Vyzyvatelé

Vyzyvatelé https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/115203/bmid_vyzyvatele-6Iu-115203.png 5 166 10

Naruto série

< 5. díl >

Během svého tréninku na nindži se tři studenti, Naruto, Sakura a Sasuke, ovládli nové bojové techniky, potýkali s nebezpečnými zabijáky a potáceli se na hranici života a smrti. Teď je ale čeká něco mnohem děsivějšího: školní zkoušky. Tři aspiranti na titul nindži js...ou přihlášeni do čúninských zkoušek... a pokud je nesloží, nemají šanci na další postup. Ani netuší, co všechno je čeká a jak tvrdé a nelítostné ty zkoušky budou. Pokud je nezabijí přísné testy schopností, tak to spolehlivě udělají jejich kolegové. A co hůř. Mohou projít pouze jako tým. A tenhle tým je pouze tak silný, jako jeho nejslabší článek – Naruto!... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

Naruto: Chōsensha-tachi!! , 2000


více info...

Přidat komentář

lassse
08.11.2023 3 z 5

Manga o písemném testu pro nindžy, proč ne :-)

Vjeerus
10.09.2022 5 z 5

Tenhle díl mě baví, zkoušející v první části je prostě drsnej týpek, co si člověka umí získat. Objeví se zde mnoho postav, takže pro některé může být náročné si všechny zapamatovat, ale s dalšími díly si to sedne.
Další díl slibuje opravdu velkou jízdu.


katallinka
05.07.2022 5 z 5

Tahle série je skvělá, i když se v tomto díle nedočkáme nějakých větších zvratů, tak první zkouška je naprosto geniální, jsem moc zvědavá, co si dál na tým vymyslí.

Kate18
17.04.2022 4 z 5

Naruta a jeho team čekají zkoušky, ale zdá se, že budou náročnější než kdy dříve. Výsledek závisí na celém teamu a tak si musí dobře rozmyslet své odpovědi.

trudoš
07.02.2021 3 z 5

Slabší kousek, a to především kvůli tomu, že se toho tady vlastně moc neděje. O zápletce se prakticky nedá mluvit, přičemž přehlídka pubertálních nindžů není právě něco, co by mě jako čtenáře na sérii zajímalo. Stejně jako sledovat jejich snahy při školních zkouškách a pokoušet se zapamatovat si všechny zúčastněné, protože co kdyby měli pro budoucí vývoj nějaký smysl. Nadějně v tomhle ohledu vypadá Rock Lee, který je postavou stejně směšnou, jako impozantní, až skoro bych i dal ruku do ohně za to, že o něm ještě uslyšíme. Alespoň že konec knihy slibuje zajímavou podívanou a tak snad bude druhé kolo zkoušek o chlup interesantnější, než to první.
Co mě každopádně nepřestává fascinovat, je skutečnost, že Naruto není klasickým hrdinou bez bázně a hany, srdnatě bojujícím za správnou věc, ale spíš uřvaný fracek, který se častěji svými schopnostmi kasá, než že by je opravdu uměl použít. Přesto si nakonec získal mé sympatie a já se nemůžu dočkat, kam mě jeho dobrodružná cesta zavede příště.

yaoiyuri
13.08.2019 4 z 5

Není to tak akční, jako předchozí díly, ale zase se setkáváme se spoustou v budoucnu velmi důležitých postav… A je tam Anko! :3

NemmamSlov
06.05.2018 3 z 5

V tejto casti sa moc akcie nenachadza, ale na druhej strane sa tu stretavame s velkym mnozstvom postav. Najviac som si oblubil Ibikiho Moriu, ktory viedol prvu skusku, a ktora nebola ziadna prechadzka ruzovym sadom.

InaSeLoki
19.04.2018 4 z 5

V tomhle díle se seznámíme se spoustou postav. Zjistíme plno nových informací o světě našich hrdinů a Naruto nám k některým postavám řekl své bystré postřehy. Konečně je tu Hinata. Chuuninská zkouška nebude taková sranda jako závěrečná zkouška na akademii. Písemný test se mi vryl do paměti. Hlavní energický blonďák neztrácí svého bojovného a nezlomného ducha ani ve chvílích, kdy se zdá vše ztraceno. Kdo projde první částí zkoušky, může zemřít v druhé části. Cvičiště číslo 44 čeká. Pokračování příště.
Překlady jmen bolí, já prostě na tu českou transkripci nejsem zvyklá.

Terva
29.11.2017 2 z 5

Tři aspiranti, jedna zkouška.
Mohou projít jen jako tým.
A tým je silný, jako jeho nejslabší článek....Naruto.

Kniha začíná příběhem #37, nazvaným „Nejhorší varianta“, Tento sešit má dvojstránkovou kresbu, jenže je tak normální až obyčejná, že vlastně nepřekvapí. Na první pohled vypadá tato kresba hezky, ale při delším zkoumání, je vlastně čitatel zklamán její jednoduchostí. Tak nic, jdeme dá.....

Malá ochutnávka.
Hele, támhle to je želva, že?
To nepoznáš, nebo co?
Hele a může se želva stát nindžou?
A to mám vědět jak?
Hlupáku!

Já vám v poslední době nějak nevím. Furt je to o nadávání, vychloubání, rvaní a řvaní.
Mám pocit, že je to furt dokolečka dokola, sem tam získají novou zkušenost, ale pak se zase někdo rozčílí, nejvíc Naruto. Ten pak začne, jak je nejlepší a že to zvládne a on to nezvládne a....bla bla bla.
Pátá kniha a stále nic nového, kresba jednoduchá, postavy přečtené již z první knihy a vůbec od nich neočekávám nějaká překvapení.

A co mě rozesmálo, je opět další přiznání pana Masaši Kišimota, že, když má každý týden nakreslit jeden díl, nemůže kreslit kvalitně. Tak ať jde do riti. Já si kupuji komiksy pro jejich nádherné kresby. Když budu chtít příběhy, koupím si klasickou knihu. Ale pokud mi tu bude „mistr“ tvrdit, že kresba kvůli prachům prostě nebude kvalitní, tak s touto sérií končím.

Je příliš pitomý, aby byl nervózní.

martinstefko
31.08.2015 4 z 5

"Naruto" není série, která by se někdy měla stát mou oblíbenou a já se nedočkavě těšil na její další díl, ale přece jen zde kvalita je a já dokážu pochopit, proč se zrovna tahle série stala ve světě tak oblíbenou. Příběhy o těch, co se z nikoho stanou někým, jsou oblíbené vždycky, navíc v tomhle případě je to akční, je to trochu mysteriózní a jsou zde postavy, které jsou vedle Naruta docela snesitelné. Masašimu se daří vytvářet i celkem ucházející příběhy, které nemusí nadchnout, ale jsou celkem propracované. V tomhle případě to platí ještě o něco víc. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/603-naruto-5-vyzyvatele-70.html