Nádherné Nedostupné Ženy

Nádherné Nedostupné Ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/444383/bmid_nadherne-nedostupne-zeny-ecj-444383.jpeg 2 3 1

Jaké by to asi bylo vědět, že před sebou máte už jen dva roky života a bude konec? Matthew Haley je vyniající atlet, potenciální olympijský vítěz, který lusknutím prstu přijde o vše. Nebude mít věhlasnou pověst a velkou kariéru, ani celý život před sebou. Namísto toho se musí srovnat se svou nadcházející smrtí a udělat vše proto, aby měl jeho život nějaký smysl. Během své cesty do Indie a po návrytu se nabídnou hned dvě věci. Mladý talentovaný atlet potřebuje za rok uspět na kvalifikaci, takže mu může Matthew být trenérem a přitom poznává Nádherné Nedostupné Ženy, se kterými zažívá nejintimnější a nejhlubší zážitky, jak fyzicky, tak emočně. Připravte se, padá déšť, jak ho chcete zastavit? Prožijte intimní, erotický a sprituální román, který vám ukáže, že i když vás každé ráno probouzí pohlazení smrti na tváři, stojí za to žít.... celý text

Přidat komentář

Marekh
08.09.2021 3 z 5

Jedná se o intimní, erotický a spirituální román českého spisovatele CHARLIEHO GREENBERGA, který píše od svých 17 let a napsal více než 25 knih. Jak sám autor o této knize říká, tak v této knize nalezneme lásku, spiritualitu, intimitu, život, smrt, odvahu, chuť kráčet životem dál. Je zajímavé, že autor polovinu knihy napsal za pouhých 7 dnů. V úvodu autor píše, že celá tato kniha je smyšlená, jména jsou náhodně zvolená a autor také vymyslel způsob organizace atletických závodů a toho, jak fungují Olympijské výbory. V této souvislosti mne napadá, jestli by nebylo lépe zjistit si skutečnosti podle pravdy a následně je přenést do knihy? To je jen taková myšlenka.

Autor natáčí videa na svém YouTube kanálu o svých knihách. Upřímně řečeno, pokud bych nesledoval jeho YouTube kanál, o tomto autorovi bych vůbec nevěděl, poněvadž jsem ještě nikoho neviděl na Instagramu, nebo od nějakého booktubera, aby prezentoval jeho knihy. Na knihu NÁDHERNÉ NEDOSTUPNÉ ŽENY mne nalákal ve svém šestiminutovém videu a knihu jsem si objednal. Kniha mne hodně lákala. Knihu hodnotím na 60 %.

Autor si v roce 2020 vydal tuto knihu v elektronické formě jako e-knihu a v roce 2021 si knihu vydal v klasické papírové podobě. Je zajímavé, jakým způsobem si tuto knihu vydává (více informací na jeho YouTube kanálu CHARLIE GREENBERG, název videa: VYDAL JSEM KNIHU).

Hlavní postavou je MATTHEW HALEY, kterého postihne vzácný druh svalového onemocnění – svalové revma, při kterém svaly stárnou třikrát rychleji než obyčejnému člověku. Doktor mu oznámí, že mu zbývá 2 roky života. Matthew odjíždí do Indie, později se vrací domů a časem začne trénovat v běhu mladého sedmnáctiletého sportovce GARETHA BLAKEA. Seznamuje se s nádhernými nedostupnými ženami..

Z této knihy nejsem úplně nadšený. Myslel jsem si, že se mi kniha bude líbit mnohem více. Hlavní představitel – CHARLIE, se seznamuje s velkým množstvím žen a řekl bych, že jich bylo příliš. Má sice pro to svůj důvod, o kterém se v knize dočtete, ale stejně si myslím, že pokud by těchto žen bylo méně, knize by to jen prospělo. Líbilo se mi, že se věnuje mladému sportovci Garethovi, kterému uděluje rady při sportu i do života, i když rady do života jsou někdy na zamyšlení. Líbily se mi části z Indie. V knize také nalezneme myšlenky Zenbuddhismu. Celkově se kniha nečetla špatně, ale z mého úhlu pohledu bych knihu hodnotil průměrně. V knize se nachází také erotické scény, ale řekl bych, že jich nebylo mnoho a nebyly příliš popisné. Autor o této knize uvedl, že se jedná o jeho nejlepší knihu, kterou napsal do třicátého roku svého života.

Asi neplánuji číst další autorovy knihy. Láká mne ještě kniha KARTÁŘ, ale nejsem si jistý, jestli se mám pouštět do této knihy.

V knize nalezneme hodně myšlenek. Nejdůležitější z nich jsou:

Padá déšť. Jak ho chceš zastavit?
Dnes budu o trochu lepší než včera.

Kniha nemá kapitoly. Bohužel se v knize vyskytovalo hodně pravopisných chyb a překlepů. Autor si knihu vydává sám, takže přivírám oči, ale je škoda, že tyto chyby nejsou vychytány.

Kniha má pěknou obálku.

Citáty z knihy:

… někdy žijí mnohem více ti, kdo vědí, že brzy zemřou než ti, kdo nevědí, proč vůbec žijí.

Schopnost zasmát se sám sobě je fantastická věc.

Být lepší než včera, klidně o setinu vteřiny. Nic dalšího nás nezajímá. Každý další den být o kousíček lepší. Porazit svoje staré já.

Smrt je prý stav blaženosti, klidu a smíření pro ty, kdo jsou připraveni.
Nirvána je přítomnost života ve všech jeho formách. Splýváš v jedno a jsi věčným s celým Vesmírem.

Domov je tam, kde jsi ty. Nosíš si ho s sebou.

Sport není o penězích a o nejlepších výsledcích. Je o výchově člověka k nějaké morálce, k pracovitosti, k oddanosti vyššímu cíli. Je o trpělivosti, která je tolik důležitá při naplňování našich životních cílů.

Autorovy další knížky

Charlie Greenberg
česká, 1989
2014  60%Legendy Atalien
2015  64%Kartář
2020  47%Nádherné Nedostupné Ženy
2013  63%Cesta mistra meče
2016  76%AirWolf

Kniha Nádherné Nedostupné Ženy je v

Právě čtených1x
Přečtených3x
Knihotéce50x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x