Náboženstvo z opačného brehu

Náboženstvo z opačného brehu https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44243/nabozenstvo-z-opacneho-brehu-44243.jpg 3 7 4

Zločiny páchané v mene Boha. Koľko nevinných ľudí bolo povraždených? Kto sa usiluje o totalitnú moc? Prenasledovanie v mene viery. Obmedzovanie ľudskej slobody. Zvrhlosť a nemravnosť pápežov. Podvody a zločiny duchovenstva atď. Má Biblia pravdu alebo sa mýli? Aká je skutočnosť? Vydanie prvé

Momana
Momana
29.12.2020 odpad!

Ateististických a antireligionistických knih jsem četla spoustu, jelikož jsem toho názoru, že je třeba vyjít ze své krabice a komfortnní zóny a poznat druhou stranu. Tuto knihu bych ale nenazvala ničím jiným, než ateistickým bulvárem, který druhou stranu absolutně přehlíží a opovrhuje jí. Hluboce si cením lidí, kteří hledají pravdu, a informují o svých poznatcích společnost, jak to dokázalo již několik ateistických autorů- autor této knihy není jedním z nich.

jekyll
jekyll
28.12.2017 5 z 5

Kniha poukazuje a shrnuje historická fakta ohledně zvěrstev náboženství. Již ze samotného názvu je jasné, že se tímto tématem bude zabývat. Proto nechápu, jak zde může někdo napsat, že si v ní pouze potvrdíte své názory a nebudete objektivní. Fakta jsou fakta a pokud je jimi někdo znepokojen, ať čte jiné knihy. Těžko můžete být překvapeni, když v knize o kritice náboženství najdete kritiku náboženství. Kniha je velmi dobře zpracovaná, nenudí zbytečnou omáčkou a vyzdvihuje zásadní informace. Pokud máte otevřenou, zvídavou mysl a dokážete kriticky myslet, určitě si ji přečtěte.


Garik
Garik
07.04.2011 1 z 5

alebo Príručka nenáročného ateistu.

Mnohí pocítia pri čítaní tejto knihy nadšenie a zadosťučinenie (aj keď navonok budú prejavovať zdesenie nad tými hrôzami, ktoré ľudstvu prinieslo náboženstvo). No títo by si mali ujasniť a priznať, či im ide o hľadanie a poznanie pravdy, alebo hľadajú iba potvrdenie svojich vžitých názorov.
Už v samotnom názve autor vymedzuje svoj postoj k téme, ktorou je náboženstvo. Tomu zodpovedá aj selektívny výber informácií, ktoré predkladá. S takýmto prístupom sa, žiaľ, môžeme stretnúť pomerne často. V tomto prípade to však autorovi nestačí a uchyľuje sa k prekrúcaniu historických faktov i keď nie je jasné, či ich už prekrútené nevedome alebo vedome prevzal, alebo či ich sám úmyselne prekrútil.
Pri takej téme, akou sa tu autor zaoberá, býva veľmi ťažké zachovať si objektivitu. V tejto knihe by ste ju hľadali zbytočne – nenájdete ju.

pajonek
pajonek
30.11.-0001 5 z 5

..........tahle kniha nadzvedla mnohé "přisluhovače" Páně Boha ....... Díky "Prohlížeči", že jsi dal nahlédnout do absurdity křesťanství, vzestupu křesťanství k neomezené totalitární autokracii a moci, a ukázat třeba "Metody vládnutí organizovaného křesťanství".........atd............... více nemám slov , po přečtení mi bylo hodně zle..... 100%

Štítky knihy

ateismus

Autorovy knížky

2002  63%Náboženstvo z opačného brehu

Kniha Náboženstvo z opačného brehu je v

Přečtených6x
Knihotéce3x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x