Nadobro ztracený

Nadobro ztracený https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21504/bmid_nadobro-ztraceny-NQD-21504.jpg 4 291 80

Kriminální thriller vypráví příběh mladého muže, pátrajícího po zmizelé přítelkyni a nezvěstném bratrovi, podezřelém z vraždy. V malém městečku v New Jersey byla nalezena znásilněná a uškrcená studentka, bývalá spolužačka a první láska hlavního hrdiny románu. Policie považovala za pachatele vraždy jeho staršího obdivovaného bratra, jehož krev byla identifikována na místě činu. Než mohl být obviněn, podařilo se mu uprchnout, a tak případ nebyl nikdy uzavřen. Po jedenácti letech se hrdina společně se svým přítelem a mladší sestrou zavražděné dívky pouští do pátrání na vlastní pěst, neboť se objevily nové stopy, svědčící o bratrově existenci. Tíživou situaci mu ještě zkomplikuje náhlé nevysvětlitelné zmizení jeho přítelkyně, o kterou se začne zajímat policie. Postupně začíná odhalovat nečekané souvislosti všech záhadných událostí a je stále více vtahován do krutého a nelítostného světa organizovaného zločinu, korupce, obchodu s drogami a prostitucí. Má se také stát nástrojem osobní msty jednoho z vedoucích představitelů FBI.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Gone for good , 2002


více info...

pedroK
pedroK
22.12.2023 4 z 5

Bylo to čtivé. Bavilo mě to. Ano, asi tam o celou jednu zvratovou linii mohlo být méně, jak píší ostatní. Ale co mi vadilo, byl jeden nesmysl..že se z potenciálního hrdiny vyklube napřed oběť, pak darebák, se stává, ale že druhý je "z krvavého vlka citlivka beránek", to už moc reálné nebylo. Tady hvězda dolů. Závěr nebyl špatně vymyšlený, ale v tomto ranci převratů už to bylo příliš. To si měl pan Coben schovat do další knihy. Přesto knihu doporučuji, k odreagování dobré, ikdyž za pár měsíců už si nic z ní pamatovat nebudu.

Knihomol2108
Knihomol2108
07.10.2023 1 z 5

Tak tohle se nepovedlo. Překombinovaná slátaninka s nevýraznými postavami. Nemastná, neslaná, jakoby narychlo napsaná. Pana Cobena miluji, ale toto bylo ťápnutí stranou.


Sulmo
Sulmo
15.09.2023 1 z 5

Musím teda říct,že jsem v polovině knihy přeskočila asi na posledních 50 stran,a vůbec o nic jsem nepřišla. Nějak se mi ta kniha nelíbila,nevím proč

Kami33
Kami33
18.08.2023 3 z 5

Ano, je to čtivá knížka. Ale to je bohužel málo. Děj je překombinovaný, odkrývání minulosti odhaluje spoustu časových i faktických nesrovnalostí. Příběh připomíná pohádku Jak pejsek a kočička vařili dort: "... a když tam dáš takových věcí sto, tak bude stokrát dobrý..." Ne ne, takhle to nefunguje. Ani když dáte dohromady vraha na útěku, drogy, prostituci, tajné dítě, mafiána, zabijáka, FBI, vraždy, tajemství, velkou love story a na závěr hollywoodský kýč. Alespoň za mě ne.

TaJeMa
TaJeMa
28.04.2023 1 z 5

Nedočteno, jako už několikátá kniha tohoto autora; prostě stylem psaní mi nesedí, snažím se od toho odpoutat a čekám, že se děj vyhoupne nad ty myšlenkové bláboly hlavního hrdiny, ale tam, kam jsem dočetla, se to nestalo. Omlouvám se všem nadšencům, ale proto se píše tolik knih, aby si každý našel to své.

akdar72
akdar72
15.06.2022 5 z 5

Typické pro Cobena, velký zvrat na poslední stránce...

skipiii
skipiii
20.03.2022 5 z 5

Tohle bylo skvělé! Dokonalá zápletka, brilantní rozuzlení a ten konec? Panečku!!

