Nestydaté neviňátko

Nestydaté neviňátko https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322042/bmid_nestydate-nevinatko-5Os-322042.jpg 4 573 128

Dvojice detektivů z oddělení vražd Richard Krauz a Josef Fischer zvaný Chosé vyšetřují nový případ: bestiální vraždu studentky architektury Moniky, kterou vrah uškrtil doma u rodičů, v jejím pokoji. Jako obyčejně nejsou největším nepřítelem zkušených detektivů úskoky zákeřného vraha, ale čas, který letí víc než neúprosně… Ale ne vždy zákonitě dopředu. Minulost se nedá změnit ani vymazat… Události minulého roku pronásledují Krauze, vystupují do popředí a promítají se do současnosti. Kdo Moniku zneu žil a zavraždil? Je smrt bosse, který je taktéž za vražděn, závažnější než smrt mladé studentky? Kdy už konečně skončí ma?ánské vraždy? Kdo přesvědčí prominentní rodiče zavražděné a věčně nespokojeného šéfa kriminálky, že detektivo vé z mordparty dělají, co je v jejich silách?... celý text

Žánr:
Detektivky, krimi , Romány , Literatura slovenská

Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Nehanebné neviniatko , 2005


více info...

Přidat komentář

Majto
19.04.2024 4 z 5

Tak som skúsil aj druhú knihu tohoto autora a priznávam, že pomaly zháňam aj ďalšie diely tejto série.
Pri čítaní mi už tak nevadili interakcie postáv, ani popisy udalostí z predošlej knihy, no ešte stále mi tam niečo chýba. No už teraz som pomerne spokojný, ako ľahko ma autor vtiahne do svojho sveta. Podobne to mám aj s knihami H. Mankella.

lapagerie
18.04.2024 5 z 5

Znásilnění, vražda a loupež? Ano. A nebo ne? Poměrně jasná zápletka se moc pěkně komplikuje a její rozuzlení je naprostá pecka. A zas ten politický humus, i když teď v jiném podání. Musím říct, že jsem s autorem hodně spokojená.


hnusák
12.04.2024 5 z 5

Čím dál lepší, i když jsem tušil dlouho, že za tím bude někdo zcela jiný, než velela konstrukce pánů detektivů, ale i tak klobouk dolů, šlo to samo.

mila2411
07.04.2024 4 z 5

Další Dánovka, další příběh Riša Krauze, další příjemná a povedená krimi ze Slovenska. I napodruhé dáno coby originál audiokniha ve Slovenštině a těch nemálo hodin ve společnosti skvělého Mariána Geišberga bylo převelice milých. Politika je tentokrát naštěstí rychle upozaděna klasickou vraždou. I po devíti přečtených knihách mě DD baví a těším se na další díly!

Igor1311
03.04.2024 5 z 5

vynikajuca, skvelá a zatiaľ asi nejlepšia Dánovka, kde do poslednej kapitoly nevieme kto je vrah(?). Skvelé, jednoducho skvelé.

VendulaB
04.03.2024 5 z 5

Absolutně skvělá detektivka, perfektně čtivá, dáte ji téměř na jeden nádech. Není, co vytknout, skvělý čtenářský zážitek.

hana1039
02.02.2024 4 z 5

Audiokniha:
Když se policií podaří získat důkazy a ty se ,, ztratí,, tak to nenasere, ale přímo byste i vraždily... tohle napadlo ( a myslím, že každého detektiva) Krauze, když se o ,, ztrátě,, dozvěděl... bohužel, nedotknutelných je stále mezi námi dost a dost...

Aligator805
17.01.2024 4 z 5

Po přečtení druhého dílu se stávám fanouškem D.D. a mordparty. Četlo se to velmi dobře. Zamotaný případ, ale pozornému čtenáři brzy dojde jak to vše bylo. A třešničkou je porýpávání a humor vyšetřovatelů.

Milonak
13.12.2023 4 z 5

Doře se to četlo, kniha má spád. Samotné téma, respektive všechny vysoce postavené osoby, které se v příběhu objevují, dávají knize šmrnc - vše zasahuje až do nejvyšších míst. Na druhou stranu právě tato skutečnost občas v knize způsobuje, že už jsou dané situace až absurdní, stěží uvěřitelné, moc pohádkové a nereálné. Ale nějak přicházím Krausovi a dalším v partě na chuť a přečtu si další knihy od Dána. Spokojenost.

99jana99
24.10.2023 3 z 5

První půlka knihy mě nebavila, nedokázala jsem se začíst, když došlo na konfrontace podezřelých, tak to nabralo spád. Možná to bylo tím, že je to 2. napsaná kniha a já čtu knihy chronologicky podle roku, v které se případ stal.

