Nespútaná

Nespútaná https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170234/bmid_nesputana-170234.jpg 4 523 83

Nadpozemská série

< 3. díl

Posledných pár rokov v sebe skrývalo viac prekvapení, než mohla Clara Gardnerová, ktorej v žilách koluje anjelská krv, vôbec niekedy očakávať – od závratných výšin, do ktorých ju vyniesla prvá láska, až po mučivé chvíle spojené so stratou blízkej osoby. Jedinou vecou, ktorú už dlhšie nemohla popierať, bol fakt, že jej nikdy nebolo súdené viesť normálny život. Odkedy prišla na to, akú významnú úlohu zohráva medzi ostatnými anjelskými bytosťami, bola Clara odhodlaná ochraňovať Tuckera Averyho pred zlom, ktoré ju prenasleduje… Aj za tú cenu, že im to obom zlomí srdce. Clara sa rozhodne opustiť mesto a zamieri späť do Kalifornie – a to isté urobí aj Christian Prescott, neodolateľný chlapec z vízie, ktorá podnietila celú túto cestu. Padlý anjel, ktorý na Claru zaútočil, sleduje každý jej pohyb. A nie je jediný… S blížiacim sa bojom proti Čiernym krídlam je Clare čoraz jasnejšie, že musí splniť svoj údel. Ale nezaobíde sa to bez obetí a zrady. Clara si musí raz a navždy vybrať svoj osud.... celý text

Žánr:
Fantasy , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Boundless , 2013


více info...

Přidat komentář

Lem196
19.08.2022 4 z 5

Musím uznat, že mě tato série mile překvapila, přestože jsem tomu nedávala velké šance. První díl super, druhý sice o stupeň horší, ale poslední díl to krásně vytáhl. Děj kvapně plyne, postavy se rozvíjejí, čtivý příběh... nemám moc, co vytknout. Snad jen to, že závěr příběhu mě vůbec nepřekvapil, tušila jsem, jak to celé dopadne. Doporučila bych spíše mladší věkové kategorii, ovšem ocení ji jistě i starší čtenáři.

Lucka20
02.08.2021 4 z 5

Někdy před 10ti lety se mi dostal do ruky první díl této trilogie a hrozně mě to zaujalo a bavilo. Teprve v nedávné době jsem sehnala další díly trilogie a přečetla to celé znovu.
Bohužel už mě to neuchvátilo tolik jako dříve, ale to proto, že už jsem jiná věková kategorie než cílová. Jinak knihy jsou psané hezky, čtivě, příběh příjemně plyne. Pro mladší čtenáře určitě super kniha.


ivedoo
01.02.2020 5 z 5

Naprostá nádhera, tento díl mě v jednu chvíli dostal k slzám, kdy jsem řvala jak želva a v další mi vykouzlila úsměv na tváři. Naprosto nejlepší z celé trilogie, určitě se ke knížce zase někdy vrátím.

Majka1979
30.01.2020 5 z 5

Nádherný záver trilógie, pre mňa to bol zážitok a určite sa ešte ku knihám rada vrátim. :)

Kacennnka
03.11.2019 3 z 5

Jako celek průměrná, ale příjemná série. Před pár lety by se mi líbila o něco víc. Teď jsem tam viděla příliš klišé a na nehynoucí lásku do konce života v šestnácti letech jsem prostě trochu stará. Navíc mě fakt štval ten milostný trojůhleník. Na to, jakou Tucker hrál roli v prvním díle, teď tam byl hrozně navíc, vůbec nezasahoval do příběhu, a přestože jsem původně byla team Tucker, Christian si mnohem víc zasloužil šťastný konec.

PeLin
31.08.2019 4 z 5

Za mě je tato trilogie příjemným překvapením. Náhodou jsem po ní sáhla v knihovně, i když musím říct, že obálka mě od ní trochu odrazovala (podle mě nevhodně zvolená). Jinak se však celá série moc příjemně četla, stránky mi ubíhaly rychle, hlavní hrdinka mi přišla sympatická. Podle mě fajn čtení, andělská tématika je tu podaná zase trošku jinak :)

Niky91
30.06.2019 4 z 5

Pěkná trilogie.

