

90 %
68 %

Snad nejlepší kniha od Dominika Dána co jsem zatím četla. Tohle se nedalo odložit. Má to skvělý děj, za noc vyřešený případ. Jeden zvrat za druhým. Paráda