Kožené srdce

Kožené srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128742/bmid_kozene-srdce-k07-128742.jpeg 4 319 59

Detektív Oto Hanzel pochoval manželku a syn sa mu pred piatimi rokmi bez stopy stratil. So stratou dvoch najmilovanejších ľudí sa ťažko vyrovnával, no Krauz s kolegami z kancelárie stoštyridsaťjeden mu zachránili život a všetko nasvedčovalo tomu, že Oto už bude v poriadku. Lenže ako to už v živote býva, zdanie občas klame. Hanzelov syn sa nečakane vrátil domov a namiesto radosti prišli problémy – v podobe obrovského revolvera za pásom a neustálych klamstiev o tom, kde vlastne celý ten čas bol. Krauz a Chosé otcovi sľúbia, že mladého Ota postrážia a pomôžu mu. Vôbec netušia, do čoho sa kolegov syn zase zaplietol. Burger s Hanzelom majú plné ruky práce s vraždou vysokopostaveného štátneho úradníka a vyšetrujú tak obetavo, že obaja skončia v nemocnici vo veľmi vážnom stave. Ani Krauz a Chosé nemajú pri sledovaní mladého Ota veľa šťastia a musia hľadieť do očí smrti, ktorá je jednou z najbolestivejších. Skutočnosť, že pritom rozpletú rodinné tajomstvo staré vyše polstoročia ich vôbec neteší. Všetci sa nakoniec stretnú v jednej nemocnici, ale či aj všetci prežijú, nevedia ani lekári.... celý text

Přidat komentář

Iki1
20.02.2024 5 z 5

Autor stvořil hodně povedenou partičku a výtečně s nimi literárně pracuje. Vyprávění plné humoru a pohody odsýpá a plyne, tito vyšetřovatelé se sem tam taky pustí do skutečného vyšetřování, aby ho posléze jen tak mimochodem dovedli ke zdárnému závěru. Snad i proto, že jejich vztahy jsou skutečně skvělé a charakterově spolu interagují i vzájemnými špílci. Pan Dán přispívá humoru také mimoděčným vykreslením jejich soukromí. V této knize zdárnému vyšetřování napomohla značná řada náhod, ale nijak to nenarušilo mou čtenářskou pohodu.

Rapeh
15.02.2024 3 z 5

Konec knihy nečekaně useknuty. Čekala jsem podrobnější rozuzlení. Jinak opět autor nezklamal.


Aligator805
13.02.2024 5 z 5

Opět skvělé čtení. Dva případy. Jeden klasický mord a druhý případ odhaluje rodinné tajemství. Na scéně se objevuje také Hanzelův ztracený syn. Opět nechybí vzájemně špičková ní členů mordparty. Opět nechybí Kukyho pěstitelské pokusy a nová oběť citroník Marcel.

zuzana5244
29.11.2023 5 z 5

Hanzel a Burger vyšetřují smrt vysokého státního úředníka tak důkladně, že oba skončí v nemocnici. Z jedné strany se ani vrahovy nedivím, je mi jej až líto. Snažil se svým způsobem vyřešit jen problém.
Chosé a Krauz mají sledovat syna Hanzela. Z celkem nudného sledování se vyklube příběh par excellans. Zaplete se jim do vyšetřování holič (který vypadá jako postava ze Studny), zaplete se do něj spisovatel.
Kuky opět mučí další rostlinku (citronovník), to nebude velký spoiler, když všichni víme jak chudák dopadne.
Víc prozrazovat nebudu. Za mou osobu byla mnohem zajímavější linka Chosé a Krauz. Když už mám většinu knih DD přečtených, jen by mě zajímalo, zda se příběhy, alespoň trochu zakládají na pravdě. Možná by stálo za myšlenku i jeho knihy zfilmovat. Ať lidé, kteří neznají partu ze 141 si mohou jejich humor zamilovat.

Swissman
22.11.2023 5 z 5

Malé děti, malé starosti. Velké děti, velké starosti. Oto by mohl vyprávět. Ale namísto Oty vám to odvypráví Dominik Dán. Opět tak skvěle a čtivě, jak to umí jen on. A jak už je poslední dobou zvykem, ani druhý případ není jen do počtu. Naopak, tady za jedny peníze dostáváte vlastně dvě dobrý detektivky.

Kami33
18.11.2023 5 z 5

Opět čtivá kniha, ale to nás, co knížky DD máme rádi, rozhodně nepřekvapí.

Klára90
18.11.2023 4 z 5

V knize kriminalisté řeší 2 případy, na konci vyjde najevo, že oba jsou vlastně docela smutné příběhy. Bylo to zajímavé, napínavé, místy mi to přišlo trošku přitažené za vlasy, ale vlastně proč by ne. Kraus mi v tomto díle přišel lehce podrážděný, tak snad v dalších dílech bude zase ten starý dobrý sarkastický Riško s nadhledem. Byla jsem ráda, že jsme se dozvěděli něco více o rodině Hanzela

Dandy1
05.09.2023 4 z 5

Jako vždy, skvělé. Tentokrát okořeněné příběhem z války. DD mě vždy skvěle pobaví a ještě si nad jeho knihami i odpočinu. Vsuvky ze soukromých životů vyšetřovatelů mě baví čím dál víc.

harena
29.08.2023 5 z 5

Styl psaní DD se nemění, pátrání po vrahovi a vyšetřování případu probíhá za vzájemného špičkování a hecování kriminalistů mezi sebou. Opět jsou tu dvě linky, jedno pátrání je i osobnější, protože je tu zapleten syn kriminalistiky. Kniha se četla bezvadně, z textu je znát znalost policejního vyšetřování i chování padouchů. Těším se na další knihu DD.