Ivulka90
12.01.2019 3 z 5

Jak to vidím já, nic moc - nápad není špatný, občas se povede dobrá hláška. Logiku v některých tvrzeních raději nehledejte. Obálka vůbec neodpovídá obsahu, ale to je asi můj problém. Celkově je vidět, že nejsem cílovou věkovou skupinou pro tuto sérii. Neurazí, nenadchne, ale jako oddechovka fajn.

zinon
17.11.2018 4 z 5

Celou tuto sérii jsem neměla moc chuť komentovat. Vyjádřím se až teď u posledního dílu. Série se moc dobře čte a příběh je moc pěkný. Jen na mě zde hodně doléhá to, že je to pro náctileté (já už nejsem). Přijde mi to takové nedospělé, což mi hrozně vadí. No já bych se rozhodně rozhodovala a chovala jinak. Takže cítím tak trochu frustraci.....team Christian. No a ten závěr nemusel být špatný...kdyby pojala happyend trochu jinak. Takhle to bylo jedno velké klišé.

Petra38
17.11.2018 5 z 5

Tahle serie ma vazne bavila. Dost jsem se do cteni zažrala a urcite se ted řadi ke kniham, je kterym se nadsene vratim vice jak jednou! To co se stalo s Tuckem tak mi vehnalo slzy do oci, i kdyz mi bylo jasne ze tohle je typ knihy,kde to musi dopadnout dobre. Jen me mrzela situace s Christianem,ktery zustal sam s neopetovanou laskou. :-( nebyl by spatny pribeh s jeho dalsim osudem, protoze si myslim ze postava s jeho charakterem si zaslouzi svuj konec a "zily spolu stastne az do smrti".

jani.ruzicko
09.10.2018 5 z 5

Tak i poslední díl se skvěle četl! =)
Za mě můžu říct, že jsem fakt nadšená, že to dopadlo, jak to dopadlo! =) Tuckerovi jsem děsně fandila a pořád ve skrytu duše doufala v nějaký zázrak, který nakonec přišel.
Skvělá série a rozhodně stojí za přečtení =)

SBH
17.08.2018 3 z 5

Pozor, spoilery jako obvykle.
Tři hvězdy dávám za úplný závěr - cestu do pekla a zpět. Jinak jsem si rvala vlasy nad vizemi (jiný název pro velmi špatně zadaný příkaz), milostným trojúhelníkem bez šťávy, a vůbec skvělými andělskými bytostmi plochými jak žehlicí prkno. Logika temných andělů mi naprosto uniká. Vzbouřili se Bohu. Za to trpí neuvěřitelným způsobem, ale nadále zůstávají v pekle (PROČ?), ovšem návrat je jim umožněn pod hrubým násilím (probodnutí mečem), nikoli díky vlastnímu rozhodnutí. Fakt hustý.
V textu padne pár úderných hlášek, palec nahoru. Ale kvalita překladu dosahuje běžné současné úrovně - tragická (viz milované slovo "bysme" - v odstavci použité i třikrát).
Korunu tomu všemu nasazuje naprosto nevkusná obálka, která nemá s dějem či postavami nic společného. Poslední čtvrtina byla vcelku dobrá. (Ovšem jak se Jeffrey naučil vytvořit svatozářnou zbraň? Neřeš, nepřepínej.) Ale celá série nestojí za nic.

makynka911
02.08.2018 5 z 5

Ideální završení celé série, líbilo se mi propletení milostné trojky pokud se to dá tak nazývat. A také kniha dokazuje, že i záporáci v sobě můžou mít špetku dobra :)

