Nápady na ubrousku

Nápady na ubrousku https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71375/napady-na-ubrousku-71375.jpg 4 23 3

Přednášíte? Řídíte tým? „Prodáváte“ nápady? Obchodujete? Máte někdy pocit, že to, co říkáte, není dostatečně výstižné nebo že vás posluchač nechápe? Bestseller Dana Roama představuje způsob, jak být srozumitelný a presvědčivý. Učí totiž využívat vrozené vizuální myšlení. A nemusíte být zrovna Michelangelo! Roam tvrdí, že nadání pro vizuální myšlení má každý, i když si myslí, že kreslit neumí. Zcela postačí, když zvládnete nakreslit čáru, kolečko a čtvereček. Uvidíte, že správně načrtnutý, jakkoli jednoduchý obrázek třeba na obyčejném ubrousku je mnohem mocnější než Excel nebo PowerPoint. Pomůže vytříbit myšlenky, přemýšlet nad problémy zvenčí a sdělit je takovým způsobem, že jim ostatní lidé porozumí. ... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

The Back of the Napkin: Solving Problems amd Selling Ideas with Pictures


více info...

Přidat komentář

Adelix
20.05.2019 3 z 5

Toto téma mě zaujalo, protože už od dob střední školy ráda experimentuji s myšlenkovými mapami a zápisky formou piktogramů (a... nesnáším powerpoint). Tato kniha je přínosná hlavně v tom, že přehledně strukturuje typy obrázků a jak se dají použít na řešení problémů, či sdělení nějaké myšlenky - nadchl mě treba vícerozměrný graf. Autor se ale dlouho babrá v popisu ,, mám oči, vnitřní zrak, ruce, vidím, kreslím, atd.", s příklady jak pro děti, a pak rovnou skočí na případovou studii s matematickými grafy. Ty grafy by tam mohly mít více prostoru, jak fungují a jaké ještě třeba existují a jak by se daly využít (třeba Ishikawuv diagram, cinquan, atd.).

MOu598
22.03.2017 4 z 5

Když řešíte problém, nakreslete si to: kdo, co, kolik, kdy, kde, jak, proč. Knížka učí, jak postupovat. Věřím, že může hodně lidem pomoci.
Já se k ní opakovaně vracím, ale je pro mne trochu složitá.


martinkaLLL
27.02.2016 2 z 5

Pro mě tato kniha asi nebyla určena. Je to sice zábavný styl řešení problémů, ale řekla bych, že se spíše hodí pro nějaké manažery, větší podnikatele atd. Takže jsem asi moc malá ryba.

Autorovy další knížky

Dan Roam
americká, 1964
2009  73%Nápady na ubrousku
2012  93%Bla bla bla - Co dělat, když slova nestačí

Kniha Nápady na ubrousku je v

Právě čtených4x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce19x
Chystám se číst22x
Chci si koupit9x