Šánka
Šánka
21.11.2021 5 z 5

Smekám pomyslný klobouček, pane Cobene, vymyslet tak složitou zápletku, propojit nepropojitelné, rozplést tak složitý závěr, tak to je hodno Mistra složitých zápletek!
A ještě aby čtenář i navzdory občasné neuvěřitelnosti z toho byl nadšený, neřešil to, tak tohle umí pouze Pan spisovatel!
Starší kousek, ve kterém několikanásobně platí, že nic není pouze černobílé, pravda nás může opravdu zaskočit a nemusí se až tak úplně líbit.
Za mne pouze a jen doporučení všem thrillerovým nadšencům!

Jenny46
Jenny46
07.10.2021 5 z 5

Jsem velký fanda Cobena - moje první setkání kniha Temné lesy a byla to láska .o)
Nadobro ztracený je devátá kniha, která byla opět super promýšlený příběh, vykreslené postavy to autor umí...
Coben, nám vždy zamotá hlavu, že si myslíte, že víte a všechno je nakonec jinak ...
Kdo má rád napětí, zvraty máte se na co těšit, doporučuji

Elapheg
Elapheg
29.09.2021 5 z 5

Harlan Coben je pro mne naprostá jednička, co se autora detektivních thrillerů týče. Přečetl jsem si anotaci, pustil se do knihy Nadobro ztracený. Je to již má šestá kniha od Cobena, takže jsem čekal vysoký standard a hlavně konečný zvrat o 180° na konci knihy a toho se mi také dostalo, ba ještě více. Pro mne je kniha Nadobro ztracený zatím to nejlepší, co jsem od autora četl. Will bratr Kena se dozví informaci, že zmizelý bratr Ken by mohl být po 11 letech od jeho zmizení stále naživu. Will se rozhodne bratra hledat a rozjede tím mašinérii nenahodilých údálostí. Informace, které zjistí, otřesou jeho světem. A perlička na konec, jak to bylo, se mi podařilo odhalit jen z části. Harlan Coben je totiž mistr zápletek, které nepotřebují potoky krve, aby ale přesto dokázaly přikovat čtenáře ke knize, dokud ji nedočtete. Všem thrillerovým fandům, pokud máte rádi napětí a perfektní zápletky, Harlana Cobena by jste měli zkusit. Nelze jinak než pět hvězd. Pane Cobene, nechápu jak to děláte, ale jste opravdu mistr ve svém oboru. :-)

mi-380
mi-380
07.09.2021 4 z 5

Cobenovky – zlatý důl pro filmaře? Temné lesy, Cizinec, Nevina, Nikomu to neříkej – teprve teď po zhlédnutí pětidílné minisérie Nadobro ztracený na Netflixu jsem si všechny předchozí filmy a seriály propojil - všechno to vymyslel brilantní mozek Harlana Cobena, všechny měly kvalitní atmosféru temné záhady z minulosti a klopotného odhalování pravdy v současnosti. Přitom jsem od autora dosud přečetl jen stříbrnou plackou „světový bestseller“ vyzdobený thriller Chybíš mi. V očekávaném souboji kniha vs. seriál u mě tentokrát kniha těsně prohrává, což se stává výjimečně: zdá se mi extrémně překombinovaná, zdlouhavá, občas nepravděpodobná, hlavní postava nevěrohodná, a dokonce i filmové prostředí Nice je mi mnohem příjemnější než pochmurné knižní New Jersey.
70 % (aktuálně 232 hodnocení s průměrem 83 %).

