Nájezdník z Normandie

Nájezdník z Normandie https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127046/najezdnik-z-normandie-127046.jpg 4 72 10

Eada z Pevensey dostane od přítelkyně, jež má zvláštní psychické schopnosti, krabičku s tajuplnou listinou. Kromě ní obdrží ještě něco: dar „druhého pohledu“. Jeho prostřednictvím může nahlédnout do svého osudu, v němž hlavní roli hraje normanský nájezdník s očima jako mořská hlubina. Přijede a bude si nárokovat její panství i lásku. Rytíř z družiny Viléma Dobyvatele Drogo de Toulon dostává za své služby panství Pevenseyů. Tam potká Eadu, která mu vzdoruje a pohrdá jím, vzbuzuje v něm však neovladatelnou touhu. V rozdělené Anglii zuří válka a milenci musí najít způsob, jak spojit svá těla i duše. Musí prožít bitvu i zradu, jež jim mohou zlomit srdce – nebo naopak zpečetit jejich svazek navždy. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Oldag
Originální název:

Unconquered , 1996


více info...

Přidat komentář

Artep071
14.01.2021 3 z 5

Četlo se to samo ... sic mám pocit, že autorka ty své žhavé scény kopíruje , bavilo mě to ... jednou, ale stačí xi xi

Bobina74
20.08.2018 4 z 5

Tak tohle ano. Přiznám se, že jsem po knize hmátla v "roztouženém" období a pohled na obálku mně rozložil ještě víc a nic jsem od toho neočekávala. A ono se konalo docela milé překvapení. Krásná jednohubka, která mi splnila účel, takže proč ne?
P.s. Kdo by toho chlapáckýho horala na obálce nechtěl? ;-)


Edice
12.06.2017 5 z 5

Howell si i zde drží nastavenou laťku. Kniha určitě nezklamala. Mám na jejích knihách ráda, že z nich dýchá onen středověk. Povinnosti, prostředí, oblečení, obydlí, chování lidí, všudepřítomné předsudky, otázka čistoty a mnoho dalšího zde okořeněné Normanským dobýváním Anglie. Táhnout s armádou mě bavilo, připadala jsem si jako bych byla členem Drogovy skupiny. Jako bych sama viděla strasti války. Na druhou stranu zde nechyběli skvělé milenecké scény. Jelikož mám Howell již dosti načtenou, mohla jsem mlsně odhadovat, kdy taková scéna přijde a jako vždy nebyla jedna. A i tak mě autorka opět dokázala překvapit! ;)
Jsem takříkajíc spokojená s touhle knihou, na kterou jsem netrpělivě čekala dlouho, abych si ji mohla přečíst. Čekání se mi opět vyplatilo.

moudivlacek
29.05.2016 4 z 5

Tento příběh je nejen o sexuální přitažlivosti dvou lidí, ale i popis historických událostí - vojenského tažení normandského krále Viléma Bastarda proti anglickému králi Haroldovi. Ale ještě víc mě zaujalo vylíčení práv a povinností rytířů a šlechticů během této doby. Nakonec se tu objeví i ta pravá láska.

cukrovka
30.08.2015 4 z 5

Příjemně čtivá kniha. Romantika na pozadí válečného tažení.

Barbora H
27.07.2015 4 z 5

Hezká, čtivá, napínavá... místy zdlouhavá, ale každopádně jedna z těch lepších...

ovpana
25.07.2015 3 z 5

Úžasně romantický příběh,moc hezké a příjemné čtení

havrmoni
11.11.2014 5 z 5

Tak tohle byl opravdu hezký romantický příběh, hlavní hrdinové mi byli hned sympatičtí a opět něco z historie Anglie. Nenáročné a oddechové čtení.

Kamiliana
18.10.2013 4 z 5

Přesně souhlasím s kometářem níže. Zajímám se o dějiny Velké Británie a díky tomuto příběhu jsem se dozvěděla něco z dob Viléma Dobyvatele, tedy ne příliš často zpracovávaného období anglických dějin. Milostný příběh jinak průměrný,velmi sexy obálka :-)

mariva
28.11.2012 4 z 5

Knížky z anglické historie mám ráda a i tato mě docela bavila. Na pozadí milostného příběhu se zase něco málo dozvíme o životě v Anglii v dobách Viléma Dobyvatele.