Kráska a Zvíře

Kráska a Zvíře https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376879/mid_kraska-a-zvire-apF-376879.png 5 8 2

Klasický pohádkový příběh nyní v půvabně ilustrované knížce s otevíracími okénky. Díky průhledům v jednotlivých stránkách ti neunikne ani okamžik z romantického příběhu o Krásce, která se vydala do domu ke Zvířeti, aby tak zachránila svého otce. Co všechno se v tajemném domě stane a jak pohádka skončí? Nahlédni mezi výřezy pevných stran a ujisti se, že je vše tak, jak má být.... celý text

Pro děti a mládež Pohádky
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

Beauty and the Beast , 2017


více info...

Přidat komentář

muchomurka
14.06.2020 3 z 5

Knížka je krásně zpracovaná. Má krásné ilustrace doplněné prolínaním obrázků skrz strany. Ale příběhově velmi pokulhává, autoři ji osekali na kost a to tak, že téměř nedává smysl. Důvody, které by aspoň trochu osvětlily příběh, zde nejsou. Třeba proč je princ zakletý ve zvíře. Chce to nastudovat si odjinud a zde pak dítěti doplnit chybějící informace, aby z příběhu vůbec něco mělo. Když nad tím tak přemýšlím, lepší by to bylo úplně bez textu, že by rodiče vyprávěli k obrázkům ke knížce.
Ani nevím, jak hodnotit, text sráží ilustrace, které si zaslouží lepší hodnocení.

Metla
24.09.2019 4 z 5

Nádherná knížka pro malé princezny, vkusně ilustrovaná, hýřící barvami, lehce interaktivní (pár okének k otevření a průhledů na jiné strany) a hlavně z velmi pevného kartonu. Buď si ji v knihovně nikdo jiný nepůjčil, o čemž pochybuji, když je to takové lákadlo pro oči, nebo je opravdu nezničitelná.
Nemůžu dát pět hvězd, jelikož z pohádky po amputaci veškerých popisů, romantiky a poetiky zbylo pouze nezbytné torzo. Za dvě minuty by neměl co číst ani těžký dyslektik. Jedinou z těch krátkých vět by snad nebylo možné vynechat, tudíž jsem musela zapojit kreativitu: dodat příběhu pestrost a emoce z vlastní hlavy. Až na tuhle výtku je "Kráska a zvíře" velmi atraktivní knížka pro děvčátka (a citlivé kloučky) ve věku 3-5 let.