Zasvätená

Zasvätená https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/270382/zasvatena-ttW-270382.jpg 4 571 75

Nadpozemská série

< 2. díl >

Clara sa vzoprela svojmu poslaniu a rozhodla sa z horiaceho lesa zachrániť Tuckera. Odhalí však Christianovo tajomstvo: je tiež anjelom. Spojenie medzi Clarou a Christianom sa prehlbuje, ako keby ich k sebe viazalo osudové puto. Clara ale ľúbi Tuckera a rozhodne sa s ním zostať. Situáciu zhoršuje nová vízia, v ktorej sa Clara so svojimi blížnymi ocitá na pohrebe – zúfalo sa snaží zistiť, koho stratí. Je možné zmeniť budúcnosť? Zachrániť toho, kto má zomrieť? Je možné beztrestne odmietnuť splnenie poslania? Dokáže Clara bojovať s Čiernym krídlom, ktorý ju sleduje a zahaľuje svojím nekonečným smútkom? Bude konečne Clara zasvätená do tajomstiev vlastného osudu, dozvie sa od svojej mamy všetko, čo jej zatiaľ bolo zatajované? Clara musí byť statočná – temné sily sú stále nablízku...... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Hallowed , 2012


více info...

Přidat komentář

Airelle
19.08.2023 4 z 5

Druhý díl Nadpozemské mě bavil ještě mnohem víc než ten první. Moc dobře se četl a stránky mizeli pod rukama. Konečně jsme se dozvěděli něco víc o světě andělů a musím říct, že je to jízda. Spoustu věcí před Clarou její rodina tajila a já se někdy stejně jako Clara nestačila divit.

Souhlasím s tím, že všechno nejdřív zbytečně tají, aby to pak vykecali kde komu. Samozřejme je jasné, že je to pořád YA, a tak se občas vyskytnout drobné nesrovnalosti a nedovysvětlení. Někdy mám pocit, že je ten fantasy svět děravý jako cedník a někdy se zas všechno vysvětlí.

Každopádně už teď jsem zvědavá, jak série dopadne a brzy se pustím do třetího dílu. Přeci jen je tam velmi zajímavý milostný trojúhleník!

Artep071
08.02.2023 3 z 5

Malinko živější než první díl , ale pořád tomu něco chybí ...


Wajny
20.11.2022 3 z 5

Zasvěcená se mi četla dobře, ubylo nudných pasáží a konečně se více dozvídáme o minulosti (jen na můj vkus byla až moc dlouho tajena, aby ji pak vykecali kde komu) a jak vlastně všechny ty andělské věci fungují! Magický svět je dobře vymyšlen, ale přijde mi, že občas některé věci nesedí - například všechno s tím posláním (nejisté, zmatené) a svobodnou vůlí.
Další co mě zarazilo jsou problémy Jeffreyho, které nejsou vůbec řešeny a rodinu nechají klidnými.
Děj knihy je velmi pochmurný a místy až depresivní (nemoc, smrt, pohřby..), bohužel na mě to teda moc nepůsobilo a občas mi přišlo, že to tam autorka cpe na sílu.

Claru jsem si pořád nedokázala oblíbit, štve mě snad vším. Vadí mi její bezohlednost, sobeckost a to, že snad vůbec nepřemýšlí. Její chování je hrozně impulzivní, ale ona si toho vůbec nevšímá.
Konečně se trochu více dozvídáme i o Christianovi. Na jednu stranu je tajemný a vy pořád nevíte, co si o něm myslet a na druhou stranu je to jen taková podržtaška Clary.
Jsou tu i další postavy, ale přijdou mi snad ještě více nevýrazné než ty hlavní. Bohužel.

Jak už jsem psala u prvního dílu, tak tahle série už není pro mě, ale určitě bych ji doporučila někoho kolem 12-16, protože v té době bych tuhle sérii milovala!