TerraNova
10.07.2018 5 z 5

Knížku jsem četla asi tři měsíce střídavě s jinými. Za mě parádní konec (trošku pomalejší rozjezd, řekla bych - nebavila mě ta část ve škole), který jsem myslela, že bude takový - a on byl úplně jiný - a jsem za něj ráda.
Fandila jsem Tuckerovi, a málem jsem dostala infarkt a myslela si, že to je konec (těsně před koncem).
Angelu a Christiana jsem moc nemusela, ale i tak jsem za jednoho z nich šťastná a za druhého smutná (protože skončil sám).
Bylo mi líto, že se Clara tak trošku vykašlala na Wendy. Ale konec konců - konec vypovídá o tom, že jejich život po celé trilogii, byl jiný. Myslím, že Clara a Wendy měly dost času si pokecat a neměly to k sobě ani daleko.
Taky bylo hezký vidět v nějaké knížce po dlouhé době to, že i hlavní hrdinové se můžou plést a jsou zmatení, bojí se a věří nejen v sebe, ale i v pomoc ostatních, když už jim nic jiného nezbývá.

Amitiel76
19.05.2018 5 z 5

Naprosto úžasné zakončení série. Tahle kniha vydala snad za oba předchozí díly.....
Od první do poslední stránky byla kniha nabitá akcí. Nedalo se odtrhnout. A k tomu ta spousta překvapujících odhalení ....Některá jsem opravdu nečekala.
A pak ten závěr....no, prostě úžasný.
Jak už jsem psala u druhého dílu, jsem spíše fanynkou Christiana. Proto mě i ten konec trochu zabolel, a přišlo mi mého oblíbence upřímně líto. V epilogu mi jeho budoucnost přišla velice osamělá a smutná. Co mu vlastně zůstalo?
Celá trilogie byla perfektní, a určitě si ji ještě v budoucnu ráda přečtu :-)

teri1003
18.04.2018 4 z 5

Závěrečný díl série byl stejně úžasný, jako dva předchozí. Celá kniha i série byla čtivá a napínavá. Celou dobu jsem byla na straně Christiana (spoiler), takže asi chápete, když řeknu, že jsem z konce smutná. Ale určitě si sérii přečtu ještě někdy znova, protože se stala jednou z mých oblíbených.

Market116
04.04.2018 5 z 5

Tak jsem dočetla poslední kapitolu, poslední řádek a knížku zavřela.
Jsem plná radostných pocitů, ale nebudu nic nalhávat i smutných...
Závěrečný díl byl stejně zajímavý a úchvatný jako ty předešlé. Vše bylo hezky promyšlené a jsem ráda, že jsem si sérii přečetla. Spoiler...konec byl opravdu krásný...jen mi bylo hrozně líto Christiana, zasloužil by si někoho, kdo by ho miloval...dle mého byl úžasný, neuvěřitelně dobrosrdečný a chápavý...nešlo si ho nezamilovat :)
Jinak tuto sérii velmi doporučuji, rozhodně stojí za přečtení.

Tenebien
26.03.2018 5 z 5

Tak pro velký úspěch ještě jednou: Z téhle série mám jak pocit štěstí, tak zlomené srdce. Je to asi poprvé, co mě neštval milostný trojúhelník... Rozsáhlejší komentář si můžete přečíst na goodreads, odkaz je v diskuzi, ježto databáze se rozhodla, že komentáře s odkazem mi buď přesune do diskuze nebo rovnou smaže. (čteno v originále)

JitulHa
05.03.2018 5 z 5

Nespoutaná je vyvrcholením celé andělské trilogie. Byl to opravdu závěr s velkým Z. Myslím si, že tento díl byl z celé trilogie nejlepší! Někdy tomu bývá přesně naopak, ale u série Nadpozemská bych řekla, že s každým dílem šel příběh nahoru a víc mě zaujal, nemluvě o těch všech překvapeních, které zde autorka připravila. Zkrátka, především kvůli tomuto dílu nelituji, že jsem se do téhle série pustila, jelikož byl jasně tou pomyslnou třešničkou na dortu.

KaileyBlot
02.12.2017 4 z 5

Pro mě asi trochu slabší než ostatní díly, ale i tak to bylo fakt skvělé a konec mě velmi mile překvapil a líbil se mi. Opět plno zvratů a napětí takže můžu určitě doporučit. Celou sérii!