Náboj - Minulosť každého raz dostihne

Náboj - Minulosť každého raz dostihne https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/290978/bmid_naboj-minulost-kazdeho-raz-dostihne-cSA-290978.jpg 4 956 278

Štyridsaťročná profesorka francúzskej literatúry Caroline Cashionová začne mať bolesti v zápästí. Na lekárskom vyšetrení zistia, že ich príčinou je náboj, ktorý má v oblasti krčných stavcov. Caroline vôbec netuší, ako sa tam ocitol. Požiada rodičov o vysvetlenie, no s prekvapením zistí, že je adoptovaná a jej biologických rodičov v Atlante zastrelili, keď bola ešte dieťa. Aj ju vtedy postrelili, ale prežila. Páchateľa nikdy nechytili. Šokovaná Caroline sa rozhodne pátrať po svojich koreňoch, snaží sa zistiť podrobnosti spojené s týmto prípadom. Vyhľadá novinára, ktorý kedysi o vražde jej rodičov písal. Ten jej navrhne, že s ňou urobí rozhovor, čo by mohlo vyvolať záujem verejnosti a pomôcť jej odhaliť pravdu. Zrazu sa však z temnej minulosti vynára čoraz viac postáv, ktoré o prípade niečo vedia. Caroline pátra po vrahovi ďalej na vlastnú päsť, lebo chce stoj čo stoj zistiť, čo sa vlastne stalo a prečo. Lenže aj vrah číta noviny... Psychotriler Náboj sa vám dostane pod kožu, ovládne vašu myseľ i fantáziu a donúti vás rozmýšľať nad mnohými nezvyčajnými vecami.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Bullet , 2015


více info...

Přidat komentář

blebuska
23.03.2024 5 z 5

Čtivá, napínavá, konec nečekaný, doporučuji

evin84
14.12.2023 5 z 5

Kniha byla naprosto super. Přečtena jedním dechem, velice ctiva. Vše co od knihy očekávám splnila.


MartinProtschke
22.10.2023 2 z 5

Takový průměr a konec predvidatelny a nereálný...

kajakouda
09.05.2023 2 z 5

Kniha mě moc nenadchla. Na to, že se jedná o edici světový bestseller, tak jsem byla zklamaná. Kniha je něco mezi thrillerem a románem pro ženy. Na některých místech jsou logické mezery (které nechci kvůli spoilerům prozrazovat). Autorka se snažila o strhující děj, ale za mě se to moc nepovedlo.

beruska
28.04.2023 4 z 5

Příběh nebyl špatný, ale ten konec byl velmi přitažený za vlasy... To, co nakonec provedla hlavní hrdinka, mě šokovalo... Nechci nic prozrazovat, ale tímto autorka knihu trošku pokazila :) ...

LuckaDea
20.01.2023 4 z 5

Zajímavý thriller vyprávěný v první osobě. Příběhu nechybělo napětí a tajemno. Knížka mě hodně bavila a byla jsem zvědavá, jak dopadne. Od knihy jsem se téměř nemohla odtrhnout. Jen konec byl možná zbytečně moc zrychlený.

Tereza0107
11.11.2022 4 z 5

(SPOILER) Knížka popravdě předčila má očekávání až natolik, že jsem měla v úmyslu jí dát pět hvězdiček - kdyby ovšem nepřišlo těch posledních 40 stran, které úplně rozhodily tón knihy a byly pěkně přitažené za vlasy. Nechápu, proč měla autorku náhlou potřebu nechat postavu mírumilovné čtyřicetileté profesorky francouzské literatury někoho zastřelit, což se absolutně vymykalo charakteru, který postavě celou knihu budovala. A pak ten úprk přes půl zeměkoule. Co na to říct, než jen, že to bylo úplně zbytečné.
No a teď z toho lepšího soudku. Zápletka mi přišla super, originální a byla jsem od začátku hodně zvědavá, jaký příběh se za záhadou kulky v krku skrývá. Dobře vytvořená atmosféra - byla jsem napnutá jak kšandy a místy jsem se i docela bála. Postavy mi byly sympatické, trochu mi tam neseděla postava doktora Willa, který se choval dost nepřirozeně, ale bylo to asi spíš proto, že autorka moc chtěla, aby u čtenáře vzbudil podezření, že je pachatel.
Ale čtyři hvězdičky si kniha dle mého určitě zaslouží. Škoda toho konce.

zelvonik
29.09.2022 4 z 5

Příjemné překvapení! Námět zajímavý a rozhodně pěkně zpracovaný, knížce pomohlo vyprávění v první osobě a 90 % jsem přečetl jedním dechem a bylo super. Hvězdu dolů dávám za konec, ten už byl naprosto nezajímavý a bez nápadu, zasloužil by si něco víc. Celkově ale kniha pobavila a jsem rád, že jsem ji přečetl.