Instagram: Nikmakbooks

Majka1979
26.01.2020 5 z 5

Nádherne sa príbeh vyvíja, táto druhá časť nezaostávala za tou prvou. Je v nej všetko - láska, túžba, bolesť, pravda, ktorá prekvapí a záver je neskutočne citlivý. Určite je to úžasná kniha. :)
Už teraz sa tesim na pokračovanie :)

ivedoo
25.01.2020 5 z 5

Naprosto skvělé fantasy, autorka je jedna z těch nejlepších. Naprosto jsem se do příběhu dostala a ztratila jsem se v něm, kdy jsem nevnímala okolí jen ten příběh. Přečteno jedním dechem. V 1. díle jsem sice měla radši Tuckera, ale teď jsem si hodně oblíbila Christiana. Nevím komu fandit víc :D Možná mě tento díl bavil více než 1.

Kacennnka
03.11.2019 3 z 5

Přijde mi to o něco postavenější na hlavu než jednička, ale pořád vcelku ok. Asi jsem na takovýhle fantasy už moc stará

essene
29.09.2019

opět pěkné,čtivé

Niky91
30.06.2019 4 z 5

Pěkné, velmi čtivé.

denniys
23.12.2018 3 z 5

Oddechová, nenáročná kniha o puberťácích a andělech..stejně jako u prvního dílu platí, že kniha nenadchne ani neurazí a do pár dnů zapomenete, že jste ji vůbec četli..prostě jen další kniha v moři knih..přesto tuto sérii dočtu, k relaxaci se hodí celkem dobře

Petra38
17.11.2018 5 z 5

Jelikoz jsem v noci docetla posledni dil, tak to vemu strucne. Dil od dilu lepsi, urcite pokracujte dal. Doporucuji:-)

jani.ruzicko
04.10.2018 5 z 5

I druhý díl je příjemný a pěkně vymyšlený. Vážně jsem se nenudila a hrozně rychle mi stránky ubíhaly. Jsem ráda, že jsem se otci Clary nemýlila =)

Dost mě mrzí rozchod s Tuckerem a to chování jejího bratra... tak snad se to v posledním díle ještě nějak vyčasí =) Chris mi bohužel zatím úplně k srdci nepřirostl... =/

Mohu doporučit =)

makynka911
02.08.2018 5 z 5

Pokračování bylo o něco slabší než první díl, ale i tak jsem byla s knihou spokojená. Kdo si chce přečíst odlehčené fantasy a nemá moc vysoké nároky, tak si přijde na své :)

SBH
23.07.2018 1 z 5

Hrůza a děs. Jednu hvězdu dávám za to, že jsem knihu vůbec byla schopna dočíst. Ale kolikrát jsem v průběhu vstala, abych si zanadávala, to ani nespočítám. Takže - (pozor spoilery, jako obvykle) - proč je Clara obdařena svobodnou vůlí, když musí plnit vize, (pokud je nesplní, pociťuje čiré utrpení, jestli jsem to teda dobře pochopila, ale vlastně ji nikdo k ničemu nenutí, propána, držte mě!) které jsou navíc formulované nejasně, takže ke zmatkům dojde při nejlepší vůli. Clařini rodiče drží spoustu let děsivé tajemství, ale pak je oznámí pomalu v celostátní televizi (ne, ale vykecají je každému, na koho natrefí). Proč se Černokřídlí vzbouřili, když jim to nepřináší vůbec žádné výhody? Podstatou vzpoury je přece to, že se (bytost) chce mít lépe než dosud, ne? A tak dál. Děj na nule, pokus o lidové vyjadřování nadužíváním tvaru "bysme". Nad Jeffreyho zjevnými problémy si čtenář rve vlasy, ale rodinu i přátele nechávají klidnými.
Doufám, že se jedná pouze o obvyklý problém nejslabšího druhého dílu a ten třetí propad zachrání. Jinak budu opravdu otrávená.

Kelen30
25.05.2018 4 z 5

Tak jo.Fajn.Ani nevím kde začít.Tohle bylo…hezké.V něčem horší a v něčem lepší než první díl.Spisovatelka by měla akorát pár věcí vypilovat a bude to skvělé.

