Najtemnejší úsvit

Najtemnejší úsvit https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396300/bmid_najtemnejsi-usvit-1IA-396300.jpg 4 325 90

Študentke medicíny Charlotte unesú syna Lucasa. Stačila chvíľka nepozornosti v parku. Po desiatich rokoch je z Charlotte pneumologička, má posttraumatickú stresovú poruchu a nedokáže pracovať s deťmi. Porter je otec malého Travisa. Chlapček má silnú astmu a chradne. Keďže Charlotte má povesť odborníčky, zúfalý otec chce, aby syna liečila ona. Charlotte je však neoblomná ? žiadnych detských pacientov neprijíma. Na pikniku, ktorý každoročne organizuje Charlottin kolega pre klientov, si Porter padne do oka s príťažlivou, dosť rezervovanou tmavovláskou. Vtedy ešte netuší, že sa zahľadel do Charlotte. Vrhnú sa do vášnivého ľúbostného vzťahu. Obaja sú poznačení tragédiami z minulosti a Porter sa trpezlivo snaží preniknúť pod Charlottin pancier. Stále sa však neodváži požiadať ju, aby Travisa liečila. Vie, že by Charlotte stratil. Mladá lekárka sa ani po toľkých rokoch so synovou stratou nezmierila. Stále verí, že raz sa Lucas nájde. Najtemnejší úsvit je prvou časťou strhujúceho, iskrivého dvojdielneho románu pre ženy od bestsellerovej autorky.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Darkest Sunrise , 2017


více info...

KatyM.
KatyM.
03.01.2024 5 z 5

Opět další povedená kniha Aly Martinez. Velmi povedená, čtivá kniha. Příběh Charlotte a Portera, dvou lidí, kterým osud nebyl příznivě nakloněn. Kniha rozdělena na 2. díly.

luculi
luculi
10.10.2023 4 z 5

KNIHY JSEM ČETLA ZÁROVEŇ, TAKŽE BUDE STEJNÝ TEXT U OBOU...

Obvykle se těmto knihám, s nějakým tím párem, na obálce vyhýbám. Očekávám totiž nějakou těžkou romantiku nebo erotiku, což není zrovna četba v mém zájmu. Sem tam trochu romance zvládnu, ale spíše ve formě historického románu, než abych četla lechtivou literaturu. Nicméně tady jsem po přečtení anotace udělala výjimku.

I když tu samozřejmě jde i o vztah a ty (ne)postelové scény tu jsou a ne málo, tak se příběh věnuje i jiným tématům. Porter a Charlotte v životě zažili peklo. Každý v jiném duchu, ale oba to značně poznamenalo. Když se ale potkají, je tu určitá naděje na uzdravení. Jenže život není jednoduchý a všem obtížím není konec.

Hodně se tu probírala temnota a světlo. To, jak si je každý nese v sobě životem, jak každý s nimi bojuje jinak. Někoho to zlomí, někoho posílí. Někdo ztratí naději, někdo se nevzdává. Oba dva hrdinové v sobě nachází útěchu, ale i další bolest. Není to jednoduché, tak jako samotná existence.

Nečekejte to příliš obyčejné. Ano, děj sice není nijak složitý, ale ty neustálé změny nálad byly jako na horské dráze. Nikdy nevíte, jestli už je to konečně všechno, nebo se zase něco nepokazí. Jedna velká emoční jízda. A když jsem v jednu chvíli čekala, že díky vývoji jejich vztahu, to už musí být jen dobře, vzápětí jsem byla vyvedena z omylu a druhá kniha byla jako chodit bosky po střepech.

