Napoleon

Napoleon https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58055/bmid_napoleon-eQI-58055.jpg 4 3 2

Hvězdná dráha génia. - 1. vydání

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry , Historie

Vydáno: , Orbis
Originální název:

Napoleon - Kometenbahn eines Genies


více info...

Přidat komentář

braunerova
01.05.2021 3 z 5

První díl popisuje životní dráhu Napoleona, druhý díl, plný nacistické propagandy, se věnuje jeho osobnosti. Autor byl člen NSDAP s členským číslem 12 a tak není nouze o různá překvapení. Například když autor chválí geniálně vedený ústup po prohrané bitvě u Lipska nebo že bitvu u Waterloo nevyhráli Angličané, ale Němci. Ostatní už napsal LordByron.

LordByron
17.05.2020 4 z 5

Hitlerova najobľúbenejšia kniha údajne:)Klenot medzi klenotmi ...Zohnať ju dnes je už skoro nemožné ,ale stojí to za to (mám protektorátne vydanie ešte).Samozrejme hodnota je v mnohom skôr historická .Hodnotenia sú zásadne z nacistického úhlu pohľadu a špekuluje sa o Napoleonovom vzdialenom germánskom pôvode (čo je podľa mna tiež celkom možné ked pochádzal z Lombardie,ale nechávam to na odborníkov )a prirovnáva sa k Hitlerovi :) Krásne sú opisy jeho osobnosti a názorov i typicky nacistické úvahy nad tým ako všetky vždy mení veľký muž :)A jedna z najkrajších pasáží je z záver fakografickej časti ked napoleon definitívne prehrá a autor hovorí so zármutkom o Nemeckých vlastencoch ,ktorí proti nemu bojovali a boli oklamaní a o Metternichovských obuškoch čo ich prenasledovali .O ,,socializme ešte neskazenom židovskou medzinárodnosťou " a o tom ako ,,len v diaľke videli Ríšu ktorú jedného dna dá nemeckému národu Adolf Hitler ,ale videli ju ":)
Ospravedlnenia Napoleona ,že predsa vo svojej dobe ešte nemohol chápať židovskú otázku sú takisto perličkovité :)Ale vážne je to dobrá kniha inak...V každom bode sa síce snaží zdôvodniť tézu ,že bol jej hrdina génius a génius je nadovšetko a všetko je vždy dielo génia no ale čo no .


Štítky knihy

životopisy, biografie Napoleon Bonaparte, císař, 1769–1821

Autorovy knížky

Philipp Bouhler
německá, 1899 - 1945
1944  73%Napoleon

Kniha Napoleon je v

Přečtených5x
Knihotéce6x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x