„Povídejte.“
„Dobrá. Můj kontakt mi prošel záznamy o smlouvách a daních. Mimochodem jde o vládní zaměstnankyni a kvůli mně pracovala mimo úřední hodiny. A normálně je jednodušší udělat z mohamedána katolíka než přinutit úředníka, aby se ukázal v kanceláři –“

Arwen777
Arwen777
07.08.2021 5 z 5

Harlan Coben je můj oblíbenec, i když toto je teprve jeho třetí kniha, kterou jsem od něj přečetla. Vzhledem k tomu, že je čtu s odstupem, nemám pocit šablonovitosti a považuji tohoto autora za špičku v tomto žánru. Knihy jsou pro mě neuvěřitelně čtivé, mají gradaci a rychlý spád a neočekávatelný konec. Velkým plusem jsou přirozené dialogy, dobré prokreslení charakterů, jak tu někdo podotkl, nikdo není jen bílý nebo jen černý. Důležité jsou vždy rodinné vztahy, mládí, vyzrávání a dospělost a dopady a rozplétání minulých událostí.
Tady se snažíme najít vraha mladých dívek a sledujeme kruté zákonitosti organizovaného zločinu versus policejní složky.
Skvělý thriller, doporučuji.

radkanin
radkanin
01.08.2021 4 z 5

Znovu musim napsat, ze Coben se cte velmi dobre a rychle. Tentokrat se pridavam k jiz napsanemu, ze dej byl uz prekombinovany, presto napeti az do posledni chvile. Vikendove napeti na prazdniny :)

judith141
judith141
01.08.2021 5 z 5

Další kniha Cobena zdolána. Četla se mi velmi dobře, děj a osoby byly perfektně propleteny, do posledních stran jsem tentokrát nedokázala uhodnout, jak to bylo. Prostě překvapení, i když trochu překombinované.

marimari
marimari
16.09.2020 3 z 5

Mám ráda knihy H. Cobena, všechny jsou čtivé, líbí se mi jeho styl. ale tahle mi připadala trochu překombinovaná a těžko uvěřitelná. Přesto se budu těšit na další.

Lumír23
Lumír23
10.06.2020 5 z 5

Tak zase to ten plešoun sepsal bravurně. Výborné, napínavé čtení, zápletky, vztahy, dobré i špatné konce, výborný.

putpuda
putpuda
23.04.2020 3 z 5

Coben je záruka dobrého čtení, ale tato kniha mě tak trochu zklamala. Ano, četla se dobře a stránky rychle ubývaly, ale něco mi tam prostě chybělo. Nebylo to tak napínavé. A jak píší mnozí přede mnou.... nevýrazné, nemastné, neslané....tak zase příště ;)

MilanCFC
MilanCFC
19.04.2020 5 z 5

Ano, je to oficiální - miluju Harlana Cobena a jeho knížky. Začátek za mě nebyl tak úplně svižný, ale vše se vykompenzovalo následným pokračováním. Mně se líbí, jak se s tím Coben prostě nepáře a jak se tu jen sotva dočkáte závěrů plných klišé. Stejně tak se mi líbí perfektní dialogy a sakra se mi líbí, jak Coben často využívá ryzího přátelství dvou chlapíků, protože to posouvá dílo zase někam jinam. A všimli jste si, jak je snad v každé knize právnička Hester Crimstein? Tak si jen tak hraju se slovíčky, ale Hester Crimstein (HC), Harlan Coben (HC)… :-) No nic, jedeme dál, těším se na další mistrovo dílo.

janina66
janina66
14.04.2020 5 z 5

Spoiler.
Výborný thriller za 6*. Čtivé, napínavé, psáno velice svižným jazykem. Příběh dvou bratrů Willa a Kena, který se 11let skrýval. Graduje v závěru nečekaným zvratem. Fakt se mi to moc líbilo.

Veronika33
Veronika33
25.03.2020 3 z 5

Toto bola druhá kniha, ktorú som od H.Cobena čítala a musím povedať, že bola o dosť slabšia ako predchádzajúca (Dobre sa drž). Celé to bolo nedotiahnuté, prekombinované a vážne miestami dosť nudné. Samozrejme mala aj svetlé chvíľky kedy ma bavila, ale ako celok skôr taký priemer. Dúfam, že to bola iba výnimka a ostatné jeho diela budú záživnejšie, nakoľko som si doma naškrečkovala všetky jeho dostupné knihy vydané u nás alebo v Česku. :D :D