Náš táta

Náš táta https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32092/nas-tata-32092.jpg 4 13 2

Dva malí bráškové Péťa a Boba jsou docela obyčejní kluci, mají dobré kamarády, stavějí si na písku hrady a tunely a chodí s tatínkem a maminkou na procházku.Žijí ve městě, kde je plno slunce a rostou tam fíky a pomeranče a kolem dokola je moře. Péťa je starší, je mu šest let a má své trápení - musí cvičit na klavír, což ho samozřejmně strašně nebaví. Jenže jeho hodný tatínek je kapelníkem a maminka vyučuje na klavír, a tak Péťovi nic neodpustí. Jednoho dne mají ve škole karneval a Péťa dostane vypujčit masku klauna...... celý text

Žánr:
Rodina , Pro děti a mládež , Příběhy

Vydáno: , Lidové nakladatelství
Originální název:

Moj dobryj papa , 1964


více info...

reader.007
reader.007
13.01.2020 4 z 5

První české vydání z roku 1967 jsme měli doma a z dětství si knihu pamatuji víceméně zběžně, snad proto, že jsem hodně věcí (jako třeba dialogy dospělých) úplně nechápala, nicméně ten konec mě vzal u srdce hodně a když jsem ho četla o mnoho let později, tak ještě víc. O to víc mě mrzí, že ta kniha zmizela, jednou jsem ji dokonce našla mezi papíry na spálení, odkud jsem ji odnesla, ale pak se ztratila zas a tentokrát už nadobro.

Obučka
Obučka
15.06.2013 5 z 5

Koupím knihu Náš táta / Moj dobryj papa
Autor: Viktor Vladimirovič Goljavkin, rok vydání 1967 (na přebalu knihy dva kluci na žlutém písku za svitu slunce s lodičkou v dálce.)
Kdo by byl ochoten prodat, ať se mi ozve na e-mail: yvetta.milan@seznam.cz.
Děkuji.
Obučka