Občas už to bylo trošku silné kafe, ale je fakt, že ve skutečnosti by to bylo hotové peklo, které si nedovedu představit. Chvíli se budete smát vtipným pasážím, které následně přerostou ve vztek, beznaděj, smutek a nevěřícnost, až zase zpátky k radosti a humoru a pořád dokola. Docela mě to dostalo, i když přesně nedokážu říct čím. Každopádně na závěr můžu jen říct, že oba díly zvládnete přečíst za dva dny, ti rychlejší za den. Odtrhnout se nedalo...


patricia8137
patricia8137
29.08.2023 5 z 5

Kniha NAJTEMNEJŠÍ ÚSVIT je prvou časťou strhujúceho, iskrivého dvojdielneho románu pre ženy od bestsellerovej autorky. Príbeh je rozprávaný z pohľadu hlavných postáv Charlotte a Portera - tak sú pomenované aj jednotlivé kapitoly. Obľúbila som si ich, páčili sa mi ich rozhovory, uškŕňala som sa pri ich čítaní. Prežívala som s nimi každé trápenie, smútok, pocit viny. Klobúk dole pred autorkou, ktorá dokáže autenticky popísať negatívne aj pozitívne emócie. Knihu som začala čítať neskoro večer a než som zaspala, prečítala som štvrť knihy. Hneď ako som sa zobudila, mojou prvou myšlienkou bolo otvoriť knihu a pokračovať v čítaní, čo som aj, samozrejme, urobila. Po 4 hodinách nepretržitého čítania som sa dostala na koniec knihy. Po dočítaní som 5 minút pozerala so zaslzenými očami do steny. Po prežitom šoku som išla objednať druhú časť knihy. Keby som ju mala doma, hneď by som sa do nej pustila, keďže kniha mala otvorený koniec. Túto knihu budem odporúčať všetkým, príbeh Vás chytí za srdce, rovnako ako mňa. Aj z najväčšej temnoty a smútku sa môže zrodiť láska.

Radimka
Radimka
07.08.2023 3 z 5

Tak jsem váhala nechat si ji nebo nenechat. Začátek se mi líbil a i se to dobře četlo, ale pak se často začalo objevovat slovo temnota a příběh začal být strašně nereálný, tak šla. Škoda, mohlo to bejt dobrý. A hrdina byl sympatický chlapík

MAU256
MAU256
09.07.2023 4 z 5

Příběh, který je plný boleti, lásky a statečnosti. Obdivuji hlavní hrdiny, jak se s tím vším snaží vyrovnat. Určitě jdu hned do druhého dílu, protože potřebuji prostě vědět, jak to s nimi dopadne.

princesse
princesse
04.07.2023 3 z 5

No to neee ... Přesně jsem věděla kam to směřuje. Čtivé to bylo, ale na mě moc deprese a dost náhod najednou a dvě knihy? Proč? Krásně by šel příběh vměstnat do jedné a myslím, že by to bylo ku prospěchu věci. Ale ano ... dobře se to četlo. Podívám se i po druhém dílu.

Raislin
Raislin
11.06.2023 5 z 5

Nádherný příběh plný boleti, lásky a statečnosti. Prožívala jsem všechny tyto emoce. Obdivuji hlavní hrdiny, jak si s tím poradili. Věřím, že se ke knize zase vrátím. Dle mého názoru rozhodně stojí za přečtení.

cukrovka
cukrovka
14.05.2023 4 z 5

Čtivě napsaná romantika, která má zajímavý příběh útočící na naše city. Škoda, že je rozepsán do dvou dílů.

Kanimůra2
Kanimůra2
29.01.2023 3 z 5

Kniha mě nenadchla. Do druhého dílu pouze proto, abych zjistila, jak to dopadne

Olous1
Olous1
20.12.2022 3 z 5

Plně souhlasím s komentářem mé knižní přítelkyně Mandlevest. Určitě dobře napsané,ale nevzalo mě to za srdce a do dalšího dílu nejdu.70%.

Michelleee
Michelleee
29.08.2022 5 z 5

Přečteno hodně rychle. Nepouštějte se do toho, pokud nemáte druhý díl u sebe!
Určitě originální a emotivní příběh co Vás dostane. Já osobně si neumím představit ani jednu situaci. Takový konec jsem čekala, ale stejně jsem napnutá a jdu hned na pokračování.

anndrra
anndrra
15.08.2022 5 z 5

Ještě, že jsem měla u sebe oba díly a mohla jsem v jednu v noci plynule navázat tam, kde jsem skončila. Konec je totiž absolutně otevřený a příběh napínavý, jak kšandy a přestože jsem od začátku tušila, jakým směrem povede, rozhodně mě MOC bavil.