Alilka
25.08.2023 5 z 5

Mám to stejně jako Kasty... :-D Opakovala bych se...

Kasty
17.08.2023 5 z 5

Miluju celou tu mordpartu. Jejich vtípky, způsob vyšetřování. Všudy přítomný alkohol a cigarety. Skvělá zápletka. Prostě sázka na jistotu.
Kukyho citronovník tentokrát opravdu neměl chybu. A Krauz u holiče? To byl koncert.

mataj
03.08.2023 5 z 5

DD rozehraje rovnou dva zajímavé příběhy. Jedním je "klasická" vražda, do které se pustí Burger s Hanzelem a druhým je rozplétání dlouholetého rodinného tajemství, které objeví Krauz a Chosé při snaze pomoct Hanzelovi s jeho synem. Ten se po letech, kdy o něm nikdo nic nevěděl vrací domů, ale jeho chování je velice podezřelé. Jelikož se Hanzel obává, aby se do něčeho špatného nezapletl, kolegové se rozhodnou, že ho budou sledovat. Opět výborně napsané.

Reat
03.08.2023 5 z 5

Dánovky jsou sázka na jistotu, i když musím přiznat, že po objevení geniálního Goffy jsem v tomhle federálním souboji jednoznačně na straně našince. To ovšem nevylučuje možnost jásat nadšením nad další skvělou krimoškou s mordpartou z Nového mesta. Příběhem se opět nesou dvě linie a ačkoliv se tentokrát mezi nimi nenachází přímá spojitost, stejně s napětím sledujete, které "půlce" se zadaří dříve.
Moc mě to bavilo, moc.

MichalHoráček
29.07.2023 5 z 5

Poutavé 2 příběhy, proložené humorem, napětím, minulostí, ale bohužel i smutnou realitou.
Vždy se těším na další knihu od D.D.

kačenka80
13.07.2023 5 z 5

Zápletka super ale trochu jsem se ztrácela v těch rodinných příslušnících. Návrat syna není jen tak. Jako vždy přečteno jedním dechem.

Jaruš7
12.07.2023 5 z 5

Vydařené dílko.
Pozdní návrat syna má podezřelé důvody, které nutí ke konspirační sledovačce, z nichž se klube případ s cejchem srdce.
Další případ podivně aranžované mrtvoly s důkazy z nichž nechutnost přímo děsí.
No, zase nálož, jak se patří v důrazu na zvrácenosti společnosti.
Fórky a hecování, bez nich to nemělo značku D.D.
Takže fajn, pocit nutného použití Kinedrilu stál skoro za zvážení.

Jiparis
01.06.2023 4 z 5

I mnoho let po válce vyplouvají na povrch zrůdné činy . Svérázný jazyk, trochu mě mátlo řešení dvou naprosto odlišných zločinů.

klokan.1905
29.04.2023 5 z 5

Kožené srdce...
Mé srdce si zase získaly knihy Dominika Dána... Mám v knihovně všechny vyšlé v českém jazyce a budu dále doplňovat... ;-) Tento díl byl ve slovenštině vydaný již v roce 2012, v českém jazyce jsme se dočkali až letos... Jedenáctileté čekání se však vyplatilo... ;-) Jinak v sérii je to díl patnáctý, chcete-li číst chronologicky, tak je to rok 2003 a to by znamenalo, že byste se k němu v českém jazyce dostali jako k dvacátému devátému... ;-) Záleží na Vás, jakou četbu dílů zvolíte, za sebe doporučuji chronologickou četbu... ;-) Koukal jsem na stránky nakladatelství Slovart a již brzy se můžeme těšit na další díl vydaný v češtině a to Dáma kontra střelec... Ten se bude odehrávat v roce 1996... Mně tedy již nezbývá než skákat mezi roky... To pro mě znamená, že se občas potkám s někým, s kým jsem se již rozloučil... ;-) Nevadí mi to, již jsem si zvykl... :-) a nic jiného mi nezbývá... :D
K samotné knize...
Můžete se těšit na dvě dějové linky... Burger s Hanzelem budou vyšetřovat vraždu vysoce postaveného úředníka... Krauz a Chosé budou mít na starosti něco jiného... ;-)
Prostě na Vás čeká další kvalitní Dánovka... Skvělá detektivka odlehčená policejním humorem...
U mě, téměř tradičně, opět za pět... ;-)

alnahu
04.04.2023 5 z 5

Dostala se mi náhodně do ruky tato dánovka a opět to bylo skvělé počteníčko. Zajímavý případ ,který odhalí víc než půl století staré tajemství , ale co je to pro takové kriminalisty ,jako je Krauz a Chosé .Příběh se zvláštní zápletkou ,ale v podstatě smutný.

m_martina
11.03.2023 5 z 5

Po všech těch romantických knihách jsem dostala chuť si přečíst zase něco od svého nejoblíbenějšího spisovatele Dominika Dána. A zase byl tenhle případ výborný. Richard Krauz je prostě jednička.