Nadčasové povídky psané v kavárně Slavia

Nadčasové povídky psané v kavárně Slavia https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475076/bmid_nadcasove-povidky-psane-v-kavarne-s-854-475076.jpg 4 10 3

Divadlo Semafor vzniklo roku 1959 a za celou svoji historii pojalo nespočet významných osobností českého kulturního života: Jiřího Šlitra, Jiřího Grossmanna, Miloslava Šimka, Waldemara Matušku, Miroslava Horníčka, Evu Pilarovou, Karla Gotta, Miloše Kopeckého, Františka Filipovského, Karla Černocha, Ladislava Štaidla, Jiřího Krampola, Josefa Dvořáka anebo legendárního režiséra Jána Roháče. Herců bylo mnoho, her také – a kdo by byl tušil, že třeba Kytice se bude reprízovat až šestsetkrát? Kniha Nadčasové povídky psané v kavárně Slavia vychází na počest mistrného umění Miloslava Šimka a Jiřího Krampola, jímž v divadle Semafor těšili publikum prahnoucí po inteligentním a přívětivém humoru. Připomíná zlatou éru, kdy oba usedali ke svému oblíbenému stolku v kavárně Slavia a počínali rozpřádat příběhy a náměty budoucích divadelních scének. V neposlední řadě pak zahrnuje znamenité povídky „Jak jsem hledal manželku“, „Jak jsem si zkazil život“, „Jednou jsi dole, jednou nahoře“, „Jak mě vzal bratr na striptýz“, „Jak si mě šéf oblíbil“ a mnohé další.... celý text

Přidat komentář

čef
07.06.2022 5 z 5

Při čtení těchto povídek jsem téměř slyšel hlas Šimka, Krampola nebo Soboty a tak jsem se i zasmál. Nevím, jestli se budou tolik smát i ti, kteří se narodili v devadesátkách nebo po nich. Nadčasové povídky to sice trochu jsou, ale je zde i mnoho narážek, které už dnešní čtenáři nemusí bez přípravy vůbec pochopit. Byla to krásná léta pod psa, o tom žádná.

Dandulka
15.04.2022 5 z 5

Skvělé, parádní, jedním slovem nadčasové. I knižní podoba legendárních povídek je prostě fantastická! Jedním slovem klasika!


DennisMoore
23.11.2021 3 z 5

Kdepak, já té společné tvorbě Šimek+Krampol nikdy na chuť nepřijdu. "Tak proč jsi to hergot četl?" ptáte se. No kvůli Miloslavu Šimkovi, abych si zase o trochu víc ucelil obrázek o tomto jeho tvůrčím období, kdy se po rozpadu skvělé trojice s Luďkem Sobotou a Petrem Nárožným, a před seznámením se Zuzanou Bubílkovou, pokusil navázat na tvorbu s Jiřím Grossmannem... A u pokusu zůstalo, protože zkrátka není Jiří jako Jiří a na povídkách je to vidět. Chybí jim pointy, jsou napsané jakoby narychlo, nepromyšlené, často jde o sled různých více či méně vtipných nápadů, tu lacině satirických, tu ještě laciněji lechtivých... Úplně stydět se pánové nemusí snad jen za Jak jsem prodával kapry a Můj otec zahrádkář, které jsou myslím nejpovedenější. Miloš Schmiedberger je přítel Jiřího Krampola a je jasné, že na jeho a Šimkovu tvorbu pohlíží úplně jinak než já. Nemůžu mu to mít za zlé, bavili se i návštěvníci jejich představení, ale pro mě je tohle zkrátka humor, který svoji dobu nepřežil. O nadčasovosti v názvu knihy nemůže být bohužel řeč._____P.S. Kniha je ale moc hezky udělaná, líbily se mi tak trochu šlitrovské ilustrace Lucie Loosové, kvalitní papír, minimum chyb a obsáhlá fotogalerie na závěr (které ovšem žalostně chybí popisky).

Štítky knihy

zfilmováno humoristické povídky satirické povídky

Autorovy další knížky

2005  16%Sex a chlast - to je slast aneb Vesele o sexu a alkoholu
2007  0%Minuty s Jiřím Paroubkem
2010  80%Krátce z dlouhého života Jiřího Krampola
2021  88%Nadčasové povídky psané v kavárně Slavia
2019  90%Gott

Kniha Nadčasové povídky psané v kavárně Slavia je v

Přečtených11x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce5x
Chystám se číst9x
Chci si koupit6x