Nadranc

Nadranc https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/508347/bmid_nadranc-RYu-508347.jpg 4 36 16

UTEČ... NEBO ZEMŘI. Dodávka byla opět za nimi. Tentokrát blíž. Nemohlo to být jinak – někdo je sledoval. UTEČ... NEBO ZEMŘI. Ale proč? Když Alex a Colin nechali Philadelphii za sebou a spěchali směrem ke svému novému domovu v San Franciscu, právě tato otázka na ně stále znovu doléhala. Courtney už je bude čekat, připravená začít úžasný nový život se svým manželem a bratrem... UTEČ... NEBO ZEMŘI. Ale teď jede za Courtney i někdo jiný. Někdo, komu uvnitř hnije mozek. Někdo, kdo zná jejich trasu, jejich zastávky, a dokonce i cíl. UTEČ... NEBO ZEMŘI. Má sekeru.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Shattered , 1973


více info...

Přidat komentář

JPBelmondo
předevčírem 3 z 5

Po knize jsem sáhla, protože autor patří mezi mé oblíbené. Jeho knihy jsou čtivé, napínavé, s nádechem "čehosi". Tato kniha je ale takový průměrný thriller,
což přisuzuji tomu, že se jedná o autorovu ranou tvorbu.

Lily101
25.03.2024 3 z 5

Na to, že byla většina knihy na cestě, děj plynul a kniha byla poměrně čtivá. Ovšem hloupost hlavního protagonisty v závěru byla tak kontrastní vůči tomu, jak vystupoval v knize dřív, až to bylo vlastně zklamáním.


wlado
03.02.2024 4 z 5

Skvelý Koontz. Jeho knihy delím na 2 skupiny - knihy, ktoré si ešte raz prečítam a knihy, ktoré čítať znovu určite nebudem. Táto krátka novela patrí do prvej skupiny.

emilieselden
18.01.2024 3 z 5

Přímočarý ale poutavý thriller. Konec mě trošku zklamal.

milanříský
29.12.2023 4 z 5

Krátká přímočará žánrovka o dvojici v autě, kterou na několikadenní cestě k novému domovu v San Fransciscu pronásleduje magor v dodávce rozhodnutý je zabít. Koontz příběh napsal v sedmadvaceti, v době kterou popisuje jako paranoidní a vydal jej pod pseudonymem. Víc vědět nemusíte.

Zkraje si autor s paranoiou hezky hraje, pak rozjede klasický béčkový scénář, kde nechybí sekera, honička v autě a nějaká ta lehká akce. Stačí to? Na dva oddechové večery optimální, ekvivalent osmdesátkového oddychového hororu. Nic hlubšího v tom nehledejte, všechno je jasně nalajnované a pokud s tím do knihy půjdete, nebudete litovat. Jen pak budete častěji koukat do zpětného zrcátka v autě.

jefff
07.12.2023 5 z 5

Má první kniha od Koontze a hned velké nadšení. Dlouho jsem se jeho dílům vyhýbal - většinou proto, že mě tématem nezaujaly. Ale Nadranc působilo lákavě. Navíc po přečtení se mé očekávání naplnily. Je to přímočarý thrillerový road trip, který by klidně mohl být i delší. Psychologií a stylem mi to připomnělo Kinga, jen bez všeho toho balastu kolem - jen ta drásavá dřeň. Výborně napsané po všech stránkách. Prosím o dalšího Koontze.

marci8
16.11.2023 4 z 5

Velmi dobrá kniha, napínavá až do konce. Doporučuji.

To-z-kanálu
04.09.2023 4 z 5

Příjemný thriller. Poutavá a rychlá honička s psychopatem. Napětí od první do poslední stránky. Byl jsem mile překvapen. Dobrá je i filmová adaptace z roku 1976. Ve filmu se místo z Philadelphie do San Francisca jede z Říma do Paříže.