Twinny
25.08.2022 3 z 5

Styl psaní mi občas lezl na nervy.
Příběh se mi docela líbil. Sice by to v reálném životě asi celé vypadalo jinak, ale co už.
Prostředek se mi líbil moc. Bylo to napínavé a pátrání po tom, co se před více než 30 lety stalo, mě bavilo. Vadilo mi, jak ze sebe hlavní hrdinka dělala něco víc, jen proto že učí na vysoké škole. Ten konec už byl trochu přitažený za vlasy.

Lexie321
21.05.2022 3 z 5

Kniha bola dobre napísaná. Napätie aj postupne odhaľovanie deja išlo sľubne. Niečo mi tam ale chýbalo. Čakala som nejaký šokujúci zvrat na konci ale nestalo sa. Osobne ma koniec veľmi sklamal a nebyť jeho dala by som o jednu hviezdičku viac.

Zlatinka.Emilly
20.05.2022 5 z 5

Pěkný příběh a názorný příklad jak se ze slušného člověka stane vrah. Jen jsem nepochopila, jak mohla Caroline z vražedné kulky udělat náhrdelník a zdobit se jím. Konec mě překvapil a otevřená poslední stránka zklamala. Teď abych se zase domýšlela, co Caroline vymyslí, jak se zachová.

Ivetaa
01.04.2022 5 z 5

Podle popisu v knize se vlastně nejedná o kulku, ale projektil. To je trošičku rozdíl. Kniha se čte dobře a už po přečtení pár stránek mě vtáhla do děje, že jsem občas přetáhla "večerku".

zimolka
28.03.2022 4 z 5

Mě se příběh líbil,celkem mě to vtáhlo,konec mě tedy překvapil,nečekala jsem ,že se takto hlavní hrdinka zachová.

0323
21.02.2022 5 z 5

Před asi 2 lety jsem ji začala číst, ale z důvodu jiných starostí a stěhování ji odložila (zašantročila). Od té doby jsem přečetla spoustu jiných a nechtělo se mi znova začínat, jenže zvědavost byla větší. Pořád jsem kolem ní chodila a musela jsem po ní nakonec sáhnout a začít od znova, neustále jsem přemýšlela nad tím, co že se vlastně mohlo stát. Četla se rychle a líbila se mi.

Adriena838772
03.02.2022 5 z 5

O téhle knížce jsem natáčela video na youtub a jeto hodně zajímava knížka

IvetaZ
14.01.2022 3 z 5

Pátrání v minulosti může být někdy opravdu šok. Tak nějak jinak napsaná detektivka, ale styl psaní mi moc nesedl.

patricia8137
11.12.2021 5 z 5

Skvelá kniha. Hneď po prečítaní prvých viet príbehu mi sadol štýl autorkinho písania a vtiahol ma do deja. Knihu som prečítala jedným dychom. Prekvapilo ma hodnotenie ostatných čitateľov, ktorým sa nepodarilo do príbehu začítať, keďže ja som hltana príbeh už od prvých prečítanych viet. Mne sa kniha veľmi páčila a určite ju odporúčam aj ostatným čitateľom.

bigben
06.12.2021 3 z 5

U hlavní hrdinky jsem někdy nevěděla, zda mi vadí nebo je mi jí líto. A to že vzala spravedlnost do svých rukou, a vymstilo se jí to...vlastně dobře. Závěr knihy se mi nelíbil.

Lucc93
22.07.2021 5 z 5

Strašně se mi to líbilo. Těšila jsem se a asi jsem věděla proč. Výborná kniha.

Eszminka
15.07.2021 2 z 5

Knížku jsem přečetla celou, ale hlavní hrdinka mi byla nesympatická. Neustále se litovala a byla sebestředná, vysloveně mi lezla na nervy. Celkově kniha s dobrým , ale nepropracovaným nápadem , chybí tomu takové to brilantní pisatelské kouzlo, ohromit čtenáře. Dvě hvězdy dávám za závěr knihy , který se mi četl lépe.