Naposledy viděná

Naposledy viděná https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354949/mid_naposledy-videna-aHW-354949.png 4 91 34

Dvě zmizelé dívky, které dělí třináct let. Olivia Shaw se pohřešuje od minulého úterý. Naposledy byla viděna před vchodem do základní školy v Hunts Point v bílé jarní bundě, modrých džínsách a růžových botách. Přinutila jsem se podívat na obličej na fotografii, na její mírně rozmazané rysy, a nemůžu si pomoci. Olivia Shaw by mohla být mým zrcadlovým obrazem, starým třináct let. Pokud máte nějaké informace o místě pobytu Olivie Shaw nebo jakékoliv jiné důležité sdělení, kontaktujte prosím ... Častokrát jsem se dívala do tváří pohřešovaných dívek na plakátech, které oznamovaly jejich zmizení, a přemýšlela jsem, kdo mě v tom suterénu nahradil. Ale nikdy neměly ten správný věk, ani vzhled. Až Olivie Shaw – a zítra to bude týden, co se ztratila... Ten, kdo mě unesl, nebyl nikdy dopaden. A teď zmizela druhá.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Omega
Originální název:

Girl Last Seen , 2017


více info...

Přidat komentář

monushka
23.10.2022 5 z 5

Hodně čtivá kniha, jejíž děj je možná chvílemi neuvěřitelný, ale život občas takový je. Snad se někdy dočkáme nějaké další autorčiny knihy.

MichaelaS081
29.09.2022 5 z 5

Kniha byla super. Konec mě překvapil, nečekala jsem to.


AkiB
22.07.2022 4 z 5

Kniha se mi líbila, četla se dobře.
Nesouhlasím s jedním starším komentářem, a sice, že si hlavní postava za svůj primitivní život mohla sama. Potom, co prožívala 3 roky jako dítě, si za takový život opravdu nemohla. Člověk se zlomí.
A nedá mi to, ale musím reagovat ještě na jeden komentář z roku 2019 - existuje slovíčko SPOILER, které se používá, pokud v komentáři prozradíme část děje. Čtenářka bez ostychu popsala poměrně důležité dějové linie, jakoby se nechumelilo, a nad tím mi zůstává rozum stát.

Emma27
12.07.2022 3 z 5

Kniha se mi líbila.Byla čtivá,zajímavě napsaná.Konec mě překvapil.

Zlatinka.Emilly
07.04.2022 3 z 5

Dvě matky, jedna holčička Olivie. Jacquelinne byla perfektní herečka, Lainey mě strašně rozčilovala. Její ukvapené jednání beze smyslu, to jak se neustále ládovala prášky ... ale vydržte do konce, konec, ten mě opravdu překvapil.

Leena
22.06.2021 3 z 5

Na prvotinu to bylo povedené, i když to bylo chvílemi přitažené za vlasy, tak vcelku čtivá kniha.

Danago
25.01.2021 3 z 5

Námět byl originální, překvapivý zvrat na konci. Jen na mě trochu pomalé asi i moc psychologické. Trochu hůř se mi kniha četla pro specifický styl psaní.

BlueMary
02.01.2021 5 z 5

Od knihy jsem moc nečekala, ale tedy musím říct jedním slovem wau. Velmi dobře se četla a pribeh měl hlavu a patu a byl velmi uvěřitelny.

jeny-v
06.12.2020 5 z 5

Na to, že kniha je prvotinou spisovatelky - dost dobrý psychothriller. Musím přiznat, že jsem měla zpočátku trochu problém přizpůsobit se stylu psaní, ale pak už jsem nemohla děj opustit. Příběh unesené Elly Santosové, držené tři roky v zajetí, byl neskutečným utrpením s celoživotními následky. Bylo deprimující číst o beznadějném životě před a po, ale hlavně bezcitné svěření dcery do péče státu "matkou" Valerií.
Pro osamělou Lainey byly jedinou šancí k přežití prášky a dvě zaměstnání, když zjistí, že se hledá desetiletá Olivie Shaw. Její adoptivní rodiče Tom a Jacqeline prosí veřejnost o pomoc. Vyšetřování má na starosti detektiv Sean Ortiz. Nastává boj s časem .....

