Na začátku byl rýč

Na začátku byl rýč https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395856/bmid_na-zacatku-byl-ryc-7uZ-395856.jpg 4 12 5

Víte, kdo byli lovci rostlin, kde se vzalo zahradní kolečko nebo proč se stal patronem všech zahradníků právě mnich Fiakre? Vychutnali jste si někdy pestrobarevnost češtiny v botanickém názvosloví? Slyšeli jste o rostlinách, jako je píchoš, boubelka či kokoška? A víte, proč bychom měli postavit pomník včelám a žížalám? Laskavé a humorné povídání o zahradničení asi nejvíce potěší každého, kdo alespoň trochu podlehl této krásné vášni. Neustálé rýpaní se v půdě, přesazování, množení a pozorování souvislostí mezi světem rostlin a lidí je mnohem zábavnější, než by se na první pohled mohlo zdát. A víte, co bylo na začátku? Na začátku byl rýč!... celý text

Přidat komentář

Ulala
20.02.2022 5 z 5

Abych si v nevlídném a současně větrném únorovém počasí přiblížila jaro, sáhla jsem pro knihu Pavla Chlouby. Pořídila jsem si jí z toho důvodu, že měla zajímavý název a hezké ilustrace. Po jejím přečtení mohu však říct, že obsah je velmi milý, laskavý a je v něm tolik moudra, že se s ním dá přežít i tu nevlídnou zimu. Obdivuji autorovy znalostí, jeho zanícenost pro vše "zelené" ( v uvozovkách proto, že tím nemyslím ekologické smýšlení, ale zahradu, rostliny, květy a jejich podstatu), ale i jemný humor a schopnost laskavě skloubit člověka s rostlinou. S poslední kapitolou nazvanou "Zpráva o stavu společnosti" plně souhlasím. Všem kdo mají rádi své zahrady, anebo cizí zahrady, knihu doporučuji. Doporučuji rovněž facebookové stránky autora, kde se dozvíte další informace a prohlídnete si krásné fotky zeleně z celého světa.

gersie
17.09.2020 5 z 5

Souhlasím s ostatními čtenáři. Kniha je milá, úsměvná a často zajímavá. Autor má velký přehled o tom co se děje v rostlinném světě a rozhodl se podělit s námi o tyto zajímavé informace......děkujeme.


zelena_zabicka
01.04.2019 3 z 5

Knížka se mi líbila, zaujaly mě i vtipné ilustrace, avšak myslím, že by se z daných témat dalo vykřesat přece jen ještě o špetku víc humoru nebo takové té... hm, jak to říct? …. Štavnatosti, kořeněnosti. Je to hezké, čtivé, na našem knižním trhu určitě originální, ale něco tomu ještě chybí.

karinga
19.03.2019 4 z 5

Milé čtení o lásce k zahradničení, posedlosti květinami, důležitosti žížal a laviček. Kniha je plná moudrosti a úsměvných historek, nechybí ani zdařilé pointy. Líbily se mi i ilustrace.

Dadula118
05.02.2019 4 z 5

Moc mile povídání o zahradničení

Štítky knihy

zahrádkářství, zahradničení humoristické příběhy

Autorovy další knížky

Pavel Chlouba
česká, 1967
2018  80%Na začátku byl rýč
2023  100%Myšlenky z květináče
2022  100%Setkání v zahradách

Kniha Na začátku byl rýč je v

Přečtených16x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce3x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x