Ta lepší stránka spočívá v tom,že jsme se dozvěděli nová zajímavá fakta o andělech (konečně!!) a přibyli nečekané zvraty a zjištění.U té horší toho bude trochu víc.Zaprvé,začátek byl slibný.Jenže přišla vize a potom…nic.Kromě pár částí nabytých akcí,které střídaly opět pomalé pasáže to bylo všechno. Zadruhé,já vím že pro Claru tohle bylo těžké období,ale nepřipadala mi tady zrovna jako silná a odhodlaná osobnost.Bylo tam moc,moc dnů kdy jenom tak plula životem,lhostejná ke všemu a nikoho nechtěla vidět.Podle mě se mohla aspoň trochu vzpamatovat aby mohla začít bojovat nebo prostě něco dělat. Zatřetí,Clara by už mohla přestat pendlovat mezi těma dvěma.Já vím,je to těžké a zřejmě si v třetím díle vybere.Měla jsem totiž pocit jako by jeden z nich nebral na vědomí její názor a neustále si nadbíhal.To nemyslím zle,mám ho ráda…jen budu opravdu šťastná když si už vybere.

Tak,a tak to bylo asi všechno z té horší stránky.Teď ta lepší. Hezky oživily děj zajímavé a nečekané zvraty,díky nim byla kniha plynulejší a rychleji ubíhala. Zadruhé,jsem ráda že si spisovatelka pohrála s některými postavami a že nezůstávali pořád stejné a neměnné.Prohloubila jejich povahu a jejich postavení v knize.Zatřetí,čtení mi hodně ulehčoval autorčin styl psaní,který není nijak zdlouhavý,spíš naopak krásně svěží a živý.

No,co víc k tomu říct,jakmile to půjde vrhnu se na třetí a poslední díl.

Amitiel76
18.05.2018 4 z 5

Tak pro mě byl tento druhý díl trilogie o něco málo slabší, než předešlý. Přesto jsem ho měla velmi rychle přečtený.... Ale nebylo tu zas tolik věcí, které by mě nadchly. Tato část mi přišla poněkud pochmurná..... Skoro po celou první polovinu knihy provázejí Claru hřbitovní vize, ze kterých je pěkně rozhozená a vyděšená. Pak se odhalí proč...(SPOILER: A téměř celou druhou polovinu knihy, se chystají přípravy na maminčinu smrt. Všichni se loučí, a připravují na nevyhnutelné. Běhal mi z toho mráz po zádech....
A do toho ten milostný trojúhelník. Clara, Tucker a Christian. Clara miluje celým svým srdcem Tucka, ale zároveň bojuje s téměř zoufalou přitažlivostí ke Christianovi, který je její spřízněná duše. Pojí je poslání....
No, za sebe musím fakt říct, že já jsem členkou "Christianova fanklubu" :-)))
Úžasný, andělský, nádherný Christian.... Ale obávám se, že Clara se rozhodne asi jinak....
Hned se vrhám na poslední díl, a jen doufám, že na tu holku nebudu moc naštvaná :-))

Market116
31.03.2018 5 z 5

Další díl této série rozhodně splňuje, co na začátku slibuje. Naprosto mě uchvátil a nemohla jsem přestat číst. Ano, až tak se mi líbil. Když o tom teď přemýšlím, tak některé věci se dali tušit, což mi ale vůbec nevadilo.
Clara je stejně skvělá jako v předchozím díle, možná by někdo řekl, že je to jen ubulený trdlo, ale já určitě ne. Přijde mi, že vše zvládá skvěle, když víme co prožívá a čím vším si musí projít. Zvlášť se skvěle vyrovnává s tím, co čeká její mámu...bylo to tak hrozně dojemný, prožívala jsem to spolu s Clarou, neuvěřitelně mě to zasáhlo a přesto to bylo krásné...takže podle mě je Clara velmi statečná a silná.
Další úžasná věc je milostný trojúhelník...někdo říká "Bože, jen ne další trojúhelník", ale já si spíš povím "SUPER" :) zjišťuji, že je mám vlastně ráda...je to mnohem napínavější :) i když to vždy nedopadne dle mého...ale co, nejsem to já.
Každopádně jsem stále a stoprocentně pro Christiana a jeho zelené oči se zlatými tečkami :) je prostě perfektní (v mé fantazii rozhodně)...ale o Tuckerovi to říct nemůžu...nevadí mi, ale nesedl mi...
A Clařin otec? Přímo bomba, to mě vážně dostalo...už víme, proč jde Claře vše líp a snáz.
Vážně nevím, jak tato série skončí...sice doufám, že Clara+Christian, ale...
Takže rychle na další díl :)