ThomasRuhe
31.07.2023 3 z 5

Autorův záměr byl jasný, začít zvolna a postupně utahovat šrouby a šponovat napětí. Text to všechno obsahuje, ale já to při čtení necítil, nějak to zůstalo ,, mezi řádky ''. Přesto úplně špatné to není, Koontz knihu napsal v mládí, takže počítám, že později by to zvládl lépe. Výsledkem je takový průměrný román.

kolacky
30.07.2023 5 z 5

Přečteno za odpoledne. No, nechtěla bych zažít něco podobného...

minirock
29.07.2023 4 z 5

Po delší době jsem sáhnul po knize mého oblíbence D. Koontze. Příběh, který vzdáleně připomíná Spielbergův film Duel, zavádí čtenáře na dálnice napříč Amerikou po kterých zrovna projíždí černý thunderbird s malým Collinem a s mužem své sestry Alexem. Mají namířeno do San Francisca kde mají manželé práci. Již na počátku cesty si všimnou že je pronásleduje dodávka, důvod ovšem neznají. I když se ji snaží setřást, vždy se zase objeví. Dokonce jsou v jednom motelu tajemným řidičem napadeni. Cesta se tak stává bojem o život. Od Koontze bych čekal trochu více - napětí, tajemna, vzrušení i dějových zvratů a nečekaný konec. Jeho nejlepší romány ale měly teprve přijít.

Pepina19
21.06.2023 4 z 5

Četla jsem od tohoto spisovatele lepší knihy, ale toto jako jednohubka nebylo špatné. Děsivá představa, že mě někdo pronásleduje přes celé státy a hlavně vůbec netuším proč.

Stanas513
12.06.2023 5 z 5

Je to příběh v podstatě úplně obyčejný, kde hlavním tématem je strach ovládající od dětství hlavní postavu - Alexe (tady z neznámého člověka). A potom je tam také druhá hlavní postava - zcela schizofrenická, která jde "přes mrtvoly" za svou bývalou láskou. A to doslova. Příběh se čte dobře, řekla bych jedním dechem, i když dějově není zrovna nejpropracovanější. Ale to mi vůbec nevadí...

čef
02.06.2023 4 z 5

Tak takto se psalo před 50 léty. Nijak moc vycpávek, nijak moc korektnosti, ale něco proti bigotnosti se také najde. V té době on the road story docela letěly hlavně v USA, kde na to mají dost dálnic. Pronásledování šílencem bylo časté i ve filmu, jeden byl i podle této knihy. V dnešní době se již píše jinak, in jsou již jiná témata, ale na přečtení tato kniha přeci jen stačí.

klarkys
22.04.2023 3 z 5

(SPOILER) Znám od Koontze mnohem lepší knihy. V tomto případě to ale chápu, protože na konci v autorově poznámce je, že knihu napsal už dávno, a od té doby udělal myslím hodně velký pokrok.
SPOILER: Asi nejvíc mě zarazila scéna se sekyrou v motelu- opravdu Alex nezavolal policii a šel spát po tom, co se ho Leland snažil zabít???
Jinak to nebylo špatné, námět byl dobrý, děj pěkně ubíhal, jen napětí jsem čekala víc, tak jak to Koontz umí.

Sammy.Boy
16.04.2023 5 z 5

"V dnešní době člověk musí být trochu paranoidní. Je to skoro klíčový požadavek pro přežití."
Chytlavá komorní jednohubka, od které jsem se během víkendu nedokázal odtrhnout a z jejíhož čtení jsem byl doslova NADRANC. Tohle se mi hodně trefilo do chuti.
Hned teď sahám po další Koontzově knize!

Autorovy další knížky

Dean Koontz
americká, 1945
2009  85%Intenzita
2005  84%Podivný Thomas
1994  85%Chladný plamen
1996  83%Přízraky
2019  68%Ashley Bellová

Kniha Nadranc je v

Přečtených44x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených1x
Knihotéce65x
Chystám se číst34x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x