Na podpätkoch

Na podpätkoch https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94890/bmid_na-podpatkoch-0Da-94890.jpg 4 389 83

Rok po vražde Bosa sa jeho kapitáni rozhodli rozdeliť si územie Nášho Mesta, pasovali sa do pozícií malých bosov a začali si závidieť a navzájom škodiť. Začala sa vojna v podsvetí, ale iba z toho jeden nevyžije, a tak voči majiteľom reštaurácií a kaviarní vo svojom teritóriu uplatňovali praktiky ďaleko presahujúce hranice zákona. Detektívom z oddelenia vrážd bola ich činnosť a astronomické zisky spočiatku záhadou. Muselo dôjsť k vražde na diskotéke vo vykričanom nočnom bare, aby sa im otvorili oči. Vraždu vyriešili, hoci sa im do vyšetrovania zaplietol smutný prípad jednej riaditeľky gymnázia. Navyše sa zbláznila Petra a rozhodla sa vydávať. Veľa zdanlivo nesúvisiacich vecí sa udialo v tom príjemnom slnečnom máji, ale stačilo iba počkať, urobiť pár základných previerok, vypočuť niekoľko svedkov a všetko do seba začalo pekne systematicky zapadať.... celý text

Přidat komentář

kruppe
06.02.2024 3 z 5

Zatím nejslabší případ. Dějová linie s Kristýnou mi lezla na nervy. Tak nelogický a tak průhledný...

hana1039
03.02.2024 5 z 5

Audiokniha:
Moc smutné, ale bohužel,jak se říká, život není peříčko... první půlka knihy nás seznámí co se stalo,ve druhé se pokračuje ve vyšetřování toho,co se stalo a není to ,, hezké,, ...


99jana99
13.11.2023 4 z 5

Kniha má dvě linie, které obě mají pomalý rozjezd a až za druhou půlkou knihy se něco stane, aby se mohlo řešit a pátrat a konec už je jízda se smutným koncem.

Dandy1
27.07.2023 5 z 5

Jsem nadšená, i když to neskončilo podle mých představ. Život je už takový. Někdo má ustláno na růžích, jiný ne...

faba
11.07.2023 3 z 5

Audiokniha. Martin Mňahončák.
Někde jsem napsal, že i spisovatelé musí platit složenky, tak sem tam napíšou něco, co je pod jejich úroveň.
Neříkám, že to bylo úplně blbé, ale mě ten poslech nudil, hlavně ze začátku. A navíc chronologie textu byla trochu divná a mátla mě. Ještě že jsem to nečetl... To bych to asi nedočetl.
A humor na ktorý jsme zvyknutý pán Dán, tu veľmi chýbal.

p.s.: přemýšlel jsem i o **, ale nakonec jsem dal ***.

Rapeh
12.06.2023 4 z 5

Opět dokonalý Dán. Docházejí mi slova jak autora a knihu hodnotit. Popisovat děj je skoro kopírování předchozích komentářů. Pokud sáhnete po knize od Dána prostě neuděláte chybu.

breughel
09.02.2023 5 z 5

Dva nesouvisející případy a dva nešťastné konce. I přes jistou komičnost dialogů zůstává trpká pachuť. Zlí a špatní mají být potrestáni a ne se smát celému světu. Jak říkají franštináři, takový je život.

m_martina
18.12.2022 5 z 5

Svého oblíbeného Dominika Dána nebudu nikdy hodnotit hůř než pěti hvězdami. Líbila se mi také tato kniha, setkání s Richardem Krauzem a jeho partou bylo příjemné.

akdar72
03.10.2022 5 z 5

Opět jsem přečetla tzv. na jeden zátah.

petgona
24.05.2022 3 z 5

Mne sa vlastne vobec nepaci styl dominika dana. Vsetky tie postavicky tam maju kopec akoby vtipnych kecov a veruze mi to vobec nepride vtipne. Skoda toho, lebo pribeh ako taky je fajn. Dokonca som si pozicala dalsie dve knihy od neho, lebo by mali byt volnym pokracovanim tohto dielu...a mne sa vo koncom nepacilo, ako ta jedna dejova linka skoncila.

