Nadějné vyhlídky

Nadějné vyhlídky https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/19509/nadejne-vyhlidky-19509.jpg 3 17 3

Život Claire Trumanové se obrací k lepšímu. Během jedné newyorské vteřiny uloví prominentní místo ve špičkovém nakladatelství, které ji katapultuje z pozice asistentky redaktora a ztrojnásobí jí plat. Jako by toho štěstí nebylo málo, změní se Claire z magnetu na ztroskotance v přítelkyni muže, do něhož je zamilovaná už deset let; pohádkově úspěšného a úžasného Randalla Coxe (což je navíc skvělý chlap). Dokonalý chlap, perfektní práce… Vypadá to, jako by se Claiřiny sny plnily jeden za druhým. Nastupuje realita. Netrvá dlouho a Claire zjistí, že pracuje pro nejkrutějšího diktátora ve nakladatelském světě: neuvěřitelně zlou Vivian Grantovou, ženu, která produkuje bestsellery New York Times se stejnou pravidelností s jakou vyhazuje traumatizované asistenty v slzách ze své kanceláře. Brzy se Claire ocitne na poradách, které se spíše podobají válečné zóně, na večírku na oslavu nové knihy, jenž se koná ve striptýzovém klubu a pozoruje, jak Vivian vrhá své zaměstnance do náruče zoufalství a psychiatrů. Jak zabírá Claire práce více a více času a myšlenek, vztah s Randallem začíná být napjatý. A nepomáhají tomu ani přesčasy, které Claire tráví s Lukem Mayvillem, pohledným a vynikajícím spisovatelem, jemuž pomáhá nastartovat kariéru. S milostným životem na křižovatce a prací, která ji dohání k šílenství, se Claire nemůže ubránit obavám, jestli budoucnost bude opravdu růžová. ... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Because She Can , 2006


více info...

Přidat komentář

helenkan
13.04.2018 2 z 5

Chtěla jsem to odložit,ale pak mě přeci zvědavost přemluvila a dočetla jsem do konce. Nebylo to až tak hrozný,přečíst se to dalo.

tisha8409
14.08.2015 odpad!

"neodolatelná, ďábelsky zábavná prvotina...potvora, na kterou jen tak nezapomenete"...
Trošku vychloubačská hodnocení, ne?

Pasáže jsou místy neskutečně nudné, Vivian je sice vulgární, ale já bych ji s klidem poslala do pr...e, na její ječení přes Intercom bych fakt ve vteřině nereagovala a už vůbec bych se před ní neplazila.
Je fakt, že návrhy, s nimiž před Viv předstupovala, byly trapné- navrhovat román tam, kde se záměrně porpagují skandální témata, je skutečně akorát tak na nas...ání šéfové.
Ovšem namočila se do toho i přes četná varování, takže dobře jí tak... měla to jako účinnou hubnoucí kúru, když už nic.
Není tam nic, pro co by se dala dát aspoň jedna hvězda.
Konec s Lukem byl hepyjendově trapný a klasický.


Daenerys
05.06.2015 5 z 5

Rozhodovala jsem se dlouho mezi hodnocením 4 a 5 hvězd... mno nakonec jsem došla k rozhodnutí být štědrá, protože mi tahle záležitost nejen výborně sedla, navíc ještě překvapila - neměla jsem zrovna velká očekávání. A přitom to bylo vážně příjemné počtení, ve chvílích, kdy jsem číst nemohla, jsem se těšila, až se k Nadějným vyhlídkám vrátím. A navíc jsem měla pocit, že se autorce povedlo na mě přenést trochu pocitu pracovního stresu a udržovala mě bdělou a v napětí. Na druhou stranu mi příběh přišel zbytečně osekaný, klidně bych snesla delší verzi, víc dopodrobna.

Autorovy knížky

Bridie Clark
americká, 1977
2008  67%Nadějné vyhlídky

Kniha Nadějné vyhlídky je v

Přečtených27x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
dalších seznamech1x