Renča44
14.11.2020 5 z 5

Teda to bylo něco. Mělo to spád a četlo se velice dobře. Hlavní hrdinka si prožila své a ani se nedivím jak na tom byla, protože zažít něco takového, to musí zanechat následky, nehledě na to, že jí moc nepomohli po traumatizovaném zážitku :( Bylo to super a jestli autorka napíše další knuhu, určitě si jí pořídím.

Janík511
22.08.2020 5 z 5

Parádní jízda od začátku do konce. Styl autorky podobný jako u knih Nejsem živá, Nejsem mrtvá. Knihu jsem si neuvěřitelně užila a musela dnes dočíst. Palec nahoru, tohle se povedlo!!

Lenkafrankova
19.08.2020 5 z 5

Knížka mě velmi překvapila a líbila se mi. Osud hlavní hrdinky byl velmi smutny.

Hvězdinka
25.04.2020 4 z 5

Uff, těžký život hlavní hrdinky, tak těžký až mi jí bylo líto a moc jsem jí fandila. Je to povedená sonda do duše dítěte, slečny, ženy, která se pere s životem. Kniha se mi velmi líbila.

evilunicorn
09.04.2020 5 z 5

Tak tahle kniha mě velmi příjemně překvapila.Až na poslední asi 4 stránky (v podstatě epilog),které jsou jak z úplně jiné knihy, mě to opravdu bavilo.Trochu jsem se děsil toho,že se děj bude točit okolo vyšetřování,ale autorka se vydala jinou cestou,totiž sondou do života předchozí oběti.Příběh nasadí poměrně slušné tempo,a vyvrcholení je jedno z nejlepších, jaké jsem v tomto subžánru (únosy) četl.Potěšil mě čtivý styl,a uvěřitelnost postav.Za mě plný počet.

melien
06.02.2020 4 z 5

Přečteno za dva večery, libila se mi.

Berenise
07.12.2019 4 z 5

Líbila se mi...

Ewwe
14.10.2019 1 z 5

Podle anotace jsem si myslela, jaká to bude zajímavá kniha. Bohužel mi tato kniha nesedla a to hlavní postavou. Chápu, že si prožila své, ale hrdinky chování bylo šílené a některé věci až přitažené za vlasy. Námět zajímavý, ale absolutně nevyužitý. Znovu už číst nebudu.

micha-ella
10.10.2019 2 z 5

Konstrukce příběhu je jak domeček z karet. Nepravděpodobné je snad všechno, krom nepříjemné hlavní postavy, která asi měla nárok po takových zážitcích v dětství být taková, jaká byla. Ale do této psychicky labilní, nevzdělané, nepořádné a feťácké trosky by se rozhodně nezamiloval inteligentní člověk, vyšetřování je taky vratké a béčkový konec (co to je za módu?) to dorazil.

HelinkaS
04.10.2019 5 z 5

Super napínavý příběh.

JointlieKat94
19.09.2019 4 z 5

První dílo autorky a musím říct, že docela i povedené. Četla jsem po nocích, před spaním a byla jsem celkem napjatá. :)

Hlavní postava této knihy, byla v minulosti unesena, vězněna a znásilňována. Po útěku zjistila, že je těhotná se svým únoscem. Matka, drogově závislá, se jí i dítěte zbavila, a nechala je v péči státu.. Ella/ Laine se snaží zjistit, kdo byl únosce a nejde jí to.. nakonec je unesena i její dcera, která je u adoptivních rodičů a rozplétá se tajemství.

Kniha byla vážně napínavá, bavila mě, chvilkama byla i dost nechutná, a zvrácená, někdy i přehnaná, ale budiž, může se tak stát.
Líbila se mi, i přes to, že hlavní postava mi byla protivná, a spoustu věcí by se dalo udělat jinak. Občas jsem měla taky pocit, že jsem vlastně nic nepochopila tak rychle, jako ona. :D

Autorovy knížky

Nina Laurin
kanadská
2018  75%Naposledy viděná

Kniha Naposledy viděná je v

Právě čtených1x
Přečtených113x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených5x
Knihotéce144x
Chystám se číst79x
Chci si koupit18x