Nagano 1998

Nagano 1998 https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/472943/mid_nagano-1998-K8l-472943.jpg 3 5 3

Lední hokej prožíval na olympiádě v Naganu 1998 svůj Turnaj století. Čeští hokejisté si na něm splnili sen a vstoupili do historie. A drtivá většina národa nikdy nezapomene na chvíle štěstí a hrdosti na rodnou zemi. Je to nádherný příběh sportovního umění, štěstí, kterému šli naši hráči naproti, a sebevědomí spojeného s pokorou. S odstupem třiadvaceti let, ale jako by se odehrál včera, ho vyprávějí hráči, kteří se na tomto mimořádném triumfu podíleli: brankář Dominik Hašek, obránce Jiří Šlégr a útočník Martin Procházka. Doplňují je oba žijící členové trenérského triumvirátu Slavomír Lener a Vladimír Martinec – a všech pět vzpomíná také na Ivana Hlinku. A nakonec jsou tu rozhovory s dalšími dvěma hokejovými legendami: hráčskou představuje útočník Jiří Holík, který byl od olympijského zlata jen krůček, rozhlasovou Aleš Procházka, jehož hlas znají z vysílání Československého a Českého rozhlasu všichni, kteří v uplynulých desetiletích propadli kouzlu tohoto nádherného sportu.... celý text

Přidat komentář

Pepa0216
včera 2 z 5

Na Nagano a zlaté časy našeho Českého hokeje moc rádi vzpomínáme, ale tato kniha není nic extra. Pár rozhovorů jde pro mě sportovního fanouška hodně po povrchu. Moc nových informací není a při malém rozsahu stran, je to opravdu malá vzpomínka až nehodná takového úspěšného turnaje.Jediným pozitivem knihy jsou zajímavý lidé, kteří sem poskytli rozhovor.

Kosta96
02.02.2024 2 z 5

Bohužel kniha o Naganu by neměla obsahovat jen pár rozhovorů s osobnostmi, které byly přímo na ledě a pár fotek. Určitě existují i knihy, které o Naganu referují mnohem podrobněji. Kniha byla krátká, a přesto nikterak čtivá. I pro knihomoly by bylo asi lepší pustit si o Naganu dokument, který zpracovala Česká televize.


Zlatinka.Emilly
15.01.2022 3 z 5

Hokeji vůbec nerozumím a tuto knihu jsem přečetla s vypětím všech sil. Naštěstí pro mně byly v závěru knihy na 19ti stránkách ilustrace a na samém závěru statistické tabulky, takže nakonec jsem knihu přečetla, A už nikdy, vážně nikdy něco podobného.