TerraNova
30.03.2018 5 z 5

Za mě naprosto super díl. Snad poprvé, co mi druhý díl trilogie nepřišel vycpávkový. Nevím, zda to bylo tím, že jsem první díl četla před půl rokem, ale 90% věcí a zvratů, co se staly jsem opravdu nečekala. Ale ani přes tenhle díl se mi nepodařilo si oblíbit Angelu (strašně mě štve :D) ani Christiana (ten mě naštval, jako ještě žádná jiná postava v knize). U jedné postavy, která byla zmíněna už v prvním díle furt očekávám, že se něco podělá, protože nevěřím, že je tak super. To mi na tu knihu prostě nesedí. Musí mít něco, co z něj neudělá dokonalou postavu. I kdyby to bylo něco v minulosti, sebemenší blbost. A pak jsem zvědavá na Jefferyho, protože i přes to, jak se choval (a že k tomu měl naprosté právo a měl pravdu a chápu ho), ho nemůžu přestat mít ráda. Jsem zvědavá i na třetí díl téhle trilogie. (Vůbec nelituji, že abych tuhle trilogii vlastnila, tak jsem musela absolvovat cestu z Hradce do Brna. Protože obálkově je nádherná a obsahově ještě nádhernější. :D)

P.S. To hlavní, o co tam šlo... To mě dodělalo... To když si uvědomíte, že vidíte jen pravdu hlavní postavy, ale pak vám jiná postava dá doslovně facku v pár větách, je neuvěřitelné. To jak přemýšlí celou dobu nad něčím, co je vlastně zbytečné a pak jí dojde o co jde (a vám taky pochopitelně, protože vše vidíte jen z úhlu hlavní postavy a donutí vás to přemýšlet podobně, jako ji) - když vám pak dojde, že hlavní postava do které se vcítíte není svatá a udělala spoustu chyb, které jste doteď neviděli...

JitulHa
05.03.2018 4 z 5

Zasvěcenou, coby druhé pokračování Nadpozemské, jsem dychtivě nevyhledávala, chtěla jsem si ji koupit a přečíst, ale vždy ji předběhla nějaká jiná kniha, kterou jsem musela mít nutně doma, až asi na popáté na ni konečně došla řada. Bylo to tím, že první díl mě nijak zvlášť nenadchl, musím však říci, že jsem po dočtení byla mile překvapená, protože Zasvěcená mě rozhodně bavila více než její předchůdkyně. Charaktery postav se sice v ničem nezměnily - Clara byla pořád neskonale úžasná, Christian zůstal mužem dívčích snů, Tuck byl stále ten sympaťák, kterému jsem držela pěsti. A Jeffrey a Angela u mě v oblíbenosti nijak neklesli, spíše naopak. Přesto byla dvojka andělské trilogie určitě čtivější. Bylo to zejména tím, že děj byl celkově mnohem napínavější, zvraty povedené, události prokreslenější, vůbec celá kniha vyznívala pestřejším dojmem.

KaileyBlot
06.11.2017 5 z 5

Strašně příjemná a milá knížka, stejně jako první díl i tento se mi moc líbil. Hrozně mě takhle série baví - je úžasná na odreagování, jelikož vás chytne a vy od té doby musíte pořád přemýšlet akorát nad anděly a všemožnými zápletkami, kterými je kniha naplněna. A že se v ní protkává hned několik andělských poslání, které spolu mají větší souvislost než jsem si vůbec myslela! Moc doporučuji celou sérii - to můžu říct už teď, jelikož vím, že třetí díl bude určitě stejně senzační a návykový, jako díly předešlé!

Tenebien
15.09.2017 5 z 5

Podobně jako v první knížce. Mělo to mouchy, bylo to předvídatelné, ale vůbec mě to netankovalo. :-) Prostě jsem se nemohla odtrhnout.
A jak to tak u těch trojúhelníků bývá, každý má svého favorita. A víte co? Já ne. Několikrát jsem přeskočila z jednoho na druhého. Oba mají svoje mínusy, oba mají své plusy. Takže to asi nemůže dopadnout špatně.