Lamanai
23.05.2022 2 z 5

Hm. Nějaké slabé. Téma domácího násilí zajímavé a důležité, jinak to bylo plytké a ani ten humor tady nesvištěl tak hladce jako v jiných dánovkách. Mimochodem, výraz "cvrnknout si" asi nepotřebuju nějakou chvíli slyšet :-D

BlackFun
06.05.2022 4 z 5

Tenhle počin autora se poněkud odlišuje od ostatních knih tohoto ražení.. vlastně se mi to četlo docela dobře, gradace zajímavá a zakončení nečekané..

mataj
24.04.2022 4 z 5

Opět velká spokojenost. Styl psaní Dominika Dána mě baví a příběhy jsou zajímavé, a bohužel ne vždy skončí dobře.

tittanie
16.04.2022 5 z 5

Tak tenhle díl se mi líbil. Byly v něm tři příběhy a vždy jak jeden skončil a pokračoval druhý byla jsem naštvaná, ale začetla jsem se do dalšího a byla jsem naštvaná, když skončil ten, a pokračoval ten první :D
Těším se na dořešení.
Uvítala bych, kdyby autor méně popisoval krkání a vylučování.

Klára90
28.03.2022 5 z 5

Opět skvělé, trochu jiné, originální námět. Jen teda mě by nevadilo, kdyby ten konec skončil trochu lépe v obou příbězích, ale v životě též nedopadá vždy vše skvěle. Těším se na další

jan7760
21.03.2022 5 z 5

Poňaté trochu odlišným spôsobom, ako som zvyknutý od DD. Dej sa rozbieha pomalšie, vyšetrovanie vraždy sa rozbieha až v polovici knihy. Viacej dejových liniek, zápletka, všetko, čo má DD obsahovať. Dobrá oddychovka.

Opatov
09.01.2022 5 z 5

Příběh začíná ředitelkou gymnázia a jako vždy se nečekaně rozbíhá a komplikuje. Prostě Naše Město mě nikdy nepřestane bavit.....
I když audiokniha by byla asi lepší.

Gibis
07.01.2022 5 z 5

Detektivky DD jsou tak hodně ze života, že jeho prohlášení o smyšlenosti příběhů moc nevěřím. A protože jsou tak skutečné a věrohodné, je to hodně často smutné čtení, které autor naštěstí odlehčuje humorem jemu vlastním. A proto mu taky odpouštím ten smutný konec, protože tak to v životě prostě chodí a happy end snad někdy příště.
Skvělá série a jsem ráda, že mě spousta příběhů z Našeho mesta ještě čeká!

ErikaKej
03.01.2022 4 z 5

Uplne súhlasím s Petronelou16. Tie čo vyšli v audiopodobe mám niekoľko krát napočúvane aj vďaka famóznemu Mariánovi Geišbergovi a on veru ešte zvyšuje zážitok z knihy. Táto kniha nevyšla ako audiokniha, tak som ju "len" čítala. Nebolo to zlé,ale určite by som hodnotila ešte vyššie a zážitok by bol väčší, ak by bola načítana pánom Geišbergom.

SadUnicorn
05.12.2021 4 z 5

(SPOILER) Pokud čtete chronologicky, tak dostanete už potřetí za sebou knihu s hořkým koncem. Padouši zůstanou bez trestu a ať už kvůli politickým (Nehanebné neviniatko), mafiánským (Popol všetkých zarovná) nebo procesním (Na podpätkoch) důvodům na konci dostaneme pouze další nevyřešený případ. Vražda zde nebyla ani nějak zvlášť zajímavá a víceméně sledujeme několik dějových linek, které by samy o sobě na knihu nestačily.
Je to škoda, ale tohle za mě jedna ze slabších dánovek. Přesto dávám 4*, protože v detektivním žánru se jedná o kvalitní a originální díla. Ale v kontextu série jako takové by to byly pouze 3*.