Poslední boj

Poslední boj https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194972/bmid_posledni-boj-Eiq-194972.png 5 93 6

Naruto série

< 16. díl >

Boje vrcholí a Skrytá listová se zvolna probouzí z noční můry. Nepřítel ustupuje a Naruto se s přáteli vítězně vracejí. Ale není to veselý návrat. Po hanebné zradě a vpádu cizích nindžů zůstává mnoho zraněných a Konoha pohřbívá své mrtvé. Jakoby to nestačilo, ve vesnici se záhy objevují dva podivní návštěvníci a klíč k Sasukeho minulosti je najednou prakticky na dosah. Kdo jsou tito cizinci a po čem pátrají v otřesené vesnici?... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Crew
Originální název:

Konoha kuzushi, shūketsu , 2007


více info...

Přidat komentář

katallinka
03.10.2023 3 z 5

Tentokrát zase trošku slabší, druhá polovina byla o dost klidnější než předchozí díly.

Vjeerus
29.08.2023 5 z 5

Autor nás nenechává moc vydechnout. Ukončí dva velmi důležité boje, ukáže nám, jak velká srdce mají obyvatelé Listové a hned se vrhne na naťukávání dalších příběhových linek kolem Sasukeho klanu a jeho vnitřních bojů se svojí osobností.
Docela mě překvapilo, jak se dva členové listové jen tak vrhnou na dva očividně o dost silnější padouchy. Obdiv, já bych zalezla někam pod stůl a dělala, že neexistuju.
Celkově ty propastné rozdíly v silách jednotlivých ninjů jsou fascinující a dost překvapující, když ten nejdětinštější chlapík dokáže odradit dva zlouny, na které nestačí čtyři elitní ninjové.
Takže cesta za novým dobrodružství Naruta právě začíná a to ani netuší, jak nebezpečné lidi má v zádech.


NemmamSlov
04.07.2023 5 z 5

"Tretí, zdá sa, že všetky malé lístočky Listovej s ľahkosťou prijali ohnivú vôľu, o ktorej ste mi vždy rozprával. Zatial len malými plamienkami osvetluje pár ďaľších lístkov, ale raz prepukne v mohutný požiar, ktorý pomôže znovu ochrániť našu vesnicu spolu s novým Hokagem."

Ohnivá zem je ochránená pred Oročimarom, no za veľkú cenu a to je život tretieho. Tento diel je smutný a plný spomienok. Gaara prehral proti Narutovi, alebo by som to nazval remízou. Treba nájsť 5. Hokageho a horúcim kandidátom je Džiraja a aby nebolo málo objavujú sa tu nové postavy, ktoré pochádzajú z tajnej skupiny Akacuki. Sasukeho brat Itachi a ďaľší legendárny šermiar z mlžnej Kisame hľadajú Naruta, no nášho hrdinu sprevádza jeden z legendárnych saninov.

Terva
07.06.2019 3 z 5

Stíny plamenů
ozáří vesnici....
a Listová povstane
silnější než dřív.


Tento příběh přináší trochu smutnější téma, pár návratů do minulosti Listové a ne mnoho soubojů, které se vesměs opakují. Ano, je tu pár nových technik, ale nijak výrazných. Celkově je to nudný příběh. Poslední boj se tak řadí do již přibývajících průměrných příběhů z Narutova světa.

Malá ochutnávka:
Pro ně jsem jen pozůstatek minulosti, kterého by se nejraději zbavili a zapomněli.
Tak proč vlastně existuju. Proč jsem na živu?
A tehdy mi to konečně došlo a já se s tím musel smířit.
Nejbolestivější věc, co se mi kdy stala.
Muset se smířit s tím, že jsem navždy sám.
Nechtěný, nenáviděný, odstrčený.

Nejlepšími příběhy se tak stávají psané Historky ze života, které Masaši Kišimoto vkládá mezi jednotlivé sešity. Jo a možná bych měl zmínit, že na sešitě #144 se podílel nový asistent malby. Akira Ókubo má na starosti tónování a dokres pozadí. Možná jo a možná se mi to jen zdálo, ale přeci jenom byl příběh #144 tak trochu jiný.

Citát: Nesmrdí tu někdo?

Při čtení této mangy jsem poslouchal Alice Cooper a jeho studiové album Hey, Stoopid!

jarynek
30.07.2017 5 z 5

Něco končí, něco začíná .... A můžeme se jen těšit na další pokračování, kde noví záporní hrdinové ukáží svou sílu a kde Naruto a spol ukáží nové techniky:)

martinstefko
31.08.2015 4 z 5

"Poslední boj" je dobrým přechodovým můstkem před dalším děním, který končí navíc dostatečně otevřeně, abyste hned chtěli chňapnout po novém dílu. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/971-naruto-16-posledni-boj-70.html

Štítky knihy

manga

Autorovy další knížky

Masaši Kišimoto
japonská, 1974
2011  89%Naruto Uzumaki
2011  91%Pro své sny
2011  93%Most hrdinů
2011  90%Nejhorší klient
2012  90%Boj na život a na smrt

Kniha Poslední boj je v

Právě čtených1x
Přečtených148x
Doporučených6x
Knihotéce39x
Chystám se číst7x
Chci si koupit11x
dalších seznamech4x