Jeanine8
Jeanine8
06.07.2022 5 z 5

Moc povedené!

EvikU.
EvikU.
21.05.2022 5 z 5

No do pr... To je síla, smršť emocí, smutku, deprese, temnoty, protože ji i jeho potkalo v životě něco, před čím nemůžou utéct, velká bolest, kterou musí překonat, ale nejde to. Protože jde o jeho ženu a jejího syna.

Jen spolu se jim to snáší líp, protože oba si prošli peklem a dokáží se vcítit do pocitů toho druhého.

Ale Bože ten KONEC!! Pokračování v druhém díle a já nemám druhý díl u sebe! To ne. Napínavý, nutně musím sehnat druhý díl. Kniha se čte sama, je tak uvěřitelná až to bolí. Doporučuji.

evineckY
evineckY
17.05.2022 5 z 5

Tak to je něco ! Neuvěřitelný příběh .
Chudák Porter - spadl do toho, ani nevěděl jak, vytrpěl si za tři životy a kolik ho ještě čeká.
A i když věřím v dobrý konec, přesto jsem napnutá.

moma08
moma08
28.04.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem vzala do ruky a úplně se do ní ponořila až jsem jí měla během pár chvil přečtenou.
Tohle byl neuvěřitelný příběh, úplně mě dostal.
Porter byl fakt úžasný, jeho život není teda vůbec lehký a dle konce ani nebude. Zamilovala jsem se do něj.
Charlotte se zasekla někde hodně v minulosti, bylo mi jí líto, neměla to lehké, neumím si to představit a doufám, že vše dobře dopadne.
Každopádně jsem velice ráda, že jsem na tuhle knihu narazila.

ivana7717
ivana7717
27.01.2022 5 z 5

Veľmi dobre napísaný príbeh o chorobe, láske, hľadaní a odpúšťaní. Nechýba romantika, napätie a ešte k tomu sú rozhovory častokrát podčiarknuté aj humorom. Napriek ťažkej téme sa kniha čítala veľmi dobre a rýchlo. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. Teším sa aj na druhý diel.

Barbara182
Barbara182
03.12.2021 4 z 5

Hodně dobrá kniha, sice opravdu poměrně temná, jak název napovídá, ale postavy jsou sympatické, propracované a uvěřitelné a příběh doslova dechberoucí. Každopádně doporučuju číst pouze v případě, že máte po ruce druhý díl, protože kniha končí hodně dramaticky a otevřeně (byť jsem si s tou myšlenkou celou dobu pohrávala :-)

Racík
Racík
19.11.2021 2 z 5

Knížka se mi nelíbila skoro vůbec. Pořád jsem četla a čekala, kdy mě chytne, když má tak výborné hodnocení. Ale nebavila mě. Teprve posledních pár desítek stran se to výrazně zlepšilo. Teď jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat, takže dám šanci i druhému dílu -:).
Nejvíc ze všeho mi vadily vulgarity. Nechápu, proč je tam autorka dávala. Nezapadalo mi to do celkového ladění příběhu. Nevadí mi vulgární výrazy, když mají smysl, dokreslují příběh. Ale tady mi přišly naprosto zbytečné. Podle mého názoru se nehodily k tomu, jak byli oba hlavní hrdinové vykresleni.
Sympatický mi byl Tom, ale bohužel ostatní postavy nedostaly v příběhu moc šancí. Kdyby to autorka trochu propracovala, asi by to byla skvělá kniha.

Danago
Danago
22.09.2021 3 z 5

První díl mi přišel příliš předvídatelný, trochu jednoduchý, ale napsáno je to velice lehce a čtivě. Kniha končí tak, že další díl je nutností, protože vlastně neskončí... Je to útlá kniha a klidně mohly být oba díly spojené, což by bylo rozumnější.
Přesto téma je poměrně dobře vymyšlené a druhý díl je podle mě mnohem lepší. Ale záleží, co od knihy očekáváte. Mě přišla tato část jako takový úvod do děje.
Kdo má rád trochu erotiky, tak ji v této knize také najde. Ale příběh je daleko silnější a podle mě celkem originální a emotivní.