EWA1
12.09.2023 5 z 5

Svižné, vtipné, skvělá zápletka, přednes M. Geišberga povyšuje o několik levelů výše.

trudoš
18.08.2023 4 z 5

Nebudu titul hodnotit jako pátou přečtenou knihu tohoto autora, ale jako druhou jím napsanou, protože v tomhle kontextu se mi hodnotí lépe. V opačném případě bych musel vzít v potaz nepodstatné odbočky v podobě vedlejších linií, všudypřítomnou korupci, která pokaždé zabrání uvěznění viníka a nakonec stereotypní vnímání bohatých a nadřízených. Ovšem přiznávám, že stylistika Dominika Dána se mi postupem času dostala pod kůži a i když je mi stále protivný buranský způsob chování policejních příslušníků, čtu-li ty romány ve slovenčině, užívám si odlehčení v podobě zvukomalebného jazyka, jež z vážně míněné kriminálky dělá neúmyslně komedii.
Nehanebné neviniatko je naštěstí prosté vsuvek z osobního života hrdinů a jakmile se přejde k jádru vyšetřování, je autor v sedle a poměrně atraktivně navádí detektivy zdárně k cíli. Snad jen, že klíčové figury zločinu působí jako sloučeniny vícero postav a finální odhalení nijak zásadně nepřekvapí, protože podobný zvrat byl použit i v jiných románech.

kokrokr
23.07.2023 3 z 5

Očekával bych, že policisté z oddělení vražd i soudní lékaři vědí co je hypoxie a co někteří lidé praktikují při sexu. Podobná úmrtí jsou známá již nejméně desítky let. Tady to dojde policistům až v závěru knihy. Také to, že většina politických a obchodních jednání končí příchodem lehkých žen je nesmysl. Opozice a novináři by podobné praktiky využili ve svůj prospěch, to se utajit nedá. Eskort existuje, ale v knize Dán příliš tlačí na pilu. Čte se to ovšem dobře, je to dramatické ale nevěrohodné.

kopeceli
06.07.2023 5 z 5

Velmi čtivá detektivka. Bavil mne policejní humor, to vzájemné pošťuchování, aby se uvolnil stres. A pak ta přirovnání! Třeba: "Rozlezli se po fakultě jako yperit po zákopech." Nebo: "Tvářil se jako liška pod havranem."
Dominik Dán je spisovatel, který mi sedl a zatím nezklamal.

Stromm
21.05.2023 5 z 5

Mnohem svižnější a zajímavější než první díl. Hlavně ten případ je konečně trochu zamotanej, snadno se postup vyšetřování vstřebává a při troše námahy se vám podaří rozlousknout, jak to bylo. Několik překvapení a celkově uvěřitelný příběh dávají velkou naději do budoucna, že Dánovy knihy nikdy nebudou sáhnutím vedle.

vlkcz
07.09.2022 5 z 5

Tímto se řadím do rodiny fanoušků DD. Skvěle napsáno, příběh trochu exotický, solidně gradovaný, ale přesto uvěřitelný. Takže jediný drobný kaz je mírně odbytý překlad.

Rapeh
07.08.2022 3 z 5

Poslouchala jsem audioknihu a líbila se. Vrátila jsem se do 90let a uměla jsem si představit, že takto to fungovalo.

Kory98
28.07.2022 5 z 5

Po přečtení druhé Dánovy knihy už mohu s přehledem říci, že jej mohu zařadit ke svým oblíbeným spisovatelům. Detektivní příběhy, které píše jsou mojí krevní skupinou, takové mám ráda. I to, že v další knize něco zopakuje z předešlé mi nevadí. Naopak, pro toho, kdo nečte chronologicky, to je zcela jistě výhodou. Parta detektivů opět řeší několik vražd a ke své smůle mají opět na krku vyřizování účtů podsvětí a další vraždu, která vlastně vraždou není, ale s oběma nemohou nic dělat, protože mašinérie moci a korupce z vyšších míst přebijí i literu zákona a spravedlnosti, která může jít do kopru. Těším se na další díl.

Babo
12.07.2022

Další nedočtená Dánova kniha.
Začátek se vrátil do první knihy,autor zopakoval ,co čtenář 1.dílu už věděl,ale ne každý ho četl.
Nedostala jsem se daleko,čekala jsem vyšetřování vraždy a pořád nic.
Přestalo mě to bavit a zjistila jsem,že vlastně hlavním tématem asi není vyšetřování,ale soustředění se na hlavní vyšetřovatele. A to u detektivky nehledám.
Je to jen můj názor a doufám,že nikoho neodradím.

MatoPalkes
29.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Lepšie ako prvý diel, originálna zápletka, partička policajtov sa vám dostáva pod kožu. Iba tie happyendy asi u autora všeobecne hroziť moc nebudú.