Mucholapka

Mucholapka https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142015/mid_mucholapka-zoF-142015.png 4 521 106

V dalším z detektivních příběhů Dominika Dána Mucholapka, který volně navazuje na předchozí román Moucha, se detektivové z oddělení vražd vrací k případu, který jim již rok nedává spát – záhadné smrti mladé dívky Cley Petreskuové. Vyšetřování, které se, zdá se, dostalo do slepé uličky, Richardu Krauzovi a jeho parťákům neulehčují ani ostatní kriminální případy, kterých se v letním období vyrojilo hned několik. Muž – Bestie, který vraždí ženy brutálním způsobem přímo v jejich bytech, je zaměstnává na sto procent. V jeho stínu se však obratně pohybuje další muž, který nemá s ženami o mnoho větší slitování…... celý text

Přidat komentář

hana1039
20.01.2024 5 z 5

Audiokniha:
Kolik utrpení,vzteku a bezmoci ještě naši kriminalisté unesou než,, posbírají,, důkazy??? Hlavně mít trpělivost a pátrat dál... poslední kapitola byla,, zpověď,, ( mimochodem taky velmi zajímavá)vraha Jozefa Slováka...

Kami33
01.10.2023 5 z 5

Tak i když detektivové velmi brzy vědí kdo, je nutné to ještě dokázat. Tak trochu jiný díl, ale nebojte jinak je to typický Dán.


Corso
04.09.2023 4 z 5

Mucholapka je trosku zdlhavejsie rozpisany pribeh, ako by DD este hladal ten spravny pocet stran na roman. Alebo presnejsie, comu sa venovat v deji podrobnejsie, a comu az tak nie. Ale kedze ja som to mal ako audio, nacitane este Geisbergom, dalo sa a bolo to fajn.
Pripad mucholapky sa prelina subezne s pripadom Bestie. Dokonca ako by DD pouzil par krat tie iste odstavce :)
Zamotana linia s agentmi SIS a ich pomatenym agentom, co sa utrhne z retaze je dobry pribeh. Vytvara ovzdusie fakt vsemocnych v pozadi nasho vtedy este spolocneho statu. Nakoniec konstatujem ze Bestia a Mucholapka je dobre a silne putave combo kriminalok.

Klára90
27.08.2023 5 z 5

Autorovi se v knize povedl skvěle vylíčit zmar, jaký detektivové cítili při chytání Slováka. Trochu jiný díl, vrah je známý od začátku, ale vůbec to ničemu nevadí, detektivům celou dobu fandíte.

lalela
26.07.2023 5 z 5

Náhoda, než jsem začala číst knihu, poslouchala jsem podcast o Jozefu Slovákovi. V knize se mi všechno otevřelo. Dán umí perfektně popsat průběh vyšetřování a výslech vraha. Jeho pocity, pocity vyšetřovatelů, okolnosti případu. To, že je to dílem podle skutečné události mě děsí, a to z toho důvodu, že se Slovák určitě nepřiznal ke všem vraždám. Kolik zakopaných koster se třeba jednou najde, kolik nezvěstných žen se hledá a jejich blízcí stále doufají, že se třeba jednoho dne otevřou dveře a oni přijdou domů. Ale protože Slovák.... Mám dalšího oblíbeného autora.

Bedřich63
08.05.2023 4 z 5

Opět další příběh mého oblíbeného autora. Tento díl bych hodnotil jako jeden z těch slabších. Tedy jen 4* :-)
Zdálo se mi tentokrát méně humoru, tedy i hlášek oblíbených detektivů. O hospodu téměř nezavadili a když byla zmínka o panácích, tak obvykle v kanceláři.
Další sériový vrah, který se dostal na svobodu na základě amnestie, řádí v Našem Městě a do toho je potřeba se věnovat i jednomu staršímu případu a také okrajově několika novým.
Ale i na dovolenou Krauze dojde, i když se mu moc nechtělo opustit rozdělanou práci.
V sérii budu dále pokračovat, stále v ní pro sebe nacházím zajímavé a poutavé čtení.

Kory98
27.03.2023 5 z 5

Je to hrozné dopadnout vraha, který se k vraždě nikdy nepřizná. To musí být pro policisty takový pomyslný kostlivec ve skříni. I když vražd bylo v tomto dílu hodně, objasněných a přiznaných také hodně, tak ta jedna jediná, kterou chtěli tak strašně objasnit se promlčela.

Dandy1
28.01.2023 3 z 5

Tak nějak nevím, co si mám o tomto případu myslet. Že by tajní opravdu najímali taková individua, která budou na potkání mávat svým průkazem všem před nosem? To by si snad pohlídali.

Rapeh
25.01.2023 3 z 5

Tentokrát musím konstatovat, že to Dán umí i lépe. Pravděpodobně mi tentokrát vadilo, že Kraus měl dovolenou a konspirace s StB mi trochu vadila

medlovice
02.01.2023 5 z 5

Být nemocná přes svátky vánoční má i svoje výhody. Mucholapku jsem začala číst na Silvestra a dnes dokončila. Přečetla jsem si ji podruhé a užila si to. Mám spoustu nových knih , výborných dánovek , Daniel Gris, to je stejná úroven a Peter May.
Moje první kniha přečtená roku 2023 s vyhlídkou na komínek dalších dánovek.
Bude to dobrý rok.

99jana99
12.11.2022 4 z 5

Ikdyž se kniha četla moc dobře, tak souhlasím s hodnocením janina66. Mucha byla lepší, konspirace StB mi tam neseděla, konec divný.

MatoPalkes
04.07.2022 5 z 5

Z podcastov kriminálne spisy prípad Jozefa Slováka veľmi dobre poznám a táto kniha je skutočne skvele napísaná aj keď mám radšej časti kde už je aj Chosé, Kuky alebo Petra.

tittanie
15.02.2022

Tak tady byl vrah jasný od začátku, takže jsem nad tím nemusela bádat, ale i tak jsem knihu četla s nadšením a očekáváním jak to dopadne. Strašně se mi líbí jak se autorovi jednotlivé příběhy prolínají. Ze začátku mi to přišlo zvláštní, ale teď se mi to líbí.
Chci si dát pauzu od tohoto autora, ale nějak to nejde.

NADEI
14.01.2022 4 z 5

Další pohodová krimi z pera DD, obsahuje vše co má mít - napětí, partu nadšených kriminalistů s humorem jim vlastním pátrají po vrahovi a nezvěstných mladých žen přibývá...

ErikaKej
04.01.2022 5 z 5

Kedže táto kniha je na základe skutočných vrážd ktoré sa stali začiatkom 90 rokov je páchateľ samozrejme jasný. Napriek tomu že všetci vieme ako to dopadlo bolo to napínavé a naozaj pre silné žalúdky. Vypočula som si ju v slovenčine načítanu fantastickým pánom Geišbergom.

jan7760
16.12.2021 5 z 5

Kniha nadvazuje na predchadzajuci pribeh, vraha odhalia pomerne rychlo. Mozno mi chybalo trochu viac napatia, ale Danovi sa to da prepacit. Politicky podton k zaveru, zalozene na pravdivom pribehu, vlastne ako vacsina autorovych knih.

SadUnicorn
18.10.2021 5 z 5

(SPOILER) Tahle kniha je taková hořkosladká. Vrah je dopaden, zatčen a potrestán (mimochodem skutečný vrah, Jozef Slovák, je stále za mřížemi), ale přesto z toho čtenář nemůže mít pořádnou radost. Případ Clea Petresku totiž pachatele stále nemá, přestože čtenář i kriminalisté ví, že to Slovan udělal, důkazy nejsou a vrah se schválně nepřizná právě proto, že jim na tom tak záleží. Navíc na rodině Petresku můžeme vidět, že jedna vražda nerovná se jen jeden zmařený život.
Není zde tolik vyšetřování jako v jiných knihách, protože všechny ukazatele vedou k jednomu pachateli a problémem je pouze ho chytit. Přesto to nevidím jako vadu a tato kniha vyčnívá z řady.

smardice
05.08.2021 5 z 5

Další zdárné vyšetření vražd recidivistů propuštěných v amnestii pokračuje ve velkém stylu. Skvělé vykreslení všech postav, soudržnost slovenské mordparty, skvělý konec. Jednotlivé díly se prolínají a stále nevím, proč zavražděným nechával ty ponožky.

baji42
29.05.2021 4 z 5

Autor je momentálně docela populární, ne že by to bylo špatné, ale přece jen mi tam chybí více spisovatelského potenciálu. Takto mi to připomíná detektivky typu "případy, které se staly".

Andrea888
29.04.2021 5 z 5

Toto je druhá kniha od autora (v jednom týdnu :-). Obavám se, že nedám pokoj, dokud nebudu mít přečtené všechny. Začala jsem číst tohoto autora úplně náhodně, o to větší překvapení mě čekalo. Vlastně mě na tom hodně baví, že kriminalisté jsou obyčejní chlapi, žádní akční hrdinové... je to drsné, ale i vtipné.