Napíšu Pavle

Napíšu Pavle https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/188582/bmid_napisu-pavle-Gv8-188582.jpg 4 13 4

Dívka pronásledovaná komplexy ze svých mohutných ňader a jejich mužských pronásledovatelů, její kolega z nákupního centra - sekuriťák, který se pozoruhodně originálním způsobem vzbouří proti aseptickému lajfstajlu, jejž mu vnucuje dobový establishment, poněkud rozpačitý homosexuál a jeho náhodný partner - alfa samec gay komunity, parta mladíků usilovně naplňujících Úžasnou Životní Výzvu dotáhnout to jednou až na plně seberealizovaného losera, mladý muž nemuž v pavučině zjitřeného Já, blábolivě pranýřující figurky z mikrosvěta, v němž beznadějně uvízl... to jsou jen někteří z "hrdinů" dvojice próz, jejichž talentovaný sedmadvacetiletý autor už nepociťuje potřebu konjunkturalisticky se vyrovnávat se stíny minulostí, ale s přímočarou otevřeností, bez uhýbavých verbálních obezliček sype nahořkle ironickou sůl do ran přítomnosti, aby vnímavé ucho zaslechlo i jejich křik.... celý text

Přidat komentář

Lenka.Vílka
22.06.2022 5 z 5

Tenoučká knížka obsahující dvě povídky, které se mi libily vlastně skoro stejně. Teda, Napíšu Pavle o trochu víc. No, prostě ze života. Napsané bez příkras, dalo by se říct, prostě bez jupíků a sluníček.

Chtěla jsem si od autora přečíst starší věci a rozhodně nejsem zklamaná  :)

david6273
15.03.2021 2 z 5

První povídka byla výborná, dlouho jsem se takhle nezasmál. Postavy jsou skvěle popsané a vypointované. Druhá povídka mě bavila trochu méně, už to nebyla taková rána na komoru jako v prvním případě. Na Pechovi se mi líbí, že u některých pasáží jde o přesně uhozený hřebíček na hlavičku z života všednosti nás obyčejných lidí a ještě je to napsané pro mě vtipným způsobem.


Bubun
10.11.2020 4 z 5

Další originální text od Miroslava Pecha. Je to taková jednohubka na pár hodin, ale tak fascinující, jak se autor dokáže vcítit do jím popisovaných omezenců, primitivů, psychopatů a jinak narušených jedinců, jak plynule a přirozeně dokáže komunikovat z jejich pozice, až se logicky nabízí otázka, zda sám M.Pech nemá něco z balíčku těchto psychických poruch či odchylek. No, to je jen takové malé zamyšlení. Každopádně knihu doporučím známým a možná ji někdo dostane i pod stromeček.

milan.krimsky
24.10.2015 4 z 5

Dívka pronásledovaná komplexy ze svých mohutných ňader a jejich mužských pronásledovatelů - to sedí, hodně homosexuality v první povídce a v té druhé povídce je o rozchodu chlapce s dívkou, který se nesmíří s rozchodem a píše jí strašné zprávy. Ve skutečnosti bych nad těmi zprávy kroutil hlavou kdyby mi to někdo napsal, je fuck síla.

Štítky knihy

homosexualita

Část díla

Autorovy další knížky

Miroslav Pech
česká, 1986
2018  71%Mainstream
2020  78%Dítě tmy
2017  67%Cobainovi žáci
2021  66%Hranice už nejsou, tati
2022  83%Rytíř

Kniha Napíšu Pavle je v

